Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Ο Σώζων εαυτόν σωθείτο;

Καθώς πέφτουν οι βαριές κουρτίνες στην κεντρική πολιτική σκηνή της περασμένης χρονιάς, νοιώθω την ανάγκη για μια αποτίμησή της.
Θα μπορούσε αυτή η χρονιά που άρχισε με τις αιφνίδιες εκλογές της 16/9/07, να χαρακτηριστεί σαν μια ΧΑΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Πέρασε και δεν έμεινε πίσω, τίποτε το θετικό.
Σκάνδαλα
Ιδιωτικοποιήσεις και πωλήσεις δημόσιας περιουσίας
Ακρίβεια, φτώχεια, ανεργία, απαισιοδοξία
Όμως το σημαντικότερο ΝΕΟ στοιχείο, είναι η πλήρης απαξίωση της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.
Όλοι έχουμε εμπεδώσει πλέον, ότι με παιδικά προσχήματα ή και χωρίς προσχήματα, τα πάντα κουκουλώνονται.
Ολα μοιάζουν να υπακούν σε ένα κέντρο πλέον στην χώρα.
Το κέντρο που το αποτελεί μια "παρέα" , αυτή του ΚΚ, που οργανώνει, μια τεράστια λεηλασία του κοινωνικού πλούτου αδιαφορώντας για προσχήματα.
Μοιάζει να ελέγχει απόλυτα τα ΜΜΕ και να μετριάζει, παρακάμπτει, παρεκτρέπει την πληροφόρηση και την κριτική.
Μοιάζει να συμπεριφέρεται με τσαμπουκά και αυθάδια, να ψεύδεται με απόλυτη επίγνωση, όχι μόνο για πράξεις και παραλείψεις των μελών της "παρέας", αλλά και για ζητήματα, όπως η ακρίβεια και η φτώχεια, που αφορούν την καθημερινή πραγματικότητα των πολιτών.
Οχι λίγες φορές, είδαμε και ακούσαμε τους υπουργούς της κυβέρνησης, από τον Βλάχο και τον Φώλια μέχρι τον Αλογοσκούφη, να μας λένε με θράσσος, για απίθανα πράγματα, από το ότι η Ελλάδα θα έχει μικρότερες επιπτώσεις από την διεθνή κρίση, επειδή η πολιτική των μεταρυθμίσεων, έχει οχυρώσει αποτελεσματικά την χώρα, μέχρι την φτήνια της ελληνικής αγοράς, λόγω της λειτουργίας των μηχανισμών της προσφοράς και της ζήτησης, μέχρι να γίνει φανερό, ότι αυτά τα λένε με ύφος σοφού, για μια αγορά που δεν υπάρχει τομέας που να μην είναι υποχείρειος καρτέλ κερδοσκόπων.

Και όμως απέναντι σ'αυτή την σαπίλα, οι φωνές της αντιπολίτευσης, δεν μπόρεσαν να καταφέρουν κανένα πλήγμα.
Φλυαρούν τελικά, εγκλωβισμένες, σε μια ποδοσφαιρική αντίληψη των πραγμάτων, με λογικές Αλέφαντου που θέλει δυο-τρείς παιχταράδες, που ο ένας σίγουρα σε μια και μόνη αντεπίθεση, θα το βάλει το γκόλ, δεν γίνεται να μην το βάλει ο.....
Τί φταίει;

Πολλά μπορεί να φταίνε, αλλά περισσότερο απ'όλα φταίει , νομίζω, ότι οι ηγεσίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, δεν έχουν οι ίδιες καταλάβει, ότι η πολιτική ζωή έχει φτάσει στο τέρμα της. Τα κοινωνικά προβλήματα θα αποκτήσουν, νέες διαστάσεις από τον χειμώνα που μας έρχεται. Το πολιτικό προσωπικό των κομμάτων, είναι ακατάλληλο. Δεν μπορεί να μυρίσει, να νοιώσει και να εκφράσει την οργή, τα αδιέξοδα, τις τραγωδίες που απασχολούν τους πολίτες.

Δεν ξέρω τι ακριβώς ψάχνουν, οι πολιτικοί της πρώτης γραμμής που χαράσουν τις πολιτικές, αλλά είναι φανερό, ότι αυτό που χρειάζεται να κάνουν, είναι να ανακαλύψουν, το τέλος της "πολιτικής-κομματικής ρουτίνας" τους και αν είναι δυνατόν αφού δεν νοιώθουν βιωματικά την κρίση των πολιτών, να στήσουν αυτί και να την ακούσουν. Να καταλάβουν, ότι τα μοντέλα που έχουν μάθει να εμπιστεύονται για να κατανοούν, δεν αξίζουν πλέον ούτε μια δραχμή.

Απελπισία.
Απελπισία, που σε κάνει πολλές φορές να σκέφτεσαι ότι δεν είναι τυχαίο, ότι 9 στους 10 πολίτες θέλουν να μεταναστεύσουν-προφανώς σε μια πιό λογική κοινωνία-.
Ο Σώζων εαυτόν σωθείτο, δηλαδή, επειδή μάλλον αυτή η χώρα δεν έχει δυνατότητες να λειτουργήσει ως πατρίδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εκλεκτοί και αγαπημένοι μου φίλοι

Πάντα σημαντικά νέα και πληροφορίες

Προσοχή δεν είναι πλάκα…
Προχθές, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλησε να στείλει γράμμα στον πρωθυπουργό της χώρας με πρόταση ξεκαθαρίσματος του άγους της υπόθεσης Siemens αλλά ο μαντατοφόρος του βρήκε την πόρτα του πρωθυπουργικού γραφείου στη Βουλή κλειστή, χωρίς να βρίσκεται εκεί κανείς αρμόδιος για να παραλάβει το γράμμα! !!!!
Στο μέγαρο Σταθάτου όπου παρέπεμψαν τον ταχυδρόμο, τον πληροφόρησαν ότι ούτε εκεί δεν μπορούν να παραλάβουν το γράμμα διότι... έχει κλείσει το ηλεκτρονικό πρωτόκολλο! Βαριεστημένοι από την εξαντλητική ζέστη του υπέδειξαν με πλαστή ευγένεια «ελάτε αύριο» για να σας εξυπηρετήσουμε ευχαρίστως! Μόνο οι φωνές του κομιστή, ανάγκασαν κάποιον από τους φρουρούς να παραλάβει ενυπογράφως το γράμμα του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ χωρίς να το στείλουν στην παραλία της Ραφήνας.
Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη διάλυση που επικρατεί στον κρατικό μηχανισμό δεν θα μπορούσε να υπάρξει, την ώρα μάλιστα που ο Ισπανός πρωθυπουργός κ. Θαπατέρο, πληροφορούσε τον δικό μας ότι, το (επανιδρυμένο) κράτος (της ΝΔ) απέτρεψε να γίνουν στη χώρα μας Ισπανικές επενδύσεις 4 δισ. ευρώ, λόγω της γραφειοκρατίας, της ευθυνοφοβίας, της ανικανότητας και της τεμπελιάς της κομματικής νομεγκλατούρας που έχει κατακλύσει και κατακυριεύσει τη Δημόσια Διοίκηση. Καλό θα είναι για να μην επαναληφθεί μπροστά στις πρωθυπουργικές πόρτες σε παρόμοιες περιπτώσεις αυτή η ταραχή αλλά και για να μην ενοχλούν τον κ. Καραμανλη όταν κάνει το μπάνιο του, να αφήνει το κλειδί του γραφείου του κάτω από το... χαλάκι. Εκτός κι αν φοβάται ότι θα χαθεί ανάμεσα στα τόσα και τόσα προβλήματα που έχει βάλει κάτω από το χαλάκι...
Αλίμονο μας. Πόσο θα αντέξει ο τόπος αυτή τη λαίλαπα που υποτίθεται μας κυβερνά?
Πάντα με εκτίμηση
babis