Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Δυό λόγια για τα βαγόνια ...της ζωής μας

Δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερη παρομοίωση , για να περιγράψει την ζωή του έλληνα πολίτη, από τα ...πρόσθετα βαγόνια που αναγκάζεται να σέρνει με τους φόρους του.
Ετσι ακριβώς τσουλάει η ζωή μας.
Για κάθε δουλειά που θέλουμε να κάνουμε, δεν πρέπει να ξεχνάμε, ότι εκτός από το κοστολόγιο που αυτή έχει, είναι ταυτόχρονα μια ευκαιρία, κάποιος αρμόδιος υπάλληλος ή και κάποια αρμόδια υπηρεσία να φορτώσει και τα δικά της βαγόνια, ώστε να καρπωθεί ένα κέρδος στα μουλωχτά.
Πάς στην πολεοδομία να βγάλεις μια άδεια, η δουλειά σου θα γίνει ευκαιρία για να βγάλει την μίζα του και ο αρμόδιος ή οι αρμόδιοι υπάλληλοι.
Πάς στην εφορία, τα ίδια.
Διάβασα κάτι ανάλογο με την ευκαιρία του σκανδάλου της ΖΗΜΕΝΣ ότι συνέβαινε και στην Γερμανία, όταν φτιάχναν το Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου. Και εκεί κατέθεσαν οδηγοί μπετονιέρων, αδειάζαν την μισή μπετονιέρα και την υπόλοιπη την πηγαίναν για να χτίσει την βίλα του ο κύριος Κουτσενόιερ.
Ετσι τελικά είναι η ζωή, φαίνεται.
Οπουμπορεί ο άνθρωπος εκμεταλεύεται την ευκαιρία για να φορτώσει στα τρένα που περνούν από μπροστά του το λαθραίο φορτίο που αντέχουν.
Από μια άποψη μου φαίνεται λογικό. Πάει που πάει να μην πάει άδειο.
Πιθανά έτσι είναι, αλλά με τα χρόνια φαίνεται ότι χάσαν το μέτρο.
Από 20 βαγόνια, που μπορούσε να τραβήξει ο συρμός του φορτώσαν διαβάζω άλλα 16 αδήλωτα.
Ε δεν άντεξε. Ισως να το παρακάναν.
Πάντως πόσο γελοίο φαινόμενο είναι οι αρμόδιοι υπάλληλοι να δηλώνουν ότι δεν είχαν προσέξει ότι είχαν φορτωθεί άλλα 16 βαγόνια και ακόμη πιό περίεργο που κανείς εισαγγελέας δεν έλεγξε το πόθεν αίσχες των υπαλλήλων και των προισταμένων τους.
Τα ίδια συμβαίνουν παντού.
Οι σκουπιδιάρηδες χρησιμοποιούν τα σκουπιδιάρικα για έξτρα απομάκρυνση των σκουπιδιών των Σούπερ Μάρκετ, διάβαζα παλιώτερα και δεν έχω καμμία αμφιβολία, ότι οι υπεύθυνοι καυσίμων ας πούμε στην αστυνομία, στα νοσοκομεία, στον στρατό, ότι κάνουν λαθρεμπόριο καυσίμων.
Εχει κανείς αμφιβολία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: