Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

ΓΑΠ διώξε τους Συνταγματολόγους

Κάθε Συνταγματολόγος που σέβεται τον εαυτό του, αλλά και κάθε Δημοκράτης που ξέρει πέντε πράγματα για το πολίτευμα, θα είχε βγεί να ξεφωνίσει την Συνταγματική Εκτροπή, που αποτελεί έτσι κι αλλιώς η διατύπωση εκ μέρους του Πρωθυπουργού, της θεωρίας ότι, η Βουλή είναι ανίκανη να ερευνήσει και να αποδώσει ευθύνες για το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ, ενώ αντίθετα κάποιος άλλος θεσμός -η Δικαιοσύνη- έχει ακόμη και από αυτήν την Βουλή μεγαλύτερη εγκυρότητα, φτάνοντας μέχρι του σημείου να θεωρεί την εξεταστική επιτροπή της Βουλής όργανο συγκάλυψης.
Δεν μπορώ ακόμη να πιστέψω ότι αυτός ο Καραγκιόζης τόλμησε να πεί κάτι τέτοιο και υπάρχουν Συνταγματολόγοι αλλά και βουλευτές ακόμη και του δικού του κόμματος που το άφησαν να πέσει κάτω.
Εδώ για την μαλακία με την Φώφη , μας ζάλισαν τ'αρχίδια επί μέρες και πόσο αντισυνταγματική ήταν η μαλακία του ΠΑΣΟΚ και άλλα τέτοια τερατώδη, ενώ τώρα, τσιμουδιά όλοι τους.
Ο Πρετεντέρης ξέχασε ξαφνικά θεμελιώδη στοιχεία του Συντάγματος. Ο Βενιζέλος κάπου το ξέχασε και ψάχνει να το βρεί, τα ίδια και ο Λοβέρδος και ο ΓΑΠ, όχι μόνο δίνει μόνος του την μάχη, αλλά δέχεται την επίθεση με το γκαιμπελίστικο γράμμα του αλήτη πρωθυπουργού και της κωλοπαρέας του, που ούτε λίγο ούτε πολύ φτάσαν να ισχυρίζονται, ότι η Βουλή και οι λειτουργίες της δεν κρίνονται κατάλληλες για οποιαδήποτε υπόθεση σ'αυτή την χώρα.
Μιλάμε για μια χώρα που κατά τον Πρωθυπουργό η Βουλή είναι θεσμός μειωμένης ευθύνης και αξιοπιστίας και κανείς δεν βγήκε να του πεί ότι αυτό είναι ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.
Διώξτους ΓΑΠ τους αλήτες που το παίζουν ειδικοί και Συνταγματολόγοι.
Προφανώς και κατάλαβαν τι είπε ο Καραμανλής αλλά θέλουν να σε χτυπήσουν και γι'αυτό τους έπιασε αφωνία.
Διώξτους να πάν στο διάολο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολυ σωστος
τον πουλο οι συνταγματαρχολογοι , για καμμια μαλακια πρωτοι ειναι , εκει που πρεπεινα μιλησουν μοκο

αλλα απ ανθρωπους που βρηκαν αντισυνταγματικο τοδικαιωμα του ανθρωπου να κοιμαται στην παραλια και να μην μαντρωνεται , τι περιμενεις και συ ;

να βρει συνταγματικο το δικαιωμα στη βουλη , να βουλευεται;

ασε που ειναι και αγραμματοι καιμαλλον μπερδεψαν το βου με το βο
και την ειδαν βολευτες

ρε ου λεμε



ουστ

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω τι τους έπιασε καλοκαιριάτικα στο ΠαΣοΚ και αρπάχτηκαν αν θα «επανιδρυθούν» ή δεν θα «επανιδρυθούν» . Θεωρητικά η ιδέα δεν είναι κακή, άλλωστε όταν ο διάβολος δεν έχει δουλειά κάνει και χειρότερα. Απλώς αναρωτιέμαι ποιος πιστεύει ότι καλοκαιριάτικα υπάρχει έστω και ένας Ελληνας που νοιάζεται αν το ΠαΣοΚ θα «επανιδρυθεί» ή θα παραμείνει ως έχει.

Είπα ότι «θεωρητικά» η ιδέα δεν είναι κακή. Σωστά. Μόνο που η «επανίδρυση» ενός κόμματος είναι μια σοβαρή υπόθεση, η οποία προϋποθέτει ορισμένα πράγματα και διατρέχει ορισμένους κινδύνους.

* Προϋποθέτει νέα φυσιογνωμία, νέο πολιτικό λόγο, νέα πρόσωπα και νέα ηγεσία. Το ΠαΣοΚ τι ακριβώς θα κάνει; Τι θα αλλάξει; Θα βρει πουθενά κανέναν κρυμμένο Μπλερ; ΄Η θα επανιδρύσει τον Αθανασάκη και τον Ραγκούση; Και αν όλοι αυτοί έχουν να πουν τίποτε σοφά νέα πράγματα, γιατί δεν τα λένε τόσο καιρό; Τους εμποδίζει κανένας;

* Κινδυνεύει, από την άλλη πλευρά, να κλείσει ένα κόμμα (ίσως με προβλήματα αλλά κοτζάμ κόμμα...) χωρίς να ανοίξει ούτε περίπτερο. Διότι το μόνο βέβαιο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι τι κλείνει. Το τι ανοίγει, το μαθαίνουμε εκ των υστέρων και εκ του αποτελέσματος...

Υπό αυτήν την έννοια, η «επανίδρυση» ανήκει μάλλον στην κατηγορία των θερινών αναγνωσμάτων- αν υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που περνούν τις διακοπές τους με τέτοια αναγνώσματα.... Σε πόση αμηχανία έχουν άραγε περιέλθει ώστε να μην ασχολούνται με κάτι ουσιαστικότερο;

«Υπάρχει έλλειμμα στήριξης των πολιτικών μας» φέρεται να είπε σε βουλευτές ο Γ. Παπανδρέου. Επί της ουσίας έχει δίκιο. Αλλά ποιες πολιτικές; Ποιος τις συζητάει; Ποιος τις διαμορφώνει; Ποιος τις συνθέτει; Με ποιον συνεννοείται; Και γιατί να στηρίξει κάποιος μια πολιτική για την οποία ούτε ρωτήθηκε, ούτε ακούστηκε; Το περίφημο Πολιτικό Συμβούλιο δεν έχει συνεδριάσει περισσότερες από τρεις φορές και δεν έχει πάρει καμία σοβαρή απόφαση. Και ούτε υπάρχει άλλο όργανο στο ΠαΣοΚ που να λειτουργεί έστω στοιχειωδώς.

Δυστυχώς, αυτό είναι το ΠαΣοΚ σήμερα. Ενας αρχηγός και καμιά δεκαριά συνεργάτες, φίλοι ή έμπιστοι του αρχηγού που υποδύονται το ΠαΣοΚ. Ολοι οι άλλοι παρακολουθούν, περιμένουν ή δουλεύουν για πάρτη τους. Δεν λείπουν οι ισορροπίες, τις οποίες ορθώς αποστρέφεται ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ. Λείπει κάτι πολύ σημαντικότερο: η σύνθεση. Kαλώς ή κακώς, όμως, αυτό είναι το κρεβάτι που έστρωσε ο ίδιος ο Παπανδρέου μετά τις 16 Σεπτεμβρίου. Και τώρα, αποκλείεται να κοιμηθεί αλλού.

for the copypaste
''PASOK poisonous''