Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Η μέρα κατά της βίας στα παιδιά

Προχθές ήταν η μέρα κατά της βίας στα παιδιά, μέσα στην οικογένεια.
Στην τηλεόραση παιζόταν ένα τρυφερό και ενδιαφέρον διαφημιστικό μήνυμα και δυστυχώς στα πάνελ των πρωινάδικων παρήλασαν οι κατ'εξοχήν υπεύθυνοι γι'αυτή την βία.

Οι εκπαιδευτικοί.
Ναί, ακριβώς, οι εκπαιδευτικοί , που είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για το 90% των χειροδικιών που κυρίως οι μαμάδες ασκούν στα μικρά παιδιά, με σταθερή αφορμή , την εκπλήρωση των βάρβαρων απαιτήσεων διαβάσματος των μαθημάτων.
Το φόρτωμα κάθε μαθητή με διαβάσματα, με προετοιμασίες συχνών τέστ, με αφόρητα διαβάσματα ακόμη και τις μέρες των διακοπών των Χριστουγέννων και του Πάσχα, όπου όλοι νομίζουν, ότι καλό είναι να προετοιμάσουν και να παρουσιάσουν οι μαθητές μια εργασία, είναι ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ.
Είναι ο μηχανισμός που παράγει την ενδοοικογενειακή βία, που με την σειρά της, παράγει την βία στα σχολικά προαύλια, τις παιδικές και νεανικές συμμωρίες.
Αν δεν το καταλάβουμε αυτό , πολύ καλά, δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσει η ενδοοικογενειακή βία, όσες αναλύσεις και παραινέσεις και να απευθύνουν υποκριτικά οι βασανιστές των παιδιών και των οικογενειών μας "εκπαιδευτικοί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: