Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Υπάρχουν ακόμη Παιδονόμοι;. Φαίνεται πως ΝΑΙ

Στην σημερινή Ελευθεροτυπία διάβασα με έκπληξη, το άρθρο που μπορείτε να διαβάσετε ακολουθώντας το λίνκ.

(https://www.blogger.com/comment.g?blogID=729681635154591284&postID=2800680920584063735)


Πολιτικός ή προιόν;

Ασφαλώς και πολιτικός και προιόν.
Μέχρι στιγμής ρετουσάρουν τον προιόν, όπως βλέπουμε. Λέτε στην συνέχεια να αρχίσει και το ρετουσάρισμα της πολιτικής;

4 σχόλια:

KOSTAS είπε...

Μη Αλέξη, μη


Του ΦΩΤΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ



Ο Αλ. Τσίπρας θεωρείται ο πιο «επικοινωνιακός» από τους πολιτικούς αρχηγούς. Κι όμως! Οι επικοινωνιολόγοι πιστεύουν ότι «έχει ακόμη πολλά να μάθει». Δύο από αυτούς του έδωσαν πρόσφατα συμβουλές, ώστε να βελτιώσει την εικόνα του, αλλά και να πετύχει η υψηλή δημοτικότητά του να έχει διάρκεια. Ποιες είναι οι 6 συμβουλές που του έδωσαν;

* Αυξημένη αίσθηση του μέτρου. Να περιορίσει τις λεκτικές ακρότητες και το «λογο-σλόγκαν», αφού πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται σε ευρύ κοινό. Κάτι, το οποίο φαντάζει «προκλητικό» για μια πιο ριζοσπαστική μειοψηφία μπορεί να λειτουργήσει απωθητικά για ψηφοφόρους που έρχονται στον ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμη και από τη Ν.Δ.

Του συστήθηκε, επίσης, να μην αναπαράγει το κλασικό στερεότυπο του οργισμένου νέου που πρεσβεύει ότι «φταίνε πάντα οι άλλοι».

* Να περιορίσει τις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εμφανίσεις του, αφού η συχνή έκθεσή του θα κουράσει το ακροατήριο. Ιδιαίτερα του επισημάνθηκε το γεγονός ότι για όσο, έστω και δημοσκοπικά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα απειλεί το δικομματισμό, οι επιθέσεις που πλέον θα δέχεται και σε προσωπικό επίπεδο πρέπει να τον κάνουν περισσότερο προσεκτικό στις «παγίδες» των ΜΜΕ.

Ετσι, του πρότειναν οι εμφανίσεις του στα μέσα να είναι στοχευμένες και με συγκεκριμένη ατζέντα και να αποφεύγει συζητήσεις που το εύρος τους θα εκτείνεται «από το ποδόσφαιρο μέχρι τον πόλεμο του Ιράκ».

* «Καλή, πρόεδρε, η ανάγνωση των φιλοσόφων, αλλά οι πολίτες θέλουν προτάσεις», του είπαν.

Και τον προέτρεψαν να αναδεικνύει πλέον τον εναλλακτικό πολιτικό λόγο του ΣΥΝ και κυρίως να καταθέτει λύσεις.

Του επεσήμαναν, μάλιστα, τον κίνδυνο διάφορα ΜΜΕ να τον εμφανίζουν ως «κενό περιεχομένου», με στόχο την αποδόμησή του: «Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι, ο δρόμος για να κεφαλαιοποιηθούν τα κέρδη θα είναι μακρύς. Είσαι σε κούρσα αντοχής» τον προειδοποίησαν.

* «Προσάρμοσε την εικόνα στο λόγο σου» ήταν η επόμενη «συνταγή». Σε απλά ελληνικά, να διατηρήσει την εικόνα που έχει φτιάξει, δίνοντας έμφαση στα στοιχεία εκείνα που τονίζουν τη νεανικότητα, την πολιτική συγκρότηση και το ήθος ενός νέου πολιτικού.

«Οχι γκριμάτσες»

Αποφυγή άσκοπων αντεγκλήσεων κυρίως στην TV, ψυχραιμία και κυρίως προσοχή στις κινήσεις και τις γκριμάτσες: «Ενας άκαιρος μορφασμός σου μπορεί να καταστρέψει ακόμα και την τελειότερη πολιτική παρουσία», του επισημάνθηκε.

* Εμφανίσεις στην επαρχία με στοχευμένα θέματα και όχι «περιοδείες απλώς και μόνο για να δείχνεις ότι είσαι εκεί». Αρα, επισκέψεις σε κρίσιμες περιφέρειες που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα (ανεργία, περιβάλλον, εκπαίδευση), με στοχευμένες ομιλίες και λιτές προτάσεις, στις οποίες θα αναδεικνύεται η φυσιογνωμία του κόμματος.

* Η τακτική του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε, τέλος, ιδιαίτερο κεφάλαιο της συζήτησης: «Εκμεταλλεύσου την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ, οδήγησέ το στο να απολογείται, αλλά, προσοχή, μην πολώσεις τους ψηφοφόρους του, ούτε να δείξεις αλαζονεία», του συνέστησαν.

Και η συζήτηση έκλεισε με μια απαγόρευση: «Μην εμπλακείς ποτέ στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ».




ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 30/03/2008

Alexantro Trollientes είπε...

Ποιος ειναι ο Φ Παπουλιας ;

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως συντροφε μαζι πανε πλεον αυτα που λες απο πολλα χρονια...
Ετσι οδηγειτε η πολιτικη ουσιας σε αδιεξοδο...

Με εκτιμηση

babis

KOSTAS είπε...

Ο Φ. Παπούλιας είναι δημοσιογράφος της "Ε" που ασχολείται με τον ΣΥΝ.