Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2008

Μπέζας. Ο εξυπνακισμός προσωποποιημένος

Νισάφι πιά.
Εβγαλε υπουργική απόφαση με την οποία ανακαλεί τις πρίν την ΝΔ υπουργικές αποφάσεις για την παραχώρηση της Βιστονίδας στην Μονή Βατοπεδίου.
Μέχρι εδώ θα έλεγε κανείς, καλώς.
Ομως είναι τόσο μικροπρεπής που δεν τον ενδιαφέρει το θέμα στην ουσία του, αλλά με την κατά την γνώμη του "Επικοινωνιακή Επιτυχία" που η εξυπνακίστικη κίνησή του θα επιτύχει.
Φαντάζεται ο μωρός, ότι ο κόσμος είναι βλάκες που θα χρησιμοποιήσουν την υπουργική απόφασή του, ως σημαντική και καθοριστική κίνηση στο θέμα.
Η βλακεία, η υποκρισία και η ανάγκη να δόσει διαπιστευτήρια στον Δούκα, στον Βουλγαράκη κλπ, τον τυφλώνουν και δεν καταλαβαίνει ότι γίνεται ρόμπα και αυτός, με αυτή την στάση.
Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, πως το σημαντικό σημείο της ιστορίας, είναι η παραίτηση του Δημοσίου με απόφαση του Δούκα, από την διεκδίκηση της κυριότητας στο δικαστήριο, με την παράκαμψη της απόφασης του γνωμοδοτικού συμβουλίου.
Εντάξει μαλάκες είμαστε , αλλά όχι και έτσι. Οχι έτσι ρε μάγκες. Νισάφι πιά.
Ολοι οι νομικοί λένε, ότι η ουσία είναι αυτή. Οτι δηλαδή θα πρέπει να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις και κυρίως αυτή που επέτρεψε να δοθεί η λίμνη στην μονή.
Να τελειώνουμε πιά μ'αυτόν τον θίασο.
Δεν κάνουν γι'αυτή την δουλειά. Να πάνε σπίτια τους και να σταματήσουν να φορτώνονται με ευθύνες που προκαλούν να τους ζητηθούν αύριο. Και θα τους ζητηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: