Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Μπράβο στον Ιερώνυμο

«Δικαίωμα η ελεύθερη έκφραση»
Καταδικάζει ο Αρχιεπίσκοπος κάθε εκδήλωση βίας στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας

Eurokinissi
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Στο απαράγραπτο δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της θρησκευτικότητας αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καταδικάζοντας ταυτόχρονα τις εκδηλώσεις βίας στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας, σε δηλώσεις του με αφορμή τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με μετανάστες.

«Αποτελεί αυτονόητο και απαράγραπτο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να απευθύνεται ελεύθερα στο Θεό του. Να Τον τιμά και να Τον λατρεύει σε χώρους που Του πρέπουν, χωρίς προσκόμματα», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Πρόσθεσε ότι «το ευρύτερο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας είναι δικαίωμα θεμελιώδες σε κάθε ευνομούμενη και δημοκρατική Πολιτεία, όπως η ελληνική, και πρέπει να χαίρει πάντα αναγνώρισης και απόλυτου σεβασμού, όπως άλλωστε και το Σύνταγμά μας σαφώς επιτάσσει».

»Όμως, συνέχισε ο Αρχιεπίσκοπος, κάθε εκδήλωση βίας στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας, απ' όπου κι αν προέρχεται, είναι απόλυτα καταδικαστέα, γιατί πρωτίστως προσβάλλει βαθύτατα τον ίδιο τον πυρήνα της θρησκείας. Και μετατρέπει πιστούς ανθρώπους σε αθύρματα πάσης φύσεως φονταμενταλιστών και καιροσκόπων, που ουδόλως σέβονται την ελευθερία του προσώπου».

«Η ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικά πιστεύω, στο πλαίσιο πάντα των νόμων της Πολιτείας, αποτελεί άλλωστε βασική προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής και εκφράζει απόλυτα τη μακραίωνη πολιτιστική και πνευματική μας παράδοση», πρόσθεσε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

----------------

Αν έχει κάποια αξία, το ΜΠΡΑΒΟ αυτό του το απευθύνει, ένας άθεος.

Πόση διαφορά, από τον θλιβερό Χουντόδουλο και τους φασίστες καλλικαντζάρους που γέμισε την χώρα.

Να βρεί το θάρρος ο Ιερώνυμος να καταδικάσει τους Χρυσαυγίτες που βγαίνουν παγανιά και δέρνουν ή και μαχαιρώνουν φτωχούς και εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες.

Να βρεί το θάρρος να καταγγείλει τα θλιβερά αστυνομικά όργανα που πουλάν εκφοβισμό και τσαμπουκά σε ανθρώπους χαμένους κυριολεκτικά μακρυά από τις χώρες τους.

Να βρεί το θάρρος να αφορίσει τους Δημόσιους υπαλλήλους που εμπορεύονται τις βίζες των μεταναστών και έχουν οργανώσει όργιο μηχανισμού λαδώματος, για να τους δόσουν τα χαρτιά που δικαιούνται.

Αρχισε κάτι, ας μη το σταματήσει στην μέση.

Να πάει στον Ιμάμη των μουσουλμάνων και να του ζητήσει ταπεινά συγνώμη.

2 σχόλια:

Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΞΑΝΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Άκυρη και άκαιρη παρέμβαση Ιερώνυμου για τα επεισόδια με τους λαθρομετανάστες

Τετάρτη, 27.05.09


Στο θέμα των πρόσφατων γεγονότων παρενέβη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αργοπορημένος για μία ακόμη φορά.

«Το ευρύτερο δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας είναι δικαίωμα θεμελιώδες» σχολίασε ο κ. Ιερώνυμος, προσθέτοντας όμως ότι «κάθε εκδήλωση βίας στο όνομα της οποιασδήποτε θρησκείας, απ΄ όπου και αν προέρχεται, είναι απόλυτα καταδικαστέα».

Και κατέληξε λέγοντας πως: «η ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικά πιστεύω, στο πλαίσιο πάντα των νόμων της Πολιτείας, αποτελεί βασική προϋπόθεση της κοινωνικής συνοχής και εκφράζει απόλυτα τη μακραίωνη πολιτιστική και πνευματική μας παράδοση».


Εκτός του ότι είστε εκτός τόπου και χρόνου κύριε Αρχιεπίσκοπε είστε και εκτός πραγματικότητας. Σε μία Ελλάδα που έχει στενάξει από την εγκληματικότητα και τα έκτροπα εξ αιτίας της λαθρομετανάστευσης προβήκατε σε ετεροχρονισμένες γενικολογίες, αοριστίες χωρίς να παίρνετε θέση για το ποίμνιό σας που υποφέρει. Μας έχετε συνηθίσει σε τέτοιου είδους δηλώσεις...δεν περιμέναμε να ακούσουμε και τίποτα καλύτερο. Επίσης ας μας διευκρινίσετε από πότε η μακραίωνη πολιτιστική μας παράδοση και η κοινωνική μας συνοχή συμπεριλάμβαναν πάνω από 3 εκατομμύρια μουσουλμάνους. Μήπως εννοείτε επί τουρκοκρατίας; - όπως είχε πει και η Ρεπούση όταν ζούσαμε τρισευτυχισμένοι με το τουρκικό φέσι;-... Γιατί δεν πάει πουθενά αλλού το μυαλό μας.

KOSTAS είπε...

Είσαι γελοίος φασίστας.
Η μακραίωνη πολιτιστική μας παράδοση, γελοίε, είναι πρώτα απ'όλα η ανθρώπινη παράδοση και εκτός απ'αυτήν είναι η παράδοση που οι κάτοικοι αυτής της χώρας δεν ήταν πάντα χριστιανοί.
Στο λέω για να το θυμηθείς.
Αλλά ακόμη και έτσι να ήταν, δεν αλλάζει και πολύ να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να μας εξηγήσεις γιατί είσαι καλύτερος από τους μουσουλμάνους, εσύ;
Επίσης είσαι και ψεύτης.
Πού και πότε η Ρεπούση είπε ότι ζούσαμε τρισευτυχισμένοι με τούρκικο φέσι.
Αν μη τι άλλο, η Ρεπούση είναι μορφωμένος άνθρωπος και δεν θάλεγε ποτέ τέτοια μαλακία.
Απλά είπε την αλήθεια.
Οτι δηλαδή οι χριστιανοί και ειδικά οι Πατριάρχες και οι Δεσποτάδες, μια χαρά περνούσαν με τα προνόμια τους.
Μήπως διαφωνείς;
Και να διαφωνείς δηλαδή, λίγο με ενδιαφέρει, εδώ που τα λέμε.