Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Ρεβάνς Καραμανλή. Ας πρόσεχε ο ΓΑΠ.

Σήμερα ο Καραμανλής πέτυχε την πλήρη ανατροπή.
Θα το δούμε στις δημοσκοπήσεις προσεχώς.
Οταν έγραφα και ξανάγραφα για την ανάγκη ο ΓΑΠ να διώξει από το ΠΑΣΟΚ κάθε κυβερνητικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που το όνομά του εμπλέκεται σε κάποιο σκάνδαλο και ιδιαίτερα όταν το επεσήμαινα αυτό για τον Δρύ και τον Φωτιάδη δευτερευόντως, μέχρι και χαρακτηρισμό Αντώναρου εισέπραξα, από τον φίλο GreenDevil ή κάπως έτσι.

Κρίμα. Χρειάζεται καιρός ακόμη για να καταλάβει το ΠΑΣΟΚ ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στην εξουσία όσο κουβαλάει τέτοιους σκελετούς στην ντουλάπα του.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει ως χώρα εξαιτίας της ανεύθυνης και βλακώδους οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, τώρα αρχίζει να διαφαίνεται. Η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα, που θα έχει αλυσιδωτές και, δυστυχώς, παρατεταμένες παρενέργειες.

Πρώτα απ όλα, ο προϋπολογισμός. Εκεί που ήταν της πλάκας και όλοι ξέραμε ότι πατάει σε πήλινα πόδια, τώρα έχει καταντήσει ένα κείμενο χωρίς την παραμικρή αξιοπιστία. Η αύξηση των επιτοκίων τον έχει τινάξει στον αέρα. Και ο Καραμανλής και ο Αλογοσκούφης δεν είναι σε θέση να κάνουν το παραμικρό για να διορθώσουν τη ζημιά. Εχουν κάνει ήδη πολλά για να την προκαλέσουν.

Γι' αυτό όσοι περιμένουν κάτι από τον Καραμανλή, άδικα περιμένουν. Είτε υπάρχει, είτε όχι, το ίδιο κάνει.

Karl Marx Jr

Ανώνυμος είπε...

Πρώτη φορά είδα να χειροκροτούν εκατοπενήντα άνθρωποι , όρθιοι , επί δύο λεπτά έναν χοντρό επειδή παραδέχτηκε ότι είναι μαλάκας .

KOSTAS είπε...

Μαλάκας ναί , αλλά και σεμνός και ταπεινός δέ.
Μην υποτιμάτε την σημασία της ύπουλης παραδοχής, ότι δεν είχε καταλάβει.
Φρόντισαν γι'αυτό οι στρατηγικές των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Βγάλαν μόνες τους από το κάδρο τον Καραμανλή , όπως και το εθνικιστικό λόμπυ γενικώτερα, με επικεφαλής τον Τάσσο και τώρα θα πληρώσουν.
Οι άθλιοι αυτοί εθνοκάπηλοι, που βρίσκονται και στο ΠΑΣΟΚ, θα στρέψουν τώρα το φαρμάκι τους στον ΓΑΠ.
Θα το δείτε. Η πολιτική δεν δικαιολογεί τέτοια λάθη.

Ανώνυμος είπε...

Το χρυσό μου είναι μόνο για απαγγελίες, δεν παίρνει στροφές! Τώρα όμως πήρε φόρα, το κατάλαβαν όλοι οι χειροκροτούντες μετά μανίας βουλευτές!
Άκουσε τον κ. Τράγκα που κάθε μέρα τον προτρέπει να ξυπνήσει!
ΞΎΠΝΗΣΕ αλλά έως πότε?Μάλλον μέχρι να αρχίσει τα εορταστικά κοντοσούβλια στη Ραφήνα.Άσε KOSTAS σε λίγο θα πέσει σε λήθαργο.
Τhe game is over!

Ανώνυμος είπε...

Το πιθανότερο είναι να έχεις δίκιο, αλλά σήμερα έκανε την καλύτερη δυνατή κίνηση στην σκακιέρα.
Δεν ξέρω αν τελικά θα πέσει, αλλά σαν να δυσκόλεψε την πιθανότητα αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, μου φάνηκε σε πιθανές πρόωρες εκλογές.
Ο κόσμος το άκουσε σαν να είπε. Κοιτάξτε, είμαι μαλάκας και δεν είχα δόσει μεγάλη προσοχή, αλλά την πάτησα από κεί που δεν θα περίμενε κανείς. Από ένα μοναστήρι.
Αυτό ο κόσμος λίγο πολύ το έχει σκεφτεί και η έμεση διατύπωσή του, από τον Καραμανλή, του δίνει την δυνατότητα να υποστηρίζει ότι δεν είναι αυτός ο διεφθαρμένος, αλλά οι απίθανοι ημίτρελοι μοναχοί σαν τον Εφραίμ.
Βέβαια αυτό που θα κρίνει την πορεία του είναι η οικονομική κρίση.

Χωριάτης

Ανώνυμος είπε...

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε επίσης και στις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με το ρόλο των υφυπουργών του ΠΑΣΟΚ, Γ. Δρυ και Α. Φωτιάδη στην υπόθεση (για τους οποίους αναφέρθηκαν ιδιαίτερα επικριτικά και οι εκπρόσωποι της ελάσσονος αντιπολίτευσης), υποστηρίζοντας πως, ο μεν πρώτος έχει δικαιωθεί από την δικαστική απόφαση, ο δε δεύτερος, «διόρθωσε το αρχικό του λάθος»:

«Δεν έχω διστάσει να αποδώσω τις ευθύνες μας όποτε χρειάζεται - το έχω αποδείξει. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όσον αφορά μάλιστα δύο μη ενεργούς πολιτικούς, θα σας έλεγα ότι θα ήταν και η ευκολότερη λύση. Για τον κο Δρυ όμως, δεν θα ήταν σωστό να αγνοήσουμε την απόφαση του δικαστηρίου, που δικαιώνει την υπουργική του απόφαση. Όσο για τον κο Φωτιάδη, δεν θα είχα τον παραμικρό ενδοιασμό να αναφερθώ σε βαρύτατες ευθύνες του, εάν δεν είχε διορθώσει ο ίδιος το αρχικό λάθος του, αναπέμποντας την αρχική του απόφαση και υπερασπιζόμενος σθεναρά τα συμφέροντα του Δημοσίου στη δίκη που βρισκόταν σε εξέλιξη και την οποία, εσείς καταργήσατε» ανέφερε ο κος Παπανδρέου.

«Η ουσία είναι πως όλα έγιναν με δική σας ευθύνη. Επί δικής σας κυβέρνησης κινήθηκε μαύρο χρήμα στις βαλίτσες. Αν έχετε διαφορετική γνώμη, φέρτε πρόταση και για τον κο Δρυ και Φωτιάδη με την πλειοψηφία που διαθέτετε. Πάρτε μέρος στη ψηφοφορία, μην ευτελίζετε για άλλη φορά τους θεσμούς και τους εαυτούς σας» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
------------
Αυτά δήλωσε ο ΓΑΠ πριν λίγο στην Βουλή.

Λίγο αργά νομίζω, το κατάλαβε.

Χωριάτης

Ανώνυμος είπε...

Τον καθαρισαν οι πιτσιρικαδες που εκαναν την εισβολη στην ΝΕΤ...ειναι τελειωμενος Χωριατη!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ
............................................
Η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στους βουλευτές του μου προκάλεσε οργή .
Και, μάλιστα, σε υπερθετικό βαθμό. Μπορεί να μην τρέφω καμιά εκτίμηση στον πολιτικό Καραμανλή, αλλά δεν φανταζόμουν ότι στην προσπάθειά του να διασωθεί θα προέβαλε μια δικαιολογία που, αν αληθεύει, τότε είναι ο ακαταλληλότερος ανάμεσα στα δέκα εκατομμύρια των Ελλήνων για να κάθεται στην καρέκλα του πρωθυπουργού.
Είπε ότι «δεν είχε σωστή εικόνα». Και, φυσικά, εννοούσε ότι κάποιοι δεν τον είχαν ενημερώσει σωστά. Αλλά να τον ενημερώσουν για ποιο πράγμα; Τέσσερις μήνες τώρα συγκλονίζεται η χώρα από το σκάνδαλο του Βατοπεδίου και όσα αποκαλύπτονται. Τίποτα δεν άκουσε; Εφημερίδες δεν διαβάζει; Τηλεόραση δεν βλέπει; Για τις δημοσκοπήσεις δεν ενημερώνεται; Με ποιον τρόπο πληροφορείται τι συμβαίνει στη χώρα την οποία υποτίθεται ότι κυβερνά;
Τα ερωτήματα δεν είναι ρητορικά. Αλλωστε, και η αξίωση να μη μας θεωρεί ο Κ. Καραμανλής ηλιθίους είναι απολύτως εύλογη. Βλέπει ένας πρωθυπουργός ότι έρχονται τα πάνω-κάτω στη χώρα, βλέπει το κόμμα του να καταρρέει, βλέπει την κοινή γνώμη να θεωρεί ότι υπουργοί του είναι λαμόγια και δεν φροντίζει καν να μάθει περί τίνος πρόκειται, αλλά περιμένει να διαβάσει ύστερα από τέσσερις μήνες το διατεταγμένο πόρισμα του Μαρκογιαννάκη για να ενημερωθεί;
Αν έτσι είναι, αλλά και αν ακόμη πρόκειται για μια φτηνή δικαιολογία προκειμένου να μετριάσει τις προσωπικές του ευθύνες, τότε ως χώρα και λαός την έχουμε πολύ πιο άσχημα από όσο νομίζουμε. Και τα χειροκροτήματα απελπισίας δεν σώζουν.

Παληκάρι από τα Σφακιά

KOSTAS είπε...

Δεν συζητάω για την ουσία.
Συζητάω για την ευθύνη του ΓΑΠ, που άφησε αφύλακτη την "τρύπα" της πολιτικής ευθύνης των Φψτιάδη, Δρύ και του επέτρεψε ακόμη και να καταφέρει να ανασυγκροτήσει εσωτερικά την ΝΔ, την ώρα που πήγαινε για διάλυση.

Η πολιτική είναι αμείλικτη. Χρεώνει την ολιγωρία να επιβεβαιώσεις ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει κόψει τις γέφυρες με το ΠΑΣΟΚ των λαμογιών.