Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Κομματικά Συλλαλητήρια. Οχι ευχαριστώ

Κάθε μέρα που περνάει, αποδεικνύεται ότι ο Τσίπρας ήταν ένα κακόγουστο τέχνασμα της αγκυλωμένης πτέρυγας του ΣΥΝ και προσωπικά του Αλαβάνου, που νομίζει ότι πολιτική είναι ο Συνδικαλισμός.

Ετσι ενώ για ένα φεγγάρι ο Τσίπρας έδοσε πόντους στην επιρροή του ΣΥΝ, τώρα αναλαμβάνει η εσωκομματική αντιπολίτευση του, η Ανεναεωτική πτέρυγα, Κουβέλης, Παπαγιαννάκης, Μαργαρίτης, Χ'Σωκράτης, να σώσουν την παρτίδα.

Ομως όπως πάντα, απλά θα τραβήξουν το ζόρι και μετά πάλι η κομματική νομενκλατούρα, των παλαιολιθικών λενινιστών, που ελέγχουν την κομματική βάση, θα τους παραγκωνίσουν μόλις νοιώσουν ασφαλείς, μόλις τελειώσει η ραγαδαία αποσυμπίεση, η ραγδαία πτώση από τα ποσσοστά του Συνδικαλισμού.

Εβλεπα χθές τον Τσίπρα στο ΜΕΓΚΑ, να ωρύεται ότι όπως δεν πέρασε η αναθεώρηση του Αρθρου 16 με τον αγώνα τους, έτσι δεν θα περάσει και το ασφαλιστικό.

Κατ'αρχήν λέει ψέματα.
Το άρθρο 16, θα είχε περάσει αν δεν ήταν οι ανένταχτοι, να επιμείνουν ενάντια στην πρόταση και του ΚΚΕ και του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ, να γίνει η εξεταστική περίοδος του Φεβρουαρίου και να σταματήσουν οι καταλήψεις.

Αυτό που έκανε στην συνέχεια ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν"άγονες" ανόητες καταλήψεις για να μην περάσει ο Νόμος Πλαίσιο, που στο τέλος πέρασε "κανονικά".

Η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να καταλάβει΄πως γίνεται και πότε γίνεται ένας αγώνας, ήταν χαρακτηριστική.

Ο ανόητος πιστεύει ότι αρκεί να φωνάζεις συνεχώς. Δεν καταλαβαίνει ότι το θέμα δεν είναι να φωνάζεις εσύ, αλλά ο λαός. Δεν ξέρουν και δεν μπορούν να μάθουν πως και πότε φωνάζει ο λαός και με τις "άκαιρες πρωτοβουλιες τους" όπως χθές θα τον οδηγήσουν στην ήττα και στην απογοήτευση και τώρα.

Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχω στηρίξει την βραδυνή συγκέντρωση και του ΠΑΣΟΚ.

Είμαι απόλυτα επιφυλακτικός, ελπίζω να διαψευσθώ.

Χωριάτης

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μη λες οτι σου κατβαινει στη τυχη.
Προφανως δεν εισαι φοιτητης και σε πληροφορησαν , εμπαθως και σκοπιμως λαθος.
Απο την αλλη ομως και συ , ασπαστηκες τις μαλακιες που σου ειπανε .
Πες μας σε ποια σχολη προτειναν οι συριζαιοι η οι συνασπιστες (για να διευκολυνθεις)να γίνει η εξεταστική περίοδος του Φεβρουαρίου και να σταματήσουν οι καταλήψεις;
Σεβαστο να μην γουσταρεις ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, Τσιπρα κλπ , αλλα χανεις την καλη σου μαρτυρια οταν ψευδεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Ποιά καλή μου μαρτρία ρε φίλε;

10 Ιανουαρίου αν θυμάμαι με αφορμή το ζήτημα της συνεχιζόμενης κατάληψης υπήρξαν κάποιες προτάσεις στις σχολές από ΠΣΚ κυρίως να σταματήσουν οι καταλήψεις και να γίνει η εξεταστική του Φεβρουαρίου και μείναν μόνοι τους να τραβάνε την κατάληψη οι ανένταχτοι.

Πήγαινε στο Ιντυμήντια και δές τους διαλόγους από 10 μέχρι 20 Ιανουαρίου και θα καταλάβεις.

Η νεολαία του ΣΥΝ ήταν ανύπαρκτη.
Τα ΕΑΑΚ τράβηξαν την ιστορία, άσχετα από την μαλακία με τον Νόμο Πλαίσιο που τους κόστισε να χάσουν όποια επιρροή είχαν.

Τέλος πάντων, τον Τσίπρα δεν τον είδαμε ούτε με ένα άρθρο, παρά το ότι ήταν μέλος της Γραμαμτείας του ΣΥΝ και μάλλον υπεύθυνος νεολαίας.

Χωριάτης

Ανώνυμος είπε...

10 Ιανουαρίου αν θυμάμαι με αφορμή το ζήτημα της συνεχιζόμενης κατάληψης υπήρξαν κάποιες προτάσεις στις σχολές από ΠΣΚ κυρίως να σταματήσουν οι καταλήψεις

Ορθον ο ΣΥΡΙΖΑ που κολαει και η νεολαια ΣΥΝ που πραγματι ηταν μεν ανυπαρκτη , αλλα συννενουσε με τους ανενταχτους , οχι σαν τα ΠΑΣΟΚΙΑ που ψαχνοντουσαν πως να σπασουνε τις καταληψεις .

Δεν ντρεπεσαι ρε να παραμυθιαζεις τον κοσμο , δεν πας να τα πεις αυτα σε καμμια σχολη .

Πασοκας και να μας την βγαινεις κιολας απ αριστερα χεχεχεχεχε :)

Υ.Γ. Εισαι βεβαιος οτι τον Τσίπρα δεν τον είδαμε ούτε με ένα άρθρο ;;;;;;;;
Μπας και διαβαζεις μονο νεα/βημα/εθνος .
Υ.Γ2 Οι πασοκοι που ακριβως ητανε κατα την διαρκεια του αρθρου 16 ;

Ανώνυμος είπε...

Ηταν εκεί ακριβώς που χρειαζόταν.
Αν δεν ρίχναν το βάρος στις καταλήψεις οι πασόκοι και δεν δημιουργούσαν πρόβλημα στον ΓΑΠ, να αναγκαστεί να αποχωρήσει από την διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, τώρα θα είχε αναθεωρηθεί.

Μπερδεύεις την λειτουργία ενός κόμματος διαμαρτυρίας όπως ο ΣΥΝ με ένα κομμα εξουσίας, φίλε.
Ενα κόμμα εξουσίας είναι όπως οι υδροβιότοποι. Υπάρχουν και ζούνε σ'αυτό όλες οι τάσεις και οι απόψεις. Ενα τέτοιο κόμμα έχει DNA δημοκρατικού πλουραλισμού, σε αντίθεση με ένα κόμμα ψιλο-λενινιστικού τύπου που έχει DNA στρατεύματος.

Και μη μου ξαναπείς να ντρέπομαι για τίποτε.
Δεν με ξέρεις και δεν ξέρεις, πόσα ξέρω ή δεν ξέρω, για τον ΣΥΝ ή το ΚΚΕ ή για το ΝΑΡ ή για ότι μπορείς να φανταστείς και για τις μαλακίες που τα δέρνουν.

Και δεν λέω ψέματα. Εκτιμήσεις κάνω.
Οταν ο ΣΥΝ μπήκε στο ζήτημα με την ΠΟΣΔΕΠ, έκανε μαλακίες, που διαλύσανε το κίνημα και γι'αυτό δεν υπάρχει σήμερα.

Ομως κάποιοι τους το επισηάνανε από τότε, ότι θα οδηγηθούν σ'αυτή την κατάσταση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, που αυτή την στιγμή σου φαίνεται σπουδαία υπόθεση, κατά την εκτίμησή μου -την πολιτική- θα ξεφουσκώσει σύντομα.

Χωριάτης

Χωριάτης