Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2008

ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ Η ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΠΕΛΕΚΗ ΗΤΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ

ΑΝΑΚΑΤΑ: Μπορούν οι συμβολαιογράφοι να ιδρύουν εταιρείες;

Αυτό ρωτούσα στις αρχές του σκανδάλου στις 2/9 και περίμενα απάντηση.

Σήμερα συνεδρίασε το ΔΣ της Ενωσης Συμβολαιογράφων και ενώ κυριάρχησε η άποψη ότι δεν είναι νόμιμη η εξωσυμβολαιογραφική δραστηριότητα και μέλιστα με επισήμανση του επιχειρήματός μου, ότι δεν υπάρχει κανείς άλλος συμβολαιογράφος που να ασκεί άλλο επιπλέον επάγγελμα , παρ'όλα αυτά παρέπεμψε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την υπόθεση.

Ο κ. Σανιδάς, κάτι θα βρεί για να μας πεί ότι φταίει το ΠΑΣΟΚ που "αναγκάστηκε" να παρανομήσει η κυρία Πελέκη.

-----------
Αίτημα για γνωμοδότηση
Στον Γ.Σανιδά το ερώτημα εάν συμβολαιογράφος μπορεί να συμμετέχει σε ΕΠΕ
Τη γνωμοδότηση από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου Γιώργο Σανιδά ζητά το ΔΣ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς και Δωδεκανήσου για το εάν μπορούν συμβολαιογράφοι να συμμετέχουν ως εταίροι σε Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ).

από το in.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αν υπάρχει ασυμβίβαστο για τη συμβολαιογράφο κυρία Αικατερίνη Πελέκη επειδή συμμετείχε σε ΕΠΕ που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2005, με μέτοχο τον σύζυγό της Γιώργο Βουλγαράκη, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας κ. Παναγιώτης Πούλιος. Αφορμή για την εισαγγελική παρέμβαση αποτέλεσαν σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου. Την έρευνα ανέλαβε να διενεργήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Κώστας Σιμιτζόγλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών - Πειραιώς - Αιγαίου και Δωδεκανήσου σε πρόσφατη συνεδρίασή του δεν μπόρεσε να πάρει θέση για το αν υπάρχει ασυμβίβαστο για την κυρία Πελέκη και ομόφωνα αποφάσισε να αποστείλει την υπόθεση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Γιώργο Σανιδά προκειμένου να γνωμοδοτήσει εκείνος.

KOSTAS είπε...

Κύριε εισαγγελέα, έχω κάνει την ερώτηση από τις 2/9, αλλά απάντηση δεν έχω πάρει ακόμη.

Εσείς σαν έγκριτος νομικός, τι λέτε;

Αντε κύριοι. Φως φανάρι είναι.
Αν ήμουν νομικός θα τα είχα σκίσει τα πτυχία μου.

KOSTAS είπε...

Εισαγγελέας για την Κ. Πελέκη
Υπό εξέταση αν η σύζυγος του κ. Βουλγαράκη έχει διαπράξει πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα με τη συμμετοχή της σε εταιρίες διαχείρισης ακινήτων
Πέμπτη, 18.09.08

Την πόρτα του εισαγγελέα αναμένεται να χτυπήσει σύντομα η συμβολαιογράφος Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη.

Το ενδεχόμενο η σύζυγος του πρώην υπουργού να έχει διαπράξει ποινικά αλλά και πειθαρχικά αδικήματα, που αφορούν στη συμμετοχή της σε εταιρίες διαχείρισης ακινήτων, θα μπει στο μικροσκόπιο του κ. Κώστα Σιμιτζόγλου ύστερα από εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Παναγιώτη Πούλιου.

Αφορμή αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Παρόν» στις 7 Σεπτεμβρίου, το οποίο έφερε τον τίτλο: «Σκαστή παρανομία της γυναίκας του Βουλγαράκη».

Οπως αναφερόταν χαρακτηριστικά, «απαγορεύεται ρητώς από το νόμο να μετέχει συμβολαιογράφος ως εταίρος σε εταιρία. Ούτε καν ως διευθύνων σύμβουλος, σύμφωνα και με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».

«Οι εισαγγελείς είναι αρμόδιοι για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των συμβολαιογράφων που παραβιάζουν το νόμο», εξηγούν δικαστικές πηγές στον ΕΤ.

«Από τη στιγμή που έχει κοινή εταιρία με τον άνδρα της, είναι εταίρος, και ο νόμος απαγορεύει κάθε εμπορική πράξη, η κυρία Πελέκη ως συμβολαιογράφος έχει τελέσει πειθαρχικό αδίκημα», σύμφωνα με το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, από τους πρώτους μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν είναι ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Συμβολαιογράφων Νίκος Στασινόπουλος.
Πάντως για την ίδια υπόθεση, για το θέμα δηλαδή της νομιμότητας της συμμετοχής της κυρίας Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη στις δύο ΕΠΕ (Αστική Επέκταση ΕΠΕ και Αστική Ανάπτυξη ΕΠΕ), αναμένεται να γνωμοδοτήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς.

Το ζήτημα παραπέμφθηκε στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό από το Δ.Σ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου. Η πλειοψηφία των μελών του εξέφρασε τη γνώμη ότι τίθεται θέμα επαγγελματικού ασυμβίβαστου στο πρόσωπο της κυρίας Πελέκη και κατά συνέπεια είναι πειθαρχικώς ελεγκτέα.

Από την άλλη, σύμφωνα με τη μειοψηφία, δεν υπάρχει κανένα κώλυμα, με το επιχείρημα ότι η σύζυγος του κ. Βουλγαράκη δεν είναι διαχειρίστρια των εταιριών.


ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ ΕΛΛΗ

-----------------
Οπως μπορούμε να καταλάβουμε, το μπλόγκ επισκέπτεται ο Μάκης ο Κουρής.

Ομως δεν έχει το θάρρος να το παραδεχτεί.
Κάνει επιτυχία με ξένα κόλυβα.
Μπράβο Μάκη.