Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Τι θα κάνει , επιτέλους το ΠΑΣΟΚ, για την ακρίβεια και την φτώχια;

Τί θα κάνει ο Πρετεντέρης;
Τί θα κάνει ο Τράγκας;
-----
Δεν υπήρχε χειρότερη εξέλιξη απ'αυτήν που η σημερινή δημοσκόπηση της ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ, παρουσίασε, για την χώρα.
Το ΠΑΣΟΚ μείωσε την διαφορά στις 0.3% μονάδες.

Εντάξει , το ότι δικαιώθηκα για τις εκτιμήσεις μου, διαχρονικά, δεν χρειάζεται να υπερηφανεύομαι.
Γίναν όλα όπως τα περιγράφω σ'αυτό το Μπλόγκ, αλλά και στο ΠΡΕΣΣ ΤΖΙΑΡ, από πέρισυ τέτοιο καιρό.
Ο ΓΑΠ έχασε, τις εκλογές.
Ο ΓΑΠ κέρδισε τον Βενιζέλο.
Ο ΓΑΠ κατάφερε να ισοσκελίσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, με αυτά της ΝΔ.
Το φαινόμενο Τσίπρας ήταν μια φούσκα, που ακόμη δεν έχει ξεφουσκώσει τελείως.
Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι του ΓΑΠ, τα ΜΜΕ και οι στάρ τύπου Πρετεντέρη, κατάφεραν μια φορά να ανατρέψουν το κλείσιμο της ψαλίδας -βοήθησε και το ποδήλατο-.
Ολοι αυτοί, λοιπόν, θα επιχειρήσουν άλλη μια φορά να επιβάλλουν την γνώμη τους, να αποτρέψουν την ανάδειξη του ΓΑΠ σε αδιαμφισβήτητο ηγέτη.
---------
Πιστεύω ότι από αύριο ο ΓΑΠ θα κληρονομήσει απ'όλους αυτούς, ερωτήματα, για το τί κάνει για την φτώχια ή την ανεργία, για τα στεγαστικά, σαν να είναι αυτός πρωθυπουργός.
Θα καταφέρουν να του χρεώσουν την αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής.
Τους έχω ικανούς.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ήδη πιάσαν δουλειά με το Βατοπέδι,προσπαθώντας να μοιράσουν εξίσου τις ευθύνες διαχρονικά από το 1998.Βοηθειά μας.

KOSTAS είπε...

Θα δούμε όμως και το αντίθετο.
Ο Σανιδάς ας πούμε μάλλον το έπιασε το μύνημα και το παίζει τώρα ουδέτερος.
Σε λίγο καιρό, θ'αρχίσουν όλοι να μιλάνε για την αντίσταση που κάναν κατά της ΝΔ.
-------
Πάντως ανεξάρτητα από τα φαινόμενα "ταλιμπάν που θα δούμε αμέσως προσεχώς", που θα δηλώνουν πιστοί ΓΑΠικοί, θα δούμε άλμα στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.
-------
Περιμένω τώρα διάφορους ποντικούς όπως ο ΜΑΚΗΣ, να κάνουν σκληρό αγώνα κατά του καταλληλότερου.
Θα δούμε πολλά.

KOSTAS είπε...

Και φυσικά, περιμένω τον Λάκη, με μεγάλη ανυπομονησία.
Θέλω να δώ πως θα χειριστεί τα "κακά ελληνικά του Καραμανλή" και τα φοβερά ελληνικά του ΓΑΠ.
Είναι σκουλήκια όλοι τους.

Ανώνυμος είπε...

Και εγω, περιμένω τον Σάκη, με μεγάλη ανυπομονησία, να ξεκινησει νεα περιοδεια

sen_saven είπε...

ma gia miso lepto...einai toso tromero na rwthsoun enan upopshfio pro8upourgo ti sxedio exei gia na diaxeiristei ta provlhmata tou topou?!?!?!?!

Ανώνυμος είπε...

H Νέα Δημοκρατία ήρθε στην εξουσία με τη γνωστή συνθηματολογία κατά της διαφθοράς. Η επιτυχία της στην καταπολέμηση του φαινομένου είναι τόσο μεγάλη ώστε έφθασε ο Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου ακόμη και στα μοναστήρια.

Παληκάρι από τα Σφακιά

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν στρατός κατοχής: μειώνει μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δημόσιες επενδύσεις, μοιράζει τον δημόσιο πλούτο στον εαυτό της και στους κολλητούς της, φορολογεί ό,τι περπατάει, κολυμπάει και πετάει. Μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια έχει διαλύσει τις εργασιακές σχέσεις, τους θεσμούς, τη δημόσια υγεία και παιδεία. Εχει κουρελιάσει το κράτος δικαίου. Εχει κάνει το κράτος και τους Ελληνες φτωχούς, αλλά τα δικά της παιδιά πλούσια.

''PASOK poisonous''

Ανώνυμος είπε...

Ολα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας εδώ και καιρό, θυμίζουν έντονα τις τελευταίες μέρες του Βυζαντίου που κατέρρευσε υπό το βάρος όχι των Οθωμανών, αλλά της διαφθοράς, της αλαζονείας και της πλήρους αδιαφορίας των κυβερνώντων για τον λαό και τα προβλήματά του. Στην Ελλάδα σήμερα, ο ένας υπουργός χρησιμοποιεί τα παράθυρα της νομοθεσίας για να αποφύγει τη φορολόγηση, ο άλλος θέλει μίζα για να αποκαταστήσει την κορούλα του και να φροντίσει για τα γεράματά του, ο τρίτος ζει χάρη στο επάγγελμα της γυναίκας του (που όμως γεύεται την πίτα της κρατικής διαφήμισης), ο τέταρτος αμάρτησε για το παιδί του, για να δει το κακόμοιρο έναν αγώνα ποδοσφαίρου της Εθνικής, κ.ο.κ.

Παληκάρι από τα Σφακιά

Ανώνυμος είπε...

Εκλεκτοί και αγαπημένοι φίλοι

Σημαντικά νέα και διαπιστώσεις όπως πάντα…


Είναι γνωστό στους πάντες ότι μια από τις πρώτες αποφάσεις που έλαβαν οι Δεξιοί μετά την ανάληψη της εξουσίας των τον Μόρτη του 2004 είναι να τριπλασιάσουν (!) ,ναι σωστά ακούσατε , να τριπλασιάσουν τους μισθούς που παίρνουν οι διάφοροι κομματικοί εγκάθετοι που θρονιάστηκαν στις διάφορες καρέκλες του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα από τη Δεξιά . Πέραν αυτού ένα ατελείωτο φαγοπότι επεκράτησε μεταξύ των υμετέρων και των δικών μας παιδιών .Ήταν δε τόσο πεινασμένοι από την μακρόχρονη απουσία των από την εξουσία ( 11 χρόνια είναι πολλά μια που ήταν μαθημένοι να είναι συνεχώς και αδιαλείπτως) , που έπεσαν με τέτοια ορμή και θρασύτητα στο λουφέ και στο φαγοπότι που οι ελάχιστα γνωρίζοντες έμειναν άφωνοι. Μα το θεό , τέτοιο φαγοπότι , τέτοια θρασύτητα δεν είχε ξαναγίνει. Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι ήρθαν σαν αρχάγγελοι της κάθαρσης και σαν απόστολοι της νομιμότητας!!!!!
Το ατελείωτο τους φαγοπότι έχει εξακοντίσει το δημόσιο χρέος σε δυσθεώρητα ύψη που δεν μπορεί πια να ελεχθει.. Την σκληρή οικονομική πραγματικότητα σιγά σιγά θα την αισθανθούν όλοι στο πετσί των…
Οι μέρες των είναι πια μετρημένες…
Εκτίμηση μου είναι ότι δεν θα τους βρει ο καινούργιος χρόνος στην εξουσία…
Ο μελλοντικός πρωθυπουργός και ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης Γιώργος Παπανδρέου είναι αντικειμενικά η μόνη λύση για να πάει ο τόπος μπροστά και να αποκτήσει η χώρα μας ένα όραμα και μια προοπτική. Όλοι πια σιγά σιγά το αισθάνονται και το υποστηρίζουν αυτό. Στο ΠΑΣΟκ τους περιμένουμε όλους ..


Πάντα με εκτίμηση

babis

Ανώνυμος είπε...

Τo 2000, o χαμένος των εκλογών Καραμανλής και τα συμφέροντα που τον υποστήριζαν σήκωσαν το λάβαρο της ηθικής. Εφεραν στο επίκεντρο της πολιτικής ζητήματα όπως η διαφθορά, η διαπλοκή και το ήθος της εξουσίας, μίλησαν για «εγκλήματα» όπως το Χρηματιστήριο, ενοχοποίησαν συμπεριφορές, έσπειραν υποψίες, συκοφάντησαν τους αντιπάλους τους.

Ως τώρα πίστευα ότι το λάβαρο της ηθικής ήταν για τη ΝΔ μια βολική «σημαία ευκαιρίας». Δεν τους έβγαινε η κλασική πολιτική αντιπαράθεση με τον Σημίτη και την παρέκαμψαν, μεταθέτοντας αλλού τη συζήτηση. Εξυπνο...

Η επιλογή αυτή απέδωσε στις εκλογές του 2004. Απέδωσε επειδή κολάκευσε τα χαμηλότερα ένστικτα του λαού και επειδή υποστηρίχθηκε από ένα μέρος της Αριστεράς- το οποίο συνέβαινε να έχει τους ίδιους «χορηγούς» με τη ΝΔ.

Πέρασαν άλλα τεσσεράμισι χρόνια. Από όταν άκουσα τη συνέντευξη του Καραμανλή στη ΔΕΘ, πείστηκα ότι το λάβαρο της ηθικής δεν ήταν «σημαία ευκαιρίας». Ηταν μια κανονική, καλοστημένη απάτη.

Και αυτό επειδή για πρώτη φορά από τότε που πολιτεύτηκε, ο Καραμανλής έδειξε με απίστευτο κυνισμό ένα διαφορετικό πρόσωπο, υποθέτω το πραγματικό του. Το πρόσωπο ενός ανθρώπου ο οποίος μπορεί να μετέλθει όλων των μεθόδων για να ανεβεί στην εξουσία και να χρησιμοποιήσει ακόμη χειρότερες μεθόδους για να παραμείνει σε αυτήν.

Ειλικρινά το λέω: δεν πιστεύω ότι το πρόβλημα του προχθεσινού Καραμανλή είναι ότι κάλυψε τον Ρουσόπουλο ή τον Ζαχόπουλο ή τον Παυλίδη ή τον Βουλγαράκη. Ισως να είναι και φυσιολογικό ότι το έκανε. Το πρόβλημα είναι ότι, προκειμένου να τους καλύψει, ανέδειξε το πιο απεχθές πρόσωπο της πολιτικής.

Με τη συνήθη καλόκαρδη μιμητική του, ο Καραμανλής μίλησε σαν κομματάρχης της ΕΡΕ: αυτός είμαι, αυτούς έχω,κάνουμε ό,τι μας γουστάρει και αν σας γουστάρει! Πάλι καλά που δεν επέπληξε όσους δυσανασχετούν με τις εταιρείες του Βουλγαράκη και τη σύζυγο του Ρουσόπουλου . Και πάλι καλά που από την ΕΡΕ ως τώρα πέρασαν μερικές δεκαετίες δημοκρατίας, διότι πολύ φοβούμαι ότι οι επικριτές του δεν θα προσέρχονταν στα αστυνομικά τμήματα μόνο για να εκδώσουν ταυτότητα.

Στη ΔΕΘ ο Καραμανλής πέταξε κανονικά το γάντι στην ελληνική κοινωνία. Το ευτύχημα για αυτόν είναι ότι παίζει μόνος του στο γήπεδο, ότι βρίσκει και τα κάνει. Και το δυσάρεστο για την ελληνική κοινωνία είναι ότι δεν υπάρχει κανείς να σηκώσει το γάντι- διότι αν το σηκώσει αυτός που φαντάζομαι, άσ΄ τα να πάνε...

Παληκάρι από τα Σφακιά