Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Ο Εθνικισμός ξανακτύπησε στο ΠΑΣΟΚ

Η μοίρα αυτού του κόμματος , δεν μπορεί να αλλάξει όσο ο εθνικισμός εκβιάζει, απειλεί και σε τελευταία ανάλυση ελέγχει την μοίρα του ΠΑΣΟΚ.

Εντάξει, αν είναι έτσι, αν δηλαδή δεν μπορεί να επιτρέπει ούτε κάν να εκφράζονται άλλες απόψεις από τις επίσημες θέσεις του "πατριωτισμού του κώλου", που εκφράζει το "πατριωτικό ΠΑΣΟΚ", τότε να πώ στον ΓΑΠ εκ των προτέρων "καλά να πάθεις Γιώργο".
Καλά να πάθεις, αφού στερήσαι του "θεσμικού συμμάχου" σου, που είναι η δημοκρατική έκφραση απόψεων σε όλα τα ζητήματα.

Καλά να πάθεις Γιώργο, γιατί μετά την υποταγή σου στα εθνικά, σ'αυτούς ακριβώς που χρόνια τώρα διακινούν την εικόνα του "ζειμπέκικου", θάρθει η σειρά της εκκλησίας, θάρθει η σειρά της ΚΥΠ και της δημόσιας τάξης, θάρθει η σειρά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, να ζητήσουν το μερίδιό τους στον έλεγχό σου.

Λυπάμαι πολύ .
Οποιος πουλάει τους συμμάχους του τόσο εύκολα, μπορεί να πάρει την εξουσία -ελλείψει αντιπάλου- αλλά ...τέτοια εξουσία, να την χαίρεται.

Λυπάμαι πραγματικά πάρα πολύ.


Δεν καταλαβαίνω ποιός μπορεί να αρνείται στον Βαλιανάτο το δικαίωμα να έχει την άποψή του για το Μακεδονικό. Δεν λέω να εκφράζει αυτή την άποψη , ως άποψη του ΠΑΣΟΚ, αλλά ως δική του.

Αν μέχρι χθές είχε απέναντί του το ΟΧΙ του Αλαβάνου και του Τσίπρα, από αύριο θα έχει το ΟΧΙ ολόκληρου του ΣΥΝ.

Δεν ξέρω, για το δικό μου. Θα το σκεφτώ πολύ.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι σε κανει ρε να πιστευεις οτι ολη την ωρα ειμαστε μπρος στις τηλεορασεις και ξερουμε για τι μιλας?????????
ξηγησου απλα ..
τι εγινε ?
πως μπηκε ο ρατσισμος και ο εθνικισμος ξανα στο πασοκικο προσκηνιο ... λες και ελειψε και ποτε , αλλα λεμε τωρα
Τι εγινε ακριβως ???

Ανώνυμος είπε...

ti na kanei? den blepeis oti o kosmos einai O Fasistas? kai autos o balianatos poly zwon... afou kserei oti 8a ton kseskisoun..

KOSTAS είπε...

Δεν συμφωνώ μαζί σου.
Καλά έκανε και αντί να μασήσει, είπε ευθαρσώς την γνώμη του.
Αυτό μας έλειπε να προτιμούμε την αυτολογοκρισία από την ευθεία διατύπωση της γνώμης.

Και στο κάτω κάτω, τι είπε που εξόργισε τον ΓΑΠ;
Είπε απλά ότι ο ίδιος δεν μπορεί να έχει άποψη για την ύπαρξη μακεδονικής μειονότητας, όταν αυτό εκτιμά ο ΟΗΕ και επίσης όταν υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που δηλώνει μέλος της.

Προσωπικά έχω διαφορετική άποψη.
Πιστεύω ότι ναί υπάρχουν άνθρωποι που νοιώθουν "Μακεδόνες", αλλά αυτό συμβαίνει μόνο στο επίπεδο της πολιτικής ιδεολογίας τους. Δεν υπάρχει στο επίπεδο της κοινωνικής συγκρότησης. Εντάξει μερικά ήθη και έθιμα για τους πιό φανατικούς, εκλαμβάνονται έτσι, αλλά απέχουν από το να είναι τελετές "εθνικής συνείδησης".

Οσον αφορά το όνομα "Μακεδονία" ως δικαίωμα των κατοίκων της ΦΥΡΟΜ, δεν νομίζω ότι απέχει ιδιαίτερα από το "Βόρεια Μακεδονία" στο οποίο ως μόνο γενικής χρήσης όνομα , θα έβρισκε την σύμφωνη γνώμη των ελληνικών πολιτικών κομμάτων.
Σιγά την διαφοροποίηση, με το Βόρεια. Στην ουσία αυτό που μετράει είναι η αναγνώριση του δικαιώματος στο "Μακεδονία".

Τέλος πάντων, αυτό που με ενόχλησε ήταν κυρίως η ανασφάλεια που σπέρνει ο ΓΑΠ με τέτοιες ενέργειες σε όσους επέλεξαν να είναι κοντά του, για τα "Δημοκρατικά χαρακτηριστικά του".

Δεν χρειάζεται η χώρα ένα φωτοαντίγραφο του Ανδρέα ή του Χριστόδουλου, χρειάζεται άνεμο αλλαγής.

Ανώνυμος είπε...

ρε θα εξηγησει κανεις τι εγινε;
ποιοςειναι ο βαλιανατος ;
τι ειπε;
γιατι ειχε τοση τραγικη σημασια οτι ειπε ;
γιατι επρεπε να απαντησει ο γιωργος;
τι απαντησε ο γιωργος;
ειστε φτιαγμενοι και συζητατε για κατι αορατο και ανυπαρχτο;
τι πινετε ρεεεεεεεεεεεεε;

KOSTAS είπε...

διάβασε εδώ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξερω την πποσωπικη πορεια του Βαλιανατου και ως εκ τουτο δεν μπορω να κρινω αν η αποφαση του Γιωργου ειναι σωστη η οχι....αν η πορεια του δικαιολογει να δινει συνεντευξεις(που σημαινει οτι εχει ακροατηριο) ,τοτε κακως τον εδιωξε ο Γιωργος...αν ομως εξαιτιας της θεσης του στο ΠΑΣΟΚ εχει ενδιαφερον η συνεντευξη που εδωσε τοτε καλως τον εδιωξε!!!

KOSTAS είπε...

Οχι φίλε, εμείς δεν είμαστε ντέντεκτιβς για να ψάχνουμε λόγους και αιτίες διαφορετικές από αυτές που οι ανακοινώσεις των ενδιαφερομένων μας κοινοποιούν.

Το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι σταματά την επαγγελματική σχέση με τον Βαλιανάτο -τεχνικός σύμβουλος σε ζητήματα επικοινωνίας- επειδή ο τελευταίος ανέπτυξε τις γνωστές διαφορετικές απόψεις του, από την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ για το Μακεδονικό.

Δηλαδή, χάνει την δουλειά του για λόγους εθνικών φρονημάτων.

Δεν διαγράφεται από το κόμμα , του οποίου άλλωστε δεν είναι μέλος ή εν πάσει περιπτώσει η κομματική ιδιότητα δεν αναφέρεται.

Διακόπτεται η επαγγελματική σχέση.

Οπως σωστά λέει ο Δήμου, θα πρέπει να προσφύγει ο Βαλιανάτος στα δικαστήρια να ζητήσει ακύρωση της απόλυσης επειδή ο λόγος απόλυσης είναι ανεπίτρεπτος για εργασιακές σχέσεις.

Αν περάσει αυτό έτσι, γιατί να μη σας απολύσουν και σας αύριο επειδή είστε σε άλλο κόμμα με το αφεντικό σας;

Μιλάμε για τεράστιο ατόπημα.

Είναι δεν μεγαλύτερο νομίζω ακόμη, επειδή πιστεύω ότι ρόλο έπαιξε και το ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Προσωπικά θα προσέφευγα σε καταγγελία του Παπανδρέου και στην Σοσιαλιστική Διεθνή.

Δεν έχω απολύτως τίποτε με τον ΓΑΠ, ίσα-ίσα δεν είναι κρυφό ότι τον συμπαθώ, όμως αυτή η απόφαση είναι λάθος και θα πρέπει να διορθωθεί με δημόσια συγνώμη από μέρους του.

Δεν θέλεις μετά απ'αυτό την συνεργασία μαζί του, δικαίωμά σου. Θα περιμένεις την λήξη του συμβολαίου, θα δόσεις τις απαραίτητες αποζημιώσεις αν προβλέπονται και αυτό είναι όλο.

Ανώνυμος είπε...

Το εργο του αρχισυντακτη ειναι πραξη ευθυνης και οχι λογοκρισιας Χωριατη...μην τα μπερδευεις τα πραγματα και μην τα ισσοπεδωνεις.

Οσον αφορα τα περι του συμβολαιου προφανως..δινει το δικαιωμα μονομερους παυσης του ...αν οχι τοτε συμφωνω οτι ο Βαλιανατος πρεπει να προβει στις νομιμες αποζημιωσεις που δικαιουτε.

Ανώνυμος είπε...

(στις αναλογες ενεργειες για τις νομιμες ...)

KOSTAS είπε...

Τα αφεντικά δεν είναι αναγκαστικά μόνο οι αρχισυντάκτες, όπου έργο είναι η "γραμμή της εφημερίδας" ας πούμε. Αφεντικό είναι και ο εργολάβος και ο μαγαζάτορας και ο εργοστασιάρχης.

Το δικαίωμα στην προσωπική άποψη, είναι συνταγματικό δικαίωμα και έτσι τίθεται θέμα δημοκρατίας και ατομικών δικαιωμάτων.

Τέλος πάντων, εδώ είμαστε και θα δείς, ότι σύντομα ο ΓΑΠ θα καταλάβει την μαλακία στην οποία τον παρέσυρε ο "συνταγματολόγος" Λοβέρδος.

Είναι η πολλοστή φορά που θα του είχα πάρει το πτυχίο του Λοβέρδου. Είναι τελείως άσχετος.

KOSTAS είπε...

Στην περίπτωση των δημοσιογράφων, τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Εκεί ο εργαζόμενος, πληρώνεται για να δίνει την τελική ευθύνη δημοσίευσης της στον αρχισυντάκτη.
Στις άλλες δουλειές ο εργαζόμενος δεν πουλάει την άποψή του, απλά κάνει την ειδική δουλειά του.

Στην περίπτωση του Βαλιανάτου, δουλειά του ήταν οι συμβουλές επικοινωνίας απ'ότι διάβασα, για τις οποίες δεν αναφέρεται ούτε σε μια γραμμή ότι δεν τις έκανε σωστά.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι θεμα κανονων δεοντολογιας Χωριατη που ο καθενας πρεπει να τους σεβεται και οχι θεμα εκφρασης...τουλαχιστον ετσι το εκλαμβανω εγω, που στο φιναλε δεν ειμαι και πασοκ

Ανώνυμος είπε...

..και οσο το αν εκανε σωστα την δουλεια του ο Βαλιανατος ...σαφως και δεν την εκανε ...εκτος και αν ο Βαλιανατος νομιζει οτι χτυπουσε μεροκαματο...και μετα μπορουσε να παει στο σπητι του να κανει οτι θελει οπως ο καθε πολιτης....φανταζεσαι τον Βαλιανατο να ηταν βιστης στην προσωπικη του ζωη η κλεφτης η οτιδηποτε αλλο ...και να ζητα τα ρεστα για την απολυση του εφοσον εχουν γινει οι αναλογες καταγγελιες???

KOSTAS είπε...

...σαφώς και δεν την έκανε ... λές.
Από που προκύπτει αυτό;
Ισα ίσα που ακούστηκε ότι η παρουσία του ΓΑΠ στην ΔΕΘ είχε την σφραγίδα του Βαλιανάτου.

...μη σου φανεί περίεργο αν , ακριβώς η σωστή δουλειά του, τον έκανε στόχο σε μερικούς που δεν τους καλοαρέσει να τα πηγαίνει καλά ο ΓΑΠ.

Ανώνυμος είπε...

Επικοινωνιολογος ειναι ο ανθρωπος...ηξερε εκ τον προτερον το προβλημα που θα δημιουργουσε στον εργοδοτη του...αρα το εκανε η σκοπιμα που σημαινει οτι δεν εκανε σωστα την δουλεια του η απο αφελεια που σημαινει ξανα το ιδιο!!!

KOSTAS είπε...

Κανένα πρόβλημα δεν δημιούργησε στον εργοδότη του.
Οι απόψεις του ήταν γνωστές στον εργοδότη εδώ και χρόνια, αφού σαν αντιπρόεδρος του ΕΠΣΕ, αυτά έλεγε.
Η επιλογή του ως τεχνικού συμβούλου επικοινωνίας, δεν περιείχε ως προυπόθεση τον περιορισμό των δικαιωμάτων έκφρασης, αλλά αντίθετα είχε ακριβώς αυτή την έννοια.
Ο Βαλιανάτος είναι προφανές ότι επελέγη ακριβώς επειδή λέει κάθε φορά την άποψή του χωρίς να υπολογίζει σκοπιμότητες.
Σε κάποιους δεν αρέσει φαίνεται.

Ανώνυμος είπε...

Ναι ...αλλα, αλλο ειναι η αποψη και αλλο η δημοσιοποιηση της υπο συγκεκριμενο τιτλο...

..μπορει ομως και να εχεις δικαιο!!

Ανώνυμος είπε...

..το καλό είναι τελικά οτι υπάρχει ζύμωση που έλειψε χρόνια όχι μονό από ΠΑΣΟΚ αλλά από την κοινωνία. Έχει ένα μικρό άδικο ο Βαλιανάτος το timing κι ότι εργάζονταν σε πολιτικό κόμμα.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.