Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Κακώς το ΠΑΣΟΚ δεν διέγραψε πρώτο τον Βερελή

Ακουγα χθές τον Βερελή στο ΜΕΓΚΑ, με την αμέριστη στήριξη του Πρετεντέρη και της Τρέμη, να επαίρεται ότι παραιτήθηκε επειδή το πολιτικό κλίμα δεν είναι το πρέπον και επειδή ήθελε να αποδείξει, ότι δεν είναι όλοι ίδιοι.
Τον άκουγα και θύμωνα όλο και περισσότερο, ειδικά όταν αναφερόταν στην άγνοιά του για το σκάνδαλο της ΜΑΝ, με αναφορές, στην ευθύνη της διακοματικής επιτροπής, ως Πόντιος Πιλάτος, αυτός, ή όταν δεν ήξερε τα μεγέθη του λαδώματος. Κάτι άκουσε μας έλεγε για 150 ευρώ και τέτοια ευτελή νούμερα.
Ρε σε ποιούς τα λέει αυτά;
Για ποιούς μας περνάει;
Ξαφνικά μπήκε κι'αυτός στην λογική των Βατοπαιδινών, όπου σύμφωνα με τον Σανιδά, οι υπερησιακοί και άλλοι παράγοντες, έχουν την ευθύνη και οι υπουργοί απλώς παραπλανήθηκαν.
Κακώς το ΠΑΣΟΚ δεν τον διέγραψε από πέρισυ, που ανακοίνωσε ότι θα διαγράφει αυτόματα όσους το όνομά τους φαίνεται να εμπλέκεται σε κάποιο σκάνδαλο.
Κακώς δεν τον διέγραψε και δεν του ανακοίνωσε ότι είναι διεγραμμένος "αυτόματα" με το που ανακοινώθηκε η υπόθεση της ΜΑΝ.
Κακώς δεν διαγράφει σήμερα, όσους ενεπλάκησαν στα σκάνδαλα της Ζήμενς, των ΤΟΡ-Μ1 κλπ.
Κακώς τους δίνει την ευκαιρία να εμφανίζονται τάχα μου σαν εκφραστές μιας παράταξης που δεν είναι ίδια με την δεξιά.
Πρέπει να τους αφαιρεθεί αυτό το δικαίωμα.
Ο Βερελής δεν είναι η παράταξη.
Ο Παπαντωνίου δεν είναι η παράταξη.
Ο Χρυσοχοίδης δεν είναι η παράταξη, όσο χρήσιμος και να είναι.
Ο Βενιζέλος δεν είναι η παράταξη.
Εξω όλοι.
Δεν θα αποδείξουν αυτοί ότι δεν είναι ίδιοι όλοι, επειδή ανοίκουν σε άλλη παράταξη.
Εχουν την πολιτική ευθύνη που κάτω από την μύτη τους, έγιναν σκάνδαλα, ακόμη και αν οι ίδιοι δεν έχουν εμπλοκή σ'αυτά, που δεν το πιστεύω.

Αν δεν τηρηθεί η ουσία της διακήρυξης για αποπομπή όσων είναι εμπλεκόμενοι σε σκανδαλώδεις υποθέσεις διαχείρισης της εξουσίας, δεν πείθει κανέναν.
Και ναί μεν μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, εξ αιτίας της άχρηστης , ανίκανης και πλήρως διεφθαρμένης κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά αυτό μπορεί να γυρίσει μπούμεραγκ αμέσως μετά και δεν υπάρχει χρόνος για να ασχοληθεί η χώρα με μαλακίες.
Πρέπει να αντιμετωπίσει την κρίση και πρέπει να είναι απερίσπαστη από τα απόνερα των προσωπικών αθλιοτήτων που διάφορα στελέχη αλλά και το κόμμα συνολικά διέπραξαν στην προηγούμενη διακυβέρνησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: