Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

Μπορούν οι συμβολαιογράφοι να ιδρύουν εταιρείες;

Η γυναίκα του Βουλγαράκη, φαίνεται να συνιδρύει με τον Βουλγαράκη εταιρεία διαχείρισης ακινήτων;
Καλά ένα θέμα είναι ότι τότε υπήρχε ασυμβίβαστο για τον Βουλγαράκη.
Το άλλο θέμα που είναι κατά την γνώμη μου το πιό σοβαρό, είναι αν έχει δικαίωμα ένας λειτουργός όπως οι Συμβολαιογράφοι, να φτιάχνουν τέτοιες εταιρείες, με δεδομένο, ότι είναι φύλακες απορρήτων, ανταγωνιστικών εταιρειών και έτσι μπορούν να κάνουν χρήση απορρήτων πληροφοριών.
Αν κάποιος είναι νομικός θα ήυελα να με διαφωτίσει.
Δεν μου φαίνεται ηθικά σωστή, αλλά θα ήθελα να ξέρω αν είναι και νομικά σωστή.
Αν είναι παράνομη ενέργεια, θα ήθελα νάξερα, πως την ενέκρινε το Πρωτοδικείο.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το γνωστό «γαλάζιο» πολιτικο-εκδοτικο-δημοσιογραφικό σύστημα αμέσως μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» την περασμένη Κυριακή ξεκίνησε μέσω της συζύγου του υπουργού αλλά και του Νίκου Χατζηνικολάου να απειλεί όποιον τολμά να τους κάνει κριτική και να αποκαλύπτει τα σχέδιά τους.

Η σύζυγος του υπουργού και νεόκοπη εκδότρια με τον αέρα της εξουσίας που της προσφέρει η θέση του συζύγου της έφτασε μάλιστα στο σημείο να λέει: «Εγώ δεν πήρα προς το παρόν κρατική διαφήμιση γιατί μου την είχαν όλοι στημένη».

Βέβαια, αρνείται να απαντήσει στο πλέον απλό ερώτημα, πώς μια συνηθισμένη υπάλληλος του MEGA μπορεί να δικαιολογήσει δαπάνες εκατομμυρίων για τη δημιουργία νέων εφημερίδων την ώρα μάλιστα που εμφανίζεται… καταχρεωμένη στις τράπεζες από τις αγορές των σπιτιών σε Παλαιό Ψυχικό, Καπανδρίτι και Πάρο. Η κυρία Ζαχαρέα προανήγγελλε μάλιστα την έκδοση και νέας εφημερίδας, αλλά και σημαντικές επενδύσεις στη διαδικτυακή τηλεόραση. Οι εξαγγελίες αλλά και η επίθεση στο «ΘΕΜΑ» έγιναν από το μικρόφωνο που της πρόσφερε ο έτερος νεόκοπος επιχειρηματίας των ΜΜΕ και φιλόδοξος εκδότης κ. Νίκος Χατζηνικολάου.

Ο άλλοτε θανάσιμος εχθρός του Θοδωρή Ρουσόπουλου, μέσω της ραδιοφωνικής συχνότητας, προσκολλήθηκε στη γραμμή Ζαχαρέα απειλώντας και αυτός με αγωγές και μηνύσεις και επιτέθηκε στο «Πρώτο Θέμα» επειδή αποκάλυψε τη στενή σχέση και συνεργασία του με το ζεύγος Ρουσόπουλου.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν ότι τους επόμενους μήνες το φιλόδοξο αυτό «γαλάζιο» παρασύστημα εξουσίας, το οποίο, όπως λένε στα δημοσιογραφικά γραφεία, καθοδηγείται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Θόδωρο Ρουσόπουλο και τον Νίκο Χατζηνικολάου και έχει υπό τον έλεγχό του τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιοφωνικές συχνότητες, εφημερίδες, περιθωριακά κανάλια αλλά και εκβιαστικά blogs, θα εντείνει τη δράση του. Και αυτό γιατί, όπως εκτιμάται, οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και το σύστημα… Χατζηθοδωρή φιλοδοξεί να αποτελέσει το νέο εκδοτικό κατεστημένο που θα κυριαρχήσει την επόμενη δεκαετία στη χώρα.

Ανώνυμος είπε...

απαντάς μόνος σου - αν ήταν παράνομη δεν θα είχε εγκριθεί

KOSTAS είπε...

Δεν ξέρω, αν απαντάω μόνος μου. Εκείνο που ξέρω είναι ότι δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου άλλος Συμβολαιογράφος που να είναι και επιχειρηματίας.
Αν το λές ως νομικός, εντάξει, διαφορετικά δεν καταλαβαίνω γιατί απάντησες.

KOSTAS είπε...

Θα μου πείς βέβαια, ότι γι'αυτό και κανείς άλλος Συμβολαιογράφος δεν είναι παντρεμένος με τον Βουλγαράκη.
Αν είναι έτσι, συμφωνούμε.

Ανώνυμος είπε...

oy reeeeeeeeeeeeeeee

Ανώνυμος είπε...

το να μην αντιλαμβάνεσαι το αυτονόητο μόνο εμπάθεια δείχνει.

το αυτονόητο είναι ότι αφού έχει εγκριθεί και ΔΕΝ είναι παράνομο.

KOSTAS είπε...

Ποιό είναι το αυτονόητο;
Οτι οι Συμβολαιογράφοι συστήνουν εταιρείες, μόνοι τους;
Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα;
Καμμία εμπάθεια δεν έχω, απλά ρωτάω αν ξέρει κανείς να με διαφωτίσει;
Εγώ ήξερα ότι οι Συμβολαιογράφοι είναι λειτουργοί.
Οι πράξεις τους, που πληρώνονται πάρα πολύ καλά, ώστε να μην έχουν ανάγκη να κάνουν άλλη δουλειά-κάτι σαν τους δικαστικούς δηλαδή-είναι λειτούργημα.
Οσα μαθαίνουν για παράδειγμα, μ'αυτό τον τρόπο, δεν κινδυνεύουν , είναι απόρρητα.
Σκέψου για παράδειγμα να πάς την διαθήκη σου σε κάποιον απ'αυτούς και να αφήνεις την περιουσία σου, σε κάποιο ίδρυμα και αυτοί να μετατρέψουν την διαθήκη σου ή να την εξαφανίσουν.
Σκέψου να αφήσουν κληρονόμο σου μια Off Shore εταιρεία της μονής Βατοπεδίου, λέμε.

Δεν νομίζω ότι είμαι εμπαθής.
Απλά μου φαίνεται πολύ ύποπτη η κυρία, συμβολαιογράφος -επιχειρηματίας.
Αν εσένα δεν σου φαίνεται, δεν πειράζει. Ας περιμένουμε κανέναν νομομαθή να μας πεί.

Ανώνυμος είπε...

Να δεχτώ ότι ο Καραμανλής δεν θέλει να κάνει πρόωρες εκλογές. Και να αναρωτηθώ: πώς θα τις αποφύγει;Ούτε ένας χρόνος δεν έχει περάσει από την τελευταία αναμέτρηση και ο Πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο μόνιμα προβλήματα.

Πρώτον, τη ραγδαία φθορά της κυβέρνησής του. Και αυτό δεν βλέπω πώς θα αναστραφεί...

Δεύτερον, την ομηρεία της κυβέρνησης από μια οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Σχεδόν δεν περνάει μέρα χωρίς να προκύπτει ζήτημα με κάποιον νεοδημοκράτη βουλευτή.

Υποθέτω ότι ο Καραμανλής ανέμενε το πρώτο, αν και μάλλον δεν το προέβλεπε τόσο ραγδαίο. Δεν μπορεί, για παράδειγμα, να περίμενε ότι θα πέσει έξω η οικονομική πολιτική και ότι εικοσιτετράωρα προτού ανεβεί στη ΔΕΘ θα έμπαινε σε φασαρίες με νέα φορολογικά μέτρα.

Είμαι βέβαιος, όμως, ότι είχε υποτιμήσει το δεύτερο. Καλώς ή κακώς, η Ελλάδα δεν είναι Αυστρία ούτε Δανία, όπου με μία έδρα πλειοψηφία μπορείς να κυβερνήσεις όσο γουστάρεις. Η Ελλάδα είναι Ελλάδα και, ακόμη χειρότερα, η ΝΔ είναι ΝΔ. Αντε να τους μαζέψεις!

Τώρα το τίμημα που καταβάλλει ο Καραμανλής είναι βαρύ: ήδη η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του αρχίζει και θυμίζει όλο και περισσότερο περίοδο Μητσοτάκη 1990-1993. Πώς θα τα βγάλει πέρα άλλα τρία χρόνια; Στην πρίζα με τους Τατούληδες και τους Παυλίδηδες; Πτυόμενος και φθειρόμενος;

Η απάντηση είναι απλή: αποκλείεται να τα βγάλει πέρα. Αργά ή γρήγορα (και μάλλον γρήγορα...) η κυβερνητική πλειοψηφία θα περιέλθει σε ολοκληρωτική αδυναμία διακυβέρνησης. Και από εκεί και πέρα, το τέλος του θα είναι απλώς θέμα χρόνου.

Ιδού, λοιπόν, το πραγματικό ερώτημα: έχει ο Καραμανλής τάσεις αυτοκτονίας; Θα κάτσει με τα χέρια σταυρωμένα, υπομένοντας τη φθορά και περιμένοντας την κατάρρευση; Ή μήπως θα προτιμήσει αντί να τον φάνε οι ψύλλοι να τα βάλει με τα λιοντάρια; Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω τι θα κάνει ο Καραμανλής. Ξέρω, όμως, τι είναι λογικό να κάνει: να προτιμήσει τα λιοντάρια.

Και όχι μόνο να προτιμήσει τα λιοντάρια, αλλά να βγει στο κλαρί όσο γίνεται νωρίτερα, όσο δηλαδή διατηρεί ακόμη μια σχετική υπεροχή. Διότι, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι η κατάσταση στο τέλος του χειμώνα θα είναι ίδια με τη σημερινή και σίγουρα δεν θα είναι καλύτερη για την κυβέρνηση.

Αυτά λέει η απλή λογική. Μεταξύ μας: και οι δημοσκοπήσεις...

for the copypaste
''PASOK poisonous''

Ανώνυμος είπε...

Ακούω και διαβάζω πολλά για τους γαλάζιους επιχηρηματίες με τις offshore companies .
Ανάμεσα όμως στα ονόματα του καραφλού Ντοράκη και της μεγιστάνος του πλούτου συζύγου του , του αμόρφωτου ΘΒΡ , της ασχημομούρας Μάρας με τα 8 Ανάκτορα, δεν ακούω κάποιο άλλο ΓΝΩΣΤΟ όνομα που η φαμίλια του έχει εταιρία με έδρα το Τζέρσευ (Chanel Islands).
Εταιρία με έξη bulk carriers που φέρουν σημαίες ευκαιρίας .
(είδες οι εθνάρχες;;)

Μην μας πει ο υπουργός προπαγάνδας ότι η εταιρία Hellenic Carriers δεν είναι offshore company !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τους χαιρετισμούς μου στην πρόεδρο κ.Φωτεινή Καραμανλή (κόρη του θείου Αχιλλέα).


Chief Engineer

Ανώνυμος είπε...

αν κάνεις διαθήκη, δίνεις μία κόπια σε ένα δικηγόρο, σε ένα φίλο, σε ένα συγγενή, φυλάς μία σε ένα συρτάρι κλπ.

Αν δεν εμπιστεύεσαι κανέναν, τότε έχεις πρόβλημα. Θα πρέπει, με κάποιο μαγικό τρόπο, να συντονιστούν όλοι αυτοί και να αλλάξουν τη διαθήκη.