Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Χρυσοχοίδης και αστυνομική αυθαιρεσία

Ακουσα σήμερα τον Χρυσοχοίδη να δηλώνει ότι όποιος αστυνομικός "ακουμπήσει" πολίτη χωρίς λόγο, θα πάει σπίτι του.

Σωστό.

Πως όμως θα αποδείξει ο πολίτης ότι τον "ακούμπησε" ο αστυνομικός;

Θα μου πεί κανείς, ότι προφανώς η δήλωση δεν φιλοδοξεί να εξαλείψει το φαινόμενο της κατάχρησης εξουσίας, που συχνά πυκνά τα όργανα της τάξης , όραγανα της προστασίας του πολίτη πλέον, εξασκούν.

Προφανώς αφορά εκείνες τις περιπτώσεις που η κατάχρηση μπορεί να αποδειχθεί και με μια έννοια να λειτουργήσει παραδειγματικά.

Εδώ θα είμαστε.

Οχι για να συζητήσουμε την έκταση υλοποίησης του μέτρου -διότι τότε δεν θα προλαβαίναμε να κάνουμε τίποτε άλλο-, αλλά να δούμε την πρώτη εκδίωξη, διότι οι "καταχρήσεις εξουσίας" , τα "ακουμπήματα", είναι σίγουρο ότι συνεχίζουν να είναι πάρα πολλά κάθε μέρα.

Ειδικά, δε, σε ότι αφορά μειονότητες κάθε είδους και βεβαίως τους λαθρομετανάστες.

1 σχόλιο:

anonymous pasokous είπε...

Προς τους κ.κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και Σπ. Βούγια


Κοινοποίηση: κ. Γεώργιο Παπανδρέου, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και της Κυβέρνησης.


Χθες, Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009 και επί πολλές ώρες της ημέρας, ευάριθμες και εξοπλισμένες με πολεμικά όπλα αστυνομικές δυνάμεις, αποτελούμενες από εκατοντάδες πάνοπλους αστυνομικούς, οι οποίες θύμιζαν κατά τον αριθμό, την εξάρτιση και την δράση στρατό κατοχής, διενήργησαν εκτεταμένες επιχειρήσεις στην περιοχή των Εξαρχείων. Εξευτελιστικοί έλεγχοι με πολίτες οι οποίοι υποχρεώθηκαν να γονατίσουν και να δεχθούν σωματικούς ελέγχους, δεκάδες προσαγωγές πολιτών, οι οποίοι απολάμβαναν τον καφέ, το ποτό ή το αναψυκτικό τους καθήμενοι σε καταστήματα που λειτουργούν με νόμιμη άδεια της αρχής και τούτο με το πρόσχημα της έλλειψης αστυνομικής ταυτότητας. Ουδείς από αυτούς δεν κατηγορήθηκε ή δεν διαπιστώθηκε ότι έχει τελέσει παράνομες πράξεις

http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2009/10/blog-post_5824.html