Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008

Τι περιμένω από την ΔΕΘ, από τον ΓΑΠ

1.Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα
Δεν μπορεί την ώρα που ακόμη και ο Σαρκοζί, προχώρησε στην θέσπιση του Ελλάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος, με την ταυτόχρονη αύξηση της φορολόγησης των μεγάλων εισοδημάτων, με ένα 1.1% επιπλέον, εμείς να συζητάμε ακόμη για την χρησιμότητά του ή όχι.
Ο Σαρκοζί, με απλά λόγια άνοιξε ένα ταμείο, όπου όποιος έχει εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχιας, περνάει από το ταμείο και παίρνει σταθερά το συμπλήρωμα. Δηλαδή αν κάποιος παίρνει 700 ευρώ, περνάει από το ταμείο και παίρνει άλλα 350 περίπου, ώστε να συμπληρώνει τα 1050 ευρώ που είναι το κατώφλι του ορίου φτώχιας. Αν άυριο παίρνει 1000 ευρώ θα περνάει να παίρνει 50 ευρώ επιπλέον.
Και όλα αυτά σε μια χώρα όπου κάτω από το όριο της φτώχιας είναι ένα 7% περίπου, ενώ στην χώρα μας είναι περισσότερο από το 20%.
2.Μείωση του κράτους, της διαπλοκής και της διαφθοράς
Να μειώσει το κράτος, όχι με την απόλυση των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά με τον περιορισμό της εμπλοκής του στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Δηλαδή αν για να γίνει οποιαδήποτε δουλειά πρέπει κανείς να βγάλει 10 άδειες, να μπορεί να το κάνει αυτό με 5 άδειες.
Ας βρεί κάθε υπηρεσία, ποιές είναι οι πλέον απαραίτητες, διότι οι περισσότερες είναι καθαρή γραφειοκρατική ταλαιπωρία.
Τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει πρωτίστως η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά η μείωση της εμπλοκής του κράτους στα πόδια του.
3.Αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος
Να αναγγείλει δεσμεύσεις, με "συνταγματική ευθύνη" αφού πλέον δεν μπορεί να γίνει συνταγματική αναθεώρηση πριν περάσουν τα χρόνια που προβλέπονται.
Αλλωστε ανάλογη ήταν και η χρησιμότητα του "Συμβολαίου με τον Λαό" που είχε εξαγγείλει ο Ανδρέας.
Να εξαγγείλει δεσμεύσεις με "συνταγματική ευθύνη" που και θα γίνουν όταν ο χρόνος το επιτρέψει "συνταγματική αναθεώρηση", αλλά και θα ισχύουν από τώρα.
Ενα τέτοιο στοιχείο της, πρέπει να είναι η ενδυνάμωση της "λαικής κυριαρχίας", με την υιοθέτηση του δικαιώματος της αντιπολίτευσης, να ασκεί με δημοψήφισμα το δικαίωμα της μομφής προς την κυβέρνηση. Πρέπει δηλαδή να ζητήσει από τον λαό την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές με την χρήση των εκλογικών νόμων που χαρίζουν έδρες στο πρώτο κόμμα, που όμως θα ανταλαγεί με την δυνατότητα του λαού με ένα δημοψήφισμα, την προκύρηξη του οποίου θα έχει η αξιωματική αντιπολίτευση για μια φορά, να την καθαιρέσει.
Μόνο έτσι μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σύστημα. Μόνο έτσι μπορεί ο πολίτης να το θεωρεί ως κάτι δικό του και χρήσιμο.
4.Ακρίβεια, αισχροκέρδεια, καρτέλ
Ομως πρώτα απ'όλα θα πρέπει να αναγγείλει συγκεκριμένες πολιτικές για την ακρίβεια , την αισχροκέρδεια.
Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο την κατάσταση που ζεί.
Δεν ξέρω αν μπορεί να επιβάλλει όριο στα κέρδη, αλλά σίγουρα μπορεί να τους επιβάλλει φόρους που να καθιστούν ασύμφορη την κερδοσκοπία.
Δηλαδή αν κέρδη μεγαλύτερα από ένα λογικό ποσοστό, τα φορολογήσει με συντελεστές μεγαλύτερους από 50%, θα σκεφτεί κανείς πολύ αν τον συμφέρει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μετά τον βομβαρδισμό των ΜΜΕ με αποκαλύψεις σχετικές με απαράδεκτες δραστηριότητες κυβερνητικών στελεχών η Ν.Δ. ακόμα προηγείται .
Ο Καραμανλής είναι ακόμα ο καταλληλότερος για πρωθυπουγός.
Ο Γιώργος Παπανδρέου χάνει ακόμα από τον Κανένα , μάλιστα με αυξημένη διαφορά !!

ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ ;;;

TI ΦTAIEI ;;;

Η μακακία αυτών που παλινόρθωσαν στον Προεδρικό ''θρόνο'' τον Γ.Α.Π. την 11.11.2007 .

ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ;;;

Οι στελεχάρες που ενώ ήταν όλοι τους στις κυβερνήσεις Σημίτη απαξίωσαν το έργο εκείνων των κυβερνήσεων .


Έτσι δεν είναι κύριε Ρέππα ;
Έτσι δεν είναι κύριε Πετσάλνικε ;
Έτσι δεν είναι κύριε Παπουτσή ;
Έτσι δεν είναι κύριε Νιώτη ;
Έτσι δεν είνει κύριε Τζουμάκα ;
Έτσι δεν είναι κύριε Πρωτόπαπα ;

Για να αναφέρω λίγους από τους καλούς πελάτες της Ν.Δ. , προσθέτοντας οπωσδήποτε και τους καρεκλοκένταυρους μεγαλοσυνδικαλιστάρες .