Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Εφραίμ, το πλυντήριο του "εθνικιστικού εσμού"

Την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου, έγραφα:
ΑΝΑΚΑΤΑ: Ο Καραμανλής πληρώνει τον Χουντόδουλο και τον Τάσσο

Την άποψη, ότι ο Εφραίμ και το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, δεν ήταν τίποτε άλλο από το αρχηγείο, το ταμείο του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ, την έχω εκφράσει και πολύ παλιότερα σε διάφορους διαλόγους και σχόλια.
Και πάντα διάφοροι αφελείς , με αμφισβητούσαν.
Νόμιζαν ότι κάτι είχα, μια διαστροφή ας πούμε απέναντι στους "πατριώτες".

Να που τώρα αποκαλύπτεται ότι η Μονή Βατοπαιδίου είχε Off Shore στην Κύπρο, με δικηγόρο της, ποιόν νομίζεται;
Τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Αυτός ο εσμός έφαγε τα λεφτά.
Αυτοί οι αλήτες, βρίσκονται πίσω από την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας.

Εθνικιστές και Χουντοδουλικό παπαδαριό.

Πουλάνε πατριωτισμό, για να λεηλατούν την πατρίδα. Πουλούν ευσέβεια για να κλέβουν.

Αυτοί είναι οι λόγοι που τους σιχαίνομαι όλους αυτούς.

Το μόνο λάθος που έκανα στην εκτίμηση που έκανα στις 17 Σεπτεμβρίου, ήταν ότι ο Καραμανλής "πληρώνει". Ισως στο τέλος να μάθουμε ότι πληρώνονταν και αυτός.
Για να δούμε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σειρά για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τις ανταλλαγές ακινήτων μεταξύ Δημοσίου και Μονής Βατοπαιδίου, είχε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην δήμαρχος της Βιστωνίδας, εκλεγμένος την κρίσιμη περίοδο με το ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχε στην προσπάθεια των τοπικών φορέων να προστατέψουν τη λιμνοθάλασσα από την διεκδίκηση της Μονής.
Όπως ανέφερε ο κ.Βασίλης Τσολακίδης, αν και δεν παρίστατο στην επίσκεψη των τοπικών φορέων στο γραφείο του κ.Ρουσόπουλου, του έγινε σαφές στη συνέχεια ότι αυτοί είχαν καθησυχαστεί ότι η Μονή δεν πρόκειται να έχει τελικά την κυριότητα των περιοχών αυτών.
«Λίγες μέρες μετά την επίσκεψη στον κ. Ρουσόπουλο, ο Δεσπότης μου είπε: "Δήμαρχε άστα. Αφού φεύγουν από δω, θα δούμε τι θα γίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι επρόκειτο περί κοινού μυστικού ότι θα γίνει ανταλλαγή εκτάσεων. «Δηλαδή κατέβηκαν από κει όλοι οι φορείς της Ξάνθης, ξεκίνησαν από κει δέκα άνθρωποι για να πάνε στο γραφείο του για να τους πει ότι είναι αναρμόδιος; Πιστεύω ότι θα έλεγε κατευθείαν ότι δεν μπορεί» απάντησε σε ερώτηση του Αθ. Πλεύρη, βουλευτή του ΛΑΟΣ.
Μάλιστα, ο κ.Τσολακίδης κατέθεσε και επιστολή του νομάρχη Ξάνθης κ.Παυλίδη, εννέα μέρες μετά την επίμαχη σύσκεψη. Σε απόσπασμα αυτής αναφέρεται ότι «όσον αφορά στη συνάντηση με τον κο Ρουσόπουλο και την βαριά φρασεολογία που χρησιμοποιείται γύρω απ’ αυτήν, με προφανή σκοπό να υπεισέλθουν κομματικές λογικές στον κοινό αγώνα, νομίζω ότι ήταν διαφανής και εγγυημένη στο περιεχόμενό της υπέρ των δικαίων μας, όπως αποδεικνύεται από την παρουσία του Μητροπολίτη μας, του οποίου τις θέσεις ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει».
Ο Ν.Τσούκαλης του ΣΥΡΙΖΑ αναρρωτήθηκε «τι θα μπορούσε να πει ο κος Ρουσόπουλος στη συνάντηση για να υπερασπιστεί τα δίκαια της περιοχής; Είναι δυνατόν να είπε πως είναι αναρμόδιος; ... Δεδομένου ότι είχαν υπογραφεί όλα, προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα πως τους είπε ότι πλέον έχει τελειώσει, μην ανησυχείτε, δεν θα σας ακουμπήσουμε τη λίμνη, θα δώσουμε αλλού οικόπεδα».