Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Μια ευχάριστη είδηση "τιμωρία"

«Κανόνι» βάρεσε, χθες, ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds στον κόσμο που επενδύει στον «μαύρο χρυσό». Στην ουρά για... λουκέτο περιμένουν όμως πολλές ακόμη επιχειρήσεις με σημαντικά «ανοίγματα» στην αγορά ενέργειας, οι οποίες υπέστησαν ανυπολόγιστες ζημιές από την κατακόρυφη πτώση των πετρελαϊκών τιμών τον τελευταίο μήνα.

---------------
Εύχομαι το ίδιο να συμβεί και με τους χονδρέμπορους και το καρτέλ των Σούπερ Μάρκετ στη χώρα μας.

Η αλητεία και η απληστία πρέπει να τιμωρηθούν και απ'ότι φαίνεται, έτσι θα γίνει.
Σειρά θα πάρουν όσοι παίξανε με τα τρόφιμα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα χρειαστεί να φθάσουμε στις ευρωεκλογές για να πραγματοποιηθεί το δημοψήφισμα που ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου . Οχι επειδή ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ δεν έχει δίκιο, αλλά επειδή ως τις ευρωεκλογές μεσολαβούν εννέα μήνες - πολύς χρόνος για να παραταθεί η σημερινή κατάσταση.

Μια κατάσταση η οποία κοστίζει στον τόπο. Και είναι σχεδόν επιβεβλημένο να ξεκαθαριστεί το συντομότερο δυνατόν. Με μία, δύο ή όσες εκλογές χρειαστούν. Κατά προτίμηση με εκλογές εθνικές, όπου ο λαός ξέρει τι ψηφίζει, και όχι διά της πλαγίας οδού κάποιας άλλης εκλογικής διαδικασίας. Το βέβαιο είναι ότι η χώρα δεν μπορεί να συνεχίσει να σέρνεται, όπως σέρνεται σήμερα.

Υπό αυτή την έννοια, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ διατύπωσε το αυτονόητο. Στη δημοκρατία μόνον ο λαός δίνει διέξοδο στα αδιέξοδα. Και τα αδιέξοδα είναι πολλά. Τόσο στο επίπεδο της διακυβέρνησης όσο και στο επίπεδο της αντιπολίτευσης. Να λυθούν λοιπόν μια ώρα αρχύτερα. Διότι, κακά τα ψέματα, η χώρα στερείται και κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Θα πρέπει, κατ΄ αρχάς, ο λαός να αποφασίσει αν θέλει τον Καραμανλή. Αν είναι ικανοποιημένος από τις κυβερνητικές επιδόσεις της ΝΔ, αν ήλθε η ώρα της αποκαθήλωσης ή αν προτίθεται να της δώσει άλλη μία ευκαιρία. Αν την απορρίψει, κανένα πρόβλημα. Αλλά αν τη διατηρήσει στην εξουσία, να της δώσει τουλάχιστον την ευχέρεια άσκησης της εξουσίας και όχι να την αφήσει όμηρο στις διαθέσεις του κάθε Τατούλη.

Θα πρέπει επίσης ο λαός να αποφασίσει αν προτιμά τον Παπανδρέου. Αν ήλθε η ώρα να επιστρέψει το ΠαΣοΚ στην εξουσία. Αν επιλέξει το ΠαΣοΚ, κανένα πρόβλημα. Αλλά αν για άλλη μία φορά το καταψηφίσει, είναι προφανές ότι το ζήτημα της ηγεσίας λύνεται εκ των πραγμάτων και ότι καμία κομματική διαδικασία δεν δικαιούται εκ νέου να ακυρώσει τη λαϊκή ετυμηγορία. Οσο παρατείνονται η εκκρεμότητα και ο διχασμός, μόνο κακό κάνουν στο ΠαΣοΚ.

Θα πρέπει, τέλος, ο λαός να αποφασίσει αν η Αριστερά είναι απλώς δημοσκοπικό μέγεθος ή αν δικαιούται έναν ουσιαστικότερο ρόλο στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Αν είναι λύση ή απλώς σύμπτωμα του προβλήματος. Και αν η ρητορική ΑλέκαςΑλέκου- Αλέξη είναι μια ρητορική που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής, στα προβλήματα της κοινωνίας και στις ανάγκες της χώρας.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι και με τόσα ερωτήματα ανοιχτά, απορώ που οι εκλογές δεν έχουν ήδη προκηρυχθεί. Να τελειώνουμε!

for the copypaste
''PASOK poisonous''

Alexantro Trollientes είπε...

το ενολα γκαιυ το εστειλε ο καρτεσιος

την βομβα την εφτιαξε ο μπεικον

την εντολη να πεσει στη χιροσιμα την εδωσε ο Εγγελος

και αλλοι ασχολουνται με το τι μαλακια κατεβασε το σκουλικιασμενο μυαλο του καθε πρεπετερη... ρε δεν ειμαστε καλα