Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Γκάλοπ της Metron Analysis

Γκάλοπ της Metron Analysis
Στις 5,5 μονάδες ανεβαίνει το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Η εικόνα της πρόθεσης ψήφου
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Εικόνα ανατροπής του πολιτικού σκηνικού εμφανίζει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis για το Mega. Βάσει αυτής, το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου αυξάνεται στις 5,5 ποσοστιαίες μονάδες, γεγονός που στην αναγωγή των αποτελεσμάτων αφήνει ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο της αυτοδυναμίας.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,4%, το ΠΑΣΟΚ 34,9%, το ΚΚΕ 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί τέσσερις μονάδες -σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση- στο 8,5%, ο ΛΑΟΣ βρίσκεται στο 4,9% και οι Οικολόγοι Πράσινοι στο 2,5%.

Στην αναγωγή των αποτελεσμάτων, το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας κυμαίνεται μεταξύ 31,3% και 35,3% ή 83 έως 95 έδρες. Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ, αντιστοίχως είναι 37,4%-41,8% ή 139-152 έδρες.

Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ αποδίδεται κυρίως στην αυξημένη συσπείρωση των ψηφοφόρων του, που φτάνει πλέον στο 87,4%. Στην προηγούμενη μέτρηση ήταν κάτω του 70%. Η συσπείρωση της ΝΔ διαμορφώνεται στο 75,6%.

Στο ερώτημα «ποια κυβέρνηση εμπιστεύεστε περισσότερο» το 30% απαντά «τη ΝΔ με τον Κώστα Καραμανλή», το 33,4% απαντά «το ΠΑΣΟΚ με τον Γιώργο Παπανδρέου» και το 26,3% απαντά «καμία».

Στην παράσταση νίκης προηγείται το ΠΑΣΟΚ με 47,2% έναντι 31,4% της ΝΔ.

Μικρό προβάδισμα διατηρεί ο κ. Καραμανλής (33,1%) στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, με τον κ. Παπανδρέου να ψαλιδίζει πάντως τη διαφορά (30,1%). Το 18,7% απαντά «κανέναν από τους δύο».

Newsroom ΔΟΛ


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το γαμημενο το φυλακτο ...τι κανει!!!


μπεεεεεε

KOSTAS είπε...

Πού χάθηκες εσύ;

Το φυλακτό, το πήρε μαζί του ο Χουντόδουλας και τους παίρνει μαζί του έναν έναν και μεταφορικά και κυριολεκτικά, φοβάμαι.

Ανώνυμος είπε...

Το ιδιο και εγω....καιρος να αρχισουμε "αντιπολιτευση" στο ΠΑΣΟΚ και τον Γιωργο!!!


μπεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

..ειχα χαθει...αλλα τελευταια σχολιαζα ανυπογραφα!!!

παω να γραψω στο μπλογκ μου (αν φυσικα προλαβω) την συνεχεια της ιστοριας του φυλακτου!!!

KOSTAS είπε...

Μπλόγκ σου; Ποιό μπλόγκ σου;

Ανώνυμος είπε...

Δεν το βγαζω στην φορα γιατι τα σχολια ..με κουραζουν και δημιουργουν δεσμευσεις ..προτιμω να μην εχω αναγνωστες και σχολιαστες!!!

KOSTAS είπε...

Φυσιοδίφης ή μαρξιστής;

Ανώνυμος είπε...

Ποτε δεν με κρεμασα ταμπελα!!!


και μια πληροφορια γαι το φυλακτο...καποια στιγμη θα περασει απο τα χερια του Παπαντωνιου...σημερα το εχει ο Γιωργος και το φυλαει καλα γιαυτο και δεν κανει και πολλες δηλωσεις αλλα καποια στιγμη θα αναγκαστει να το δωσει στον Παπαντωνιου!!!


υγ.αυριο θα γραψω την σηνεχεια στο μπλογκ μου σημερα οπως τα υπολογισα δεν μπορεσα ....


εσυ ολα καλα??