Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ

Ζούμε ένα πραγματικό ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ.
Τόσο όσον αφορά την διεθνή οικονομία, μετά την άρνηση της Βουλής των Αντιπροσώπων να ψηφίσει το Σχέδιο Πόλσον των 700 δίς δολλαρίων , για την διάσωση του Αμερικάνικου πιστωτικού συστήματος, όσο και σε ότι αφορά την διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ.

Το σχέδιο Πόλσον, όσες αλλάγές και να κάνουν δεν πρόκειται να ψηφισθεί, επειδή προσκρούει στην ίδια την ιδεολογία των Ρεπουμπλικάνων και μεγάλου μέρους των Δημοκρατικών, για τις ελεύθερες αγορές, για την αλεργία που έχουν για κάθε κρατική παρέμβαση.

Αυτά για τους αμερικάνους είναι κομμουνισμός.
Το Αμερικάνικο πιστωτικό σύστημα θα σωθεί, αν είναι να σωθεί και όσο θα σωθεί, από τις παρεμβάσεις ρευστότητας της FED, από τα αποθέματα που έχει και που θα μπορεί να έχει όσο θα εμπιστεύονται την αμερικάνικη οικονομία οι επενδυτές ανά τον κόσμο, πράγμα που το βλέπω χλωμό.

Στα καθ'ημάς, αυτό το καλαμπούρι που λέγεται κυβέρνηση, απλά ψάχνει τις κατάλληλες αφορμές για να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές, αφού τα σημαντικά δεν τα έχουμε δεί ακόμη.
Στην πραγματικότητα το πρόβλημά τους δεν είναι κανένας Δαιλάκης και Τατούλης.
Το πρόβλημά τους είναι η οικονομία. Η αδυναμία τους να συντάξουν προυπολογισμό-που την είχαν και πέρισυ και μας πήγαν σε πρόωρες εκλογές- και ο φόβος τους, να μην είναι στην εξουσία όταν θα σκάσει το "Βαλτοπέδιο των Τραπεζών", που με επιμέλεια φροντίζουν να μας το κρατούν κρυφό.

Δεν τους έχω καμμία εμπιστοσύνη. Είναι τελείως ανίκανοι και πελαγωμένοι.
Αντε στα τσακίδια, να δούμε τι μπορεί να γίνει, διότι σε λίγο καιρό όταν σκάσουν και εδώ τα "τοξικά" των τραπεζών, το πρόβλημα θα είναι εκρηκτικό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ
***********************
Σε επαρχιακό μπλόγκ κυκλοφόρησε φωτοτυπία από μια δικαστική υπόθεση που είχε γίνει στην Πελοπόνησσο την δεκαετία του '60.
Υπόθεση βιασμού ανηλίκου νεαρού.
Ο βιαστής δικάστηκε αν και ισχυριζόταν ότι ο νεαρός τα ήθελε τα ''ξυνά''.
Ο τότε νεαρός είναι σήμερα γνωστός πολιτικός.
Γιατί άραγε σκαλίζουν ιστορίες που έγιναν πριν 40 χρόνια;;