Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Είναι εγγυημένες οι καταθέσεις ή τις εγγυάται; Οι κουτοπονηριές να λείπουν σε τέτοια θέματα.

Αυτός ο διάλογος κουφών, με τρελαίνει μερικές φορές.
Δήλωσε ο Αλογοσκούφης ότι θα εγγυηθεί όλο το ποσό των καταθέσεων, τον επέπληξαν οι Γερμανοί, αν κατάλαβα καλά, τα μάζεψε και είπε ότι θα ζητήσει από την ΕΕ, να μπορεί να αυξηθεί το ποσό που θα εγγυηθούν , από 20.000 ευρώ σε 30.000 ευρώ.
Ερχεται σήμερα ο Πρωθυπουργός και μας λέει -χειροκροτούμενος από τους βουλευτές του- και μας λέει ότι το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, δεν έχει προβλήματα και ότι οι "καταθέσεις είναι εγγυημένες".
Από ποιόν ρε μπάρμπα;
Ποιός τις εγγυάται;

1. Το υγιές τραπεζικό σύστημα;
2. Το ύψος των καταθέσεων που διαθέτει πλέον ο πολίτης, που είναι μικρότερο πιά από τις 20.000 ευρώ; ή
3. Η κυβέρνηση, με κάποια νομοθετική πρωτοβουλία και πόσο θα μας κοστίσει των φορολογουμένων αυτή η "εγγύηση";

Σ'όλες τις χώρες του κόσμου, ΗΠΑ, Ιρλανδία, Γερμανία κλπ, οι όποιες κυβερνητικές εγγυήσεις συνοδεύονται με δίς ευρώ που νομοθετούνται.
Μόνο στην Ελλάδα, η εγγύηση γίνεται χωρίς "νομοθετική πρωτοβουλία" και χωρίς συγκεκριμένα δίς ευρώ.
Και αν ρε καραγκιοζάκο εσύ αύριο φύγεις από πρωθυπουργός -που θα φύγεις- ποιός εγγυάται ότι θα είναι εγγυημένες οι καταθέσεις;

Πως κατάφερες ταυτόχρονα να ζητάς επέκταση του ποσού που εγγυάται το σύστημα από τις 20.000 στις 30.000 , από την ΕΕ και να δηλώνεις ότι "είναι εγγυημένες οι καταθέσεις";

Τι είναι τούτοι ρέ;
Πότε θα καταλάβουν ότι πρέπει να μάθουν σωστά και όχι "κουτοπόνηρα" ελληνικά;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απλά οι άνθρωποι με μπαρούφες κέρδισαν 2 φορές τις εκλογές. Φυσικά τους ψηφίσαν. μα με ψεύτικες υποσχέσεις μα με ψιλοεκβιασμό για μονιμοποιηση συμβασιούχου ή διορισμό ανέργου πάντως τις εκλογές τις πήραν, ... εκτός αν και κεί παίχτηκε καμμιά λαμογιά. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ικανοί για όλα.