Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Συζήτηση στη Βουλή. Με έπιασε σύγκρυο.

Ναί τώρα μπορώ να πώ με βεβαιότητα, ότι είδα την κρίση.
Είδα το μωραίνει κύριος όν βούλεται απωλέσαι κυριολεκτικά.

Δεν ξέρω εσείς, αλλά μεγαλύτερη ανασφάλεια με έπιασε με την εμμονική βλακεία του Αλογοσκούφη και του Καραμανλή, να συμπεριφέρονται αγνοώντας, ότι δεν συζητάμε πλέον για την δεδομένη ανεπάρκειά τους, αλλά για το πως θα αντιμετωπισθεί η κρίση.

Η επάρκειά τους, ως κυβερνητών, μην την ψάχνεις καλύτερα.

Δεν έχει έννοια, ΓΑΠ να καταθέτεις ένα φορτηγό με αποδείξεις για την κρίση στην οποία βρισκόταν ήδη η Ελληνική Οικονομία. Είναι περιττή και λάθος , πλέον κάθε προσπάθεια να υπενθυμίσει κανείς σ'αυτή την κυβέρνηση, οτιδήποτε.

Είναι μεγάλο λάθος ΓΑΠ, να παραβιάζεις εκείνη τη σοφή κουβέντα που είπες τον Σεπτέμβρη, για τον Καραμανλή, ότι δηλαδή είναι τελειωμένος και δεν ξανασχοληθείς μαζί του.

Κακώς ασχολήθηκες και σήμερα. Κακώς, πολύ κακώς θα έλεγα.

Σ'αυτούς τους ανόητους δεν έχει έννοια να απευθύνεται κανείς με λογική διαλόγου. Πρέπει να τους μιλάει κλωτσώντας τους. Πρέπει να τους λέει φύγετε εδώ και τώρα. Ούστ...

Σε ακραία απελπισία, θάπρεπε ΓΑΠ να απευθυνθείς στους υπόλοιπους βουλευτές λέγοντάς τους, ότι καλή η συζήτηση, αλλά το θέμα είναι να δείτε οι υπόλοιποι τι θα κάνετε, διότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να έχει ρόλο στην όποια προσπάθεια. Αντίθετα πρέπει να λογίζεται σαν ένα ακόμη εμπόδιο.

Δεν έχει έννοια να συζητά κανείς με κάποιους που στα σοβαρά είπαν ότι όσες τράπεζες θα κάνουν χρήση του πακέτου στήριξης, θα συμβιβασθούν τα στελέχη τους να μη παίρνουν περισσότερα από 1200 ευρώ ημερησίως.
Μια τέτοια τιμωρία είναι απάνθρωπη.

Τί συζητάτε μωρέ με τα νούμερα. Αντε σιχτιρίστε τους. Αντε κοιτάξτε οι υπόλοιποι τι μπορείτε να κάνετε.

Υ.Γ. Εχει αλλάξει η όψη του Καραμανλή και ο ήχος της φωνής του. Τον κοιτάς και βλέπεις έναν άνθρωπο που ξέρει ότι είναι πελαγωμένος, ότι είναι ένας πολιτικός που έχει χάσει το χάρισμα της "εγγύτητας".
Αντίθετα ο ΓΑΠ το είχε κατακτήσει, αν και σήμερα δεν το εκμεταλεύτηκε και ξανακύλησε σε "αποστασιοποίηση".
Δεν χρειάζεται. Ο κόσμος περιμένει το πλησίασμα. Δεν του αρέσει του κόσμου, να μιλάει απολογούμενος στον Καραμανλή, αντίθετα περιμένει να τον αγνοήσει και να μιλήσει απλά και ζεστά στον κόσμο και στα προβλήματά του.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι άνθρωποι αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα πρέπει να έχουν κάλο στον εγκέφαλο.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η πρόσφατη προσπάθειά τους για προώθηση της άποψης ότι η κρίση θα βοηθήσει τον Καραμανλή. Κι επειδή καταλαβαίνουν ότι η θεωρία πως σε περιόδους κρίσης η κοινή γνώμη (υποχρεωτικά) συντηρητικοποιείται είναι εν προκειμένω της πλάκας, μια και στις ΗΠΑ φαίνεται ότι λόγω κρίσης ο Ομπάμα θα κάνει περίπατο, ρίχνουν στο τραπέζι κι ενισχυτικά επιχειρήματα.
Ένα απ αυτά θέλει τον Καραμανλή να αλλάζει τον προϋπολογισμό και να μοιράζει χρήματα για να προστατεύσει τράπεζες, αλλά και να στηρίξει οικονομικά αδύναμους. Πού θα βρει τα λεφτά; Θα τα πάρει, λέει, από το... αποθεματικό του προϋπολογισμού, για τον οποίο μέχρι τώρα ξέραμε ότι είχε μόνο «τρύπες», ενώ τώρα λένε ότι έχει και... πλεόνασμα.
Σημειώστε ότι συμπτωματικά τα ίδια δημοσιογραφικά παπαγαλάκια της Ρηγίλλης που ευκολότατα ανακαλύπτουν πόρους για παροχές από την κυβέρνηση, τα ίδια παπαγαλάκια διατείνονται ότι το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ είναι ότι δεν πείθει πώς και από πού θα βρει χρήματα για να τηρήσει τις δικές του υποσχέσεις.
Προφανώς τα παπαγαλάκια δεν ενδιαφέρονται ούτε τα προσχήματα να τηρήσουν.
Δικαιολογημένα, πάντως, από μια άποψη. Άσχετα με τα όσα διατείνονται, ξέρουν ότι το πρόβλημα του Καραμανλή δεν είναι μόνο τα σκάνδαλα και η κυβερνητική ανεπάρκεια. Είναι ότι ο φιλελευθερισμός, τον οποίο εκπροσωπεί, αποτελεί τελειωμένη πια ιστορία. Και κυρίως εξαιτίας της κρίσης που δικαίωσε όσους επί χρόνια υποστηρίζουν ότι η εγκατάλειψη της οικονομίας στο έλεος του ιδιωτικού τομέα δεν είναι απλώς λάθος, είναι έγκλημα.
Τώρα το συνομολογούν όλο και περισσότεροι και η κυρίαρχη ανά τον κόσμο τάση είναι η διεύρυνση της συμμετοχής του κράτους στην οικονομική διαδικασία. Ισως γι αυτό να μην είναι και τόσο περίεργο που φιλικά προσκείμενος στην κυβέρνηση αρθρογράφος συνέστησε χθες στον Κ. Καραμανλή να το παίξει... σοσιαλδημοκράτης.
Θα ακούσουμε και χειρότερα.

‘’ PASOK poisonous ‘’