Σάββατο 30 Αυγούστου 2008

Δημοσκόπηση της Κάπα Research, στο 1.2% η διαφορά



Η δυσαρέσκεια των πολιτών για κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση διογκώνεται, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής.

Η δημοσκόπηση ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, δύο ημέρες μετά την ανακοινώσεις του σαρωτικού φορολογικού «πακέτου» μέτρων της κυβέρνησης, και δείχνει ότι στο πολιτικό σύστημα κυοφορούνται σημαντικές εξελίξεις, 10 μήνες πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2009 και ενώ έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν σενάρια για πρόωρες εκλογές.

Το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου για τη ΝΔ είναι 29,3% έναντι 28,1% για το ΠΑΣΟΚ, 11,7% για τον ΣΥΡΙΖΑ, 7,6% για το ΚΚΕ και 5% για τον ΛΑΟΣ.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, τον περασμένο Απρίλιο, έδινε στη ΝΔ 29,8% και στο ΠΑΣΟΚ 25,8%.

Το ποσοστό δυσαρέσκειας για την κυβέρνηση ανέρχεται στο 80,4% και για την αξιωματική αντιπολίτευση το 88,4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ποσοστό 71,4% λέει «όχι» στη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ στη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ λέει «ναι» το 39,8%.

Newsroom ΔΟΛ

-------------------

Ο σχολιασμός του ΔΟΛ είναι φανερό ότι είναι απαράδεκτος, κατευθυνόμενος και προκατειλημένος.

Πως είναι δυνατόν να βγάζει συμπέρασμα, ότι διογκώνεται η δυσαρέσκεια προς κυβέρνηση και αντιπολίτευση την ώρα που από την προηγούμενη μέτρηση, το άθροισμά τους ξεπερνάει σε αύξηση τις 2 μονάδες.

Θα μπορούσε να επισημάνει απλώς ότι κλείνει εντυπωσιακά η ψαλίδα.

Είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ πέφτει 0.5% και το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει 2.3%.

Σημαντικό είναι να επισημανθεί η μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ από 15.2% σε 11.7%



Τέλως πάντων.

Οτι και να γράψουν οι εξελίξεις έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Υ.Γ.

Η προηγούμενη μέτρηση

Στην πρόθεση ψήφου προηγείται σταθερά η ΝΔ με 29,8% (από 29,1% τον Φεβρουάριο), το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 25,8% (από 23,2%), ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και πάλι τρίτο κόμμα με 15,2% (από 18,4%), το ΚΚΕ συγκεντρώνει 7,4% (από 7,5%) και ο ΛΑΟΣ έχει ποσοστό 4,9% έναντι 5,1%.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ φίλε

Η αντίστροφη μέτρηση για την απαλλαγή της χώρας μας από τη πιο διεφθαρμένη και άθλια διακυβέρνηση που γνωρίσαμε ποτέ έφτασε , μπροστά στην όποια η εποχή του Μητσοτάκη φαντάζει Παρθεναγωγείο Όλοι πια από τους στυλοβάτες των που τους στηρίζουν και βλέπουν την αμείλικτο πραγματικότητα που πλησιάζει το έχουν κατά νουν και έχουν πέσει με πάθος στο τελευταίο τους φαγοπότι. Να παρακαλούμε το θεό οι συγκυρίες και τύχη αγαθή να επιταχύνουν το τελείωμα των για το καλό της πατρίδα ς μας. Όσο πιο γρήγορα τελειώσουν τόσο καλύτερα για όλους μας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, ήρεμος ,μεθοδικός ,με όραμα ,γνώσεις και εμπειρία με βαθειά γνώση του διαμορφωμένου νέου διεθνούς σκηνικού είναι έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της χώρας μας και να είστε όλοι βέβαιοι ότι πολύ καλύτερες μέρες θα έρθουν για όλους τους Έλληνες και για την πατρίδα μας γενικότερα.

Πάντα με εκτίμηση
babis

Ανώνυμος είπε...

Επέστρεψε ο Μέγας Τσανακογλύφτης του αυτιστικού Αμερικάνου και ξαναρχίζει τις πίπες στο γκιόργκος

Stefan είπε...

Αγαπητέ φίλε υπομονή αυτή την Κυβέρνηση δεν την βλέπω πάνω από τον Φεβρουάριο 2009 μετρημένα τα ψωμιά τους το θέμα είναι τι κόστος θα πληρώσουμε όλοι μας πάλι ώστε να διορθωθεί αυτό το αίσχος που κατάντησε η Χώρα ... πόσα χρόνια πίσω πήγαμε ... δεν έχω λόγια πια !

Ανώνυμος είπε...

Nα πάρει θέση το πασοκ για τα έγχρωμα του Σαρτζετάκη και τις παράνομες Ελληνοποιήσεις των "Ρωσοποντίων" προκειμένου να εκλεγεί ο Σημίτης (σημ. οι μετακινήσεις έγιναν εξόδοις της ΟΑ)