Κυριακή 10 Μαΐου 2009

Οχι έτσι. Οχι με αυτόν τον τόνο

«Σε μία στιγμή κρίσιμη για τη χώρα θα περίμενα από τον πρωθυπουργό να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αντί να επιτίθεσθε κάθε μέρα στο ΠΑΣΟΚ και σε μένα προσωπικά, με ψέματα και ύβρεις, αντί να κρύβεστε σε μια άγονη παρελθοντολογία, αντί να προωθείτε την πόλωση για να συσπειρώσετε τους δικαιολογημένα απογοητευμένους από την πολιτική σας οπαδούς της ΝΔ, σας καλώ να πάμε μπροστά. Σας καλώ σε μια λύση δημοκρατική. Ελάτε να πάμε στο λαό, προκηρύξτε και εθνικές εκλογές. Δώστε τη δυνατότητα στο λαό να μας κρίνει, να κρίνει τα κόμματά μας, τις προτάσεις και τα προγράμματά μας».

Διαβάζω από τον Flash.gr την ομιλία στην Κοζάνη.
------------------
«Σας κάλεσα χθες , σας καλώ και σήμερα. Κάντε το αυτονόητο βήμα. Να πάμε σε διπλές κάλπες. Να πάμε σε εθνικές εκλογές στις 7 Ιουνίου», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

Αναρωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός δεν συμφώνησε μαζί του να ξεκαθαρίσουν την υπόθεση Siemens. «Θα βγαίναμε όλοι καλύτεροι. Τι κρύβει; Τι φοβάται;», είπε.

«Όσοι μας κατηγορούσαν για σκάνδαλα, ας καταλάβουν ότι εμείς είμαστε οι φορείς της διαφάνειας και της αλήθειας. Εμείς είμαστε που παλεύουμε για ένα ευνομούμενο κράτος. Εμείς είμαστε που παλεύουμε για ένα πολιτικό σύστημα που θα απελευθερωθεί από την αιχμαλωσία των διαφόρων εξωθεσμικών και ισχυρών συμφερόντων», συνέχισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να επιτεθεί στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι είναι «όμηρος σκοτεινών υποθέσεων». «Τη σημερινή κυβέρνηση την κρατάνε, την έχουν στο χέρι οι σκοτεινοί συνεργοί αυτών των υποθέσεων», πρόσθεσε.
------------
Οχι πιά σ'αυτόν τον τόνο.
Αυτό ακριβώς θέλει ο Καραμανλής.
Πρέπει να ξαναγυρίσει ο ΓΑΠ, στην υπόσχεση που έδοσε πέρυσι τον Σεπτέμβριο.
Οτι δεν θα ξανααναφερθεί στον Καραμανλή.
Αγνοήστε τον, ειρωνευτείτε τον, μη του δίνεται σημασία.
Αυτή την τιμωρία θέλει να την δεί ο λαός.

Αντί να του λέει ο ΓΑΠ να συμπορευτεί για να χτυπηθούν οι νταβαντζήδες και να βγεί το πολιτικό σύστημα από την αιχμαλωσία τους, πρέπει να του μιλάει με την περιφρόνηση που αρμόζει στους γονατισμένους.
Το σύστημα των νταβαντζήδων, έχει τον Καραμανλή σαν βασικό εκπρόσωπο.
Επίμονα κάθε μέρα, όλη μέρα, πασχίσει να πείσει τον λαό ότι είναι ο "καταλληλότερος".
Ο ΓΑΠ, πρέπει να μιλάει στον λαό. Να αγνοεί τις προκλήσεις της ΝΔ, του Αντώναρου, του Πρετεντέρη, του Λαζόπουλου.
Πρέπει να τους στέλνει συνεχώς μηνύματα υποτίμησης.
Αν δεν νοιώσει ο λαός την "απέχθεια", δεν θα ξεμπερδέψει εύκολα από αυτούς τους αλήτες, τους πραξικοπηματίες.
Ο ΓΑΠ πρέπει να κάνει σαφές, ότι η χώρα βρίσκεται υπό την εξουσία ευτελών ανθρώπων και συμφερόντων, που δεν έχουν την "λαική δεδηλωμένη", ότι βρίσκεται υπό τον έλεγχο απατεώνων, της πολιτικής, της δικαστικής και της εξουσίας του τύπου και ότι απλά είναι θέμα λίγου χρόνου, να ξεκουμπιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: