Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

ΗΠΑ: Στα σκαριά στήριξη για προβληματικά στεγαστικά

ΗΠΑ: Στα σκαριά στήριξη για προβληματικά στεγαστικά

------------
Οπως έγραφα στο,
ΑΝΑΚΑΤΑ: ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ. Μια πρόταση για το θέμα των δανειοληπτών

η λύση στο πρόβλημα των δανειοληπτών, δεν μπορεί παρά να προκύψει από μια πολιτική "διαμόρφωσης του ύψους των δόσεων, στις δυνατότητες των δανειοληπτών".

Το κείμενο για το πρόγραμμα στήριξης των προβληματικών στεγαστικών στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνει την ορθότητα της σκέψης , που κατέθεσα.

Μήπως θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη και οι δικοί μας πολιτικοί;

Αργά ή γρήγορα, είμαι σίγουρος ότι θα γίνει πολιτική και στην χώρα μας.
Είναι μονόδρομος.

Οσο πιό γρήγορα υιοθετηθεί τόσο καλύτερα θα είναι.
Θα απελευθερωθεί και ψυχολογικά, αλλά και πρακτικά η ρευστότητα που απαιτείται για να τονοθεί όλη η οικονομία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι


Σημαντικά νέα και διαπιστώσεις όπως πάντα από την σημερινή πολιτική επικαιρότητα και την επικείμενη κατάρρευση της παρέας της χαράς που δυστυχώς ακόμη μας κυβερνά……

1. Οικονομία: Οι ξεκάθαρες και υπεύθυνες προτάσεις-λύσεις του ΠΑΣΟΚ για την αντιμετώπιση της κρίσης και την στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.
2. Οικονομία - Κυβέρνηση Καραμανλή: Πώς μπορεί να προσφέρει λύσεις, όταν η ίδια είναι το πρόβλημα; Θα πάρει πίσω την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου στους ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες; Όχι. Θα πάρει πίσω τα χαράτσια που έχει ήδη αρχίσει να ταχυδρομεί στους πολίτες για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων και για τα αυξημένα κατά 20% τέλη κυκλοφορίας; Όχι. Αυτή η κυβέρνηση οδήγησε τα ελληνικά νοικοκυριά σε κρίση πρν καν χτυπήσει η διεθνής κρίση την πόρτα της χώρας μας.
3. Ολυμπιακή: Η κυβέρνηση ξεπουλά με 11 ψέματα την εταιρεία. 2 δις ο λογαρισμός που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες.

Πάντα με εκτίμηση


babis

Ανώνυμος είπε...

Η αξεπέραστη σαχλαμάρα της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή είναι, ως γνωστόν, τα όσα περί «μεταρρυθμίσεων» εκστομίζουν κάθε τόσο, αποδεικνύοντας έτσι ότι στερούνται της ικανότητας να διαχωρίσουν το σοβαρό από το γελοίο. Ωστόσο, στα ίδια επίπεδα γελοιότητας κυμαίνεται και η συχνότατα και για κάθε θέμα επαναλαμβανόμενη διαβεβαίωση ότι «έχουμε πλήρες και λεπτομερές σχέδιο».
Εδώ και μέρες την ακούμε και για την υπόθεση της οικονομικής κρίσης και τον τρόπο αντιμετώπισής της. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν τη διαπιστώνουμε. Και ούτε και στο μέλλον πρόκειται να τη διαπιστώσουμε. Πολλά μπορούν να συμβούν στη ζωή αλλά να διαπιστωθεί κάτι που δεν υπάρχει ανήκει στη σφαίρα των θαυμάτων και για τη Νέα Δημοκρατία τα θαύματα εξαντλήθηκαν όταν ο ελληνικός λαός πήρε στα σοβαρά -και μάλιστα δύο φορές- τον Κ. Καραμανλή και του εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση της χώρας.
Πόσο γελοία είναι η διαβεβαίωση αποδείχθηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή που την ξεστόμισε ο Κ. Καραμανλής. Ηταν η ώρα που όλοι ανά την υφήλιο κοίταζαν να δουν απεγνωσμένα τι μπορούν να κάνουν και στην Ελλάδα ο Κ. Καραμανλής διακήρυττε ότι όλα τα είχε σκεφτεί και όλα τα είχε μελετήσει. Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή. Γιατί έκτοτε η γελοιότητα αποδεικνύεται καθημερινά.
Ηδη έχουμε περάσει τις δύο βδομάδες από τότε που ξέσπασε η κρίση και το μόνο που έχουν κάνει ως τώρα οι κυβερνώντες είναι να προβλέψουν εκείνα τα 28 δισ. για τις τράπεζες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταλάβει κανείς γιατί τα δίνουν, σε ποιους τα δίνουν και με ποιον τρόπο θα ωφεληθεί από το μέτρο αυτό και κάποιος άλλος εκτός από τις ίδιες τις τράπεζες. Περί αυτού δεν αναφέρει τίποτα το «πλήρες και λεπτομερές σχέδιο»;
Tην ευρηματικότητά τους είναι προφανές ότι αλλού την έχουν εξαντλήσει. Στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, στα ομόλογα, στη Siemens. Εκεί σίγουρα είχαν σχέδιο. Λεπτομερέστατο.

‘’PASOK poisonous’’