Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ή πολιτικαντισμός;

Δυστυχώς, πρόκειται για κίνηση, πολιτικάντικη, λαικίστικη.

Σύμφωνα με το άρθρο 44, το δημοψήφισμα γίνεται, εφόσον προτείνεται από τα 2/5 των βουλευτών και εγκρίνεται από τα 3/5 των βουλευτών.

Δηλαδή για να γίνει δημοψήφισμα, πρέπει να συμφωνήσουν 180 βουλευτές, ενώ για να συζητηθεί η πρόταση 120 βουλευτές.

Η πρόταση κατά συνέπεια, δεν είναι τίποτε άλλο από προσπάθεια να εκτεθεί ο Παπανδρέου στα μάτια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εντυπώσεις.

Λαικισμός.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηταν καθαρος πολιτικαντισμος και δεν χωράει συζήτηση..οχι μόνο για τους λογους που αναφέρεις αλλα γιατι ξέρουν πολύ καλα..ότι ουδέποτε εγινε δεκτη μια τετοια πρόταση και ούτε επροκειτο να γινει δεκτή..
Απλα θέλανε να εντυπωσίασουν αλλα δεν λάβαμε υπόψην τους ότι ο λαος γνωρίζει..οτι μεχρι τώρα ουδέποτε ερωτηθηκε δια δημοψηφίσματος..και ούτε προκειται..
Ολοι το κρινουμε σαν ενα δημοκρατικο μέτρο που ομως δεν ειναι μέσα στις συνηθισμένες πρακτικες στην χωρα μας..

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΥΝ για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι πως να μειώνει, στα μάτια του κόσμου, το ΠΑΣΟΚ. Ο σκοπός είναι να δείχνει ότι έχει την πρωτοκαθεδρία στην αντιπολίτευση και ουέ σε περίπτωση άρνησης του ΠΑΣΟΚ να ακολουθήση τις οιοσδήποτε επιλογές του.Ετοιμοι είναι να αναφωνήσουν 'Τί ΠΑΣΟΚ τί ΔΕΞΙΑ' Ας το καταλάβουν καλά στο ΠΑΣΟΚ ότι τίποτα δεν κερδίζουν έτσι αλλά πρέπει να ξεμπροστιάσουν αυτούς τους υπερφίαλους των δημοσκοπίσεων στα μάτια του Λαού.Ας πάψουν να αποτελούν την ουρά, σαν μωρές παρθένες,των παιγνιδιών του κ. Αλαβάνου.

Alexantro Trollientes είπε...

Η πρόταση κατά συνέπεια, δεν είναι τίποτε άλλο από προσπάθεια να εκτεθεί ο Παπανδρέου στα μάτια των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει τις εντυπώσεις....

xoxoxo προσπαθουν να εκθεσουν Γιωργακη και Πασοκ χοχοχο

λες και εχει αναγκη το πασοκ και το γιωργακη , αλλους να ταεκθεσουν

λες και δεν εκτιθενται απο μονοι τους

λες και η πολιτικη δεν ειναι αρενα αλλα σχολικη εκδρομη

λες και το πασοκ δεν προσπαθει να εκθεσει ΝΔ ,ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ ολους πλην του ΛΑΟΣ δλδ που νιωθουν συγγενεις

λες και δεν καταλαβαινεις απο πολιτικη και εισαι εντελως φρεσκος

λες και εισαι τοοοοοοοοοοσο μαλακας οσο θες να μας πεισεις οτι εισαι ... νταξει δεν εισαι , αφυ τρολλαρεις οκ

η πλακα ειναι που υπαρχονε και καποιοι και τσιμπανε ... η μηπως ... η μηπως λεω τρολλαρουνε και αυτοι , γιατι για να τα λενε σοβαρα δεν μου φαινεται πιστευτο

χοχοοχοχοχοχοχοοοοοοοοοοχοχοοχο

Ανώνυμος είπε...

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Όλο το προηγούμενο διάστημα αγωνιστήκαμε μέσα από τα συνδικάτα μας. συμμετείχαμε στις απεργίες και τις κινητοποιήσεις των κλάδων μας κάναμε σαφές πως δεν θα αφήσουμε να περάσει η διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος.

Η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει αγνοώντας τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που βρέθηκαν στον δρόμο στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Τετάρτης 19 Μαρτίου και προκαλώντας τελικά το λαϊκό αίσθημα.

Με αυτό το κείμενο στηρίζουμε την πρωτοβουλία για διενέργεια δημοψηφίσματος και καλούμε την, τόσο σίγουρη για τον εαυτό της, κυβέρνηση να παγώσει την διαδικασία όπως προβλέπει το Σύνταγμα και να θέσει το νομοσχέδιο στην κρίση του λαού.


Ο αγώνας αυτός πρέπει να έχει νικητήκι αυτό είναι υπόθεση και ευθύνη όλων μας.

Υπογράψτε απευθείας (online)

http://www.petitiononline.com/syn0803/petition.html

Κατεβάστε και τυπώστε το αρχείο pdf για συλλογή υπογραφών.

Ανώνυμος είπε...

Να δεσμευθει ο Συριζα , οτι ερχομενο στην κυβερνηση (γιατι κατα πως παμε μοιαζει σιγουρο , αφου του πασοκ σβηνει το αστρο ) θα καταργησει τον νομο της ΝΔ για το ασφαλιστικο .

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Εdgar Alan Marx, δεν βρίσκω το pdf για να το ανεβάσω στο μπλόγκ

Χωριάτης

Ανώνυμος είπε...

Πως θα το κάνει αυτο ο ΣΥΡΙΖΑ βρε ανασφάλιστε? Αφου ειναι υπερ της συνένωσης των ταμείων..

KOSTAS είπε...

Η λύση είναι μία παιδιά.

Οπως γίνεται και στην Σουηδία, πρέπει το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ να συμφωνήσουν, ότι θα παρέμβουν στο Ασφαλιστικό, με την υπογραφή στο Νομοσχέδιο της ΓΣΕΕ.

Να γίνουμε επιτέλους χώρα.

Στην Σουηδία, εδώ και 100 χρόνια, κάθε νομοσχέδιο που η Σουηδική ΓΣΕΕ έχει λόγο να έχει άποψη, πρώτα παίρνει την υπογραφή της και μετά πάει στην Βουλή για ψήφιση.

Μαρίκα αυτή πρέπει να είναι η πρόταση του ΓΑΠ.

Χωριάτης

Ανώνυμος είπε...

Επειδη ειδα ότι ο ΓΑΠ,έβαλε νερό στο κρασί του ( με την προσκληση του στο ΣΥΡ για συνεργασία )μπορει να την κάνει..Φοβάμαι..μαλλον ειμαι σίγουρα οτι το ΣΥΡ θα αρνηθει..
και αυτο γιατι το μόνο που τους ενδιαφέρει ειναι η δημιουργία εντυπώσεων..και όχι τόσο η επίλυση προβλημάτων και μάλιστα τόσο σοβαρών όπως το ασφαλιστικό..
Ευχομαι να κάνω λάθος..να βγω ψευτρα..

Ανώνυμος είπε...

Κοιτα δεν ξερω για τον Συριζα , εσυ φαινεται τα ξερεις , εγω παντως ειμαι υπερ της εννοποιησης του ταμειου μου (ανεργοι/γραψαρχηδες/κοπροσκυλοι), με το ταμειο της ΒΟΥΛΗΣ .

Εχεις καμμια αντιρηση επ αυτου ;