Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008

RBS: Προβλέπει κραχ στις αγορές

«Τα κοτόπουλα γυρίζουν στη φωλιά τους να κουρνιάσουν», μετά το διεθνές «μπουμ», λέει η βρετανική τράπεζα
"Η" Online 13:1
------------

Κραχ στα χρηματιστήρια αναμένει για το ερχόμενο τρίμηνο η Royal Bank of Scotland (RBS), καθώς ο πληθωρισμός παραλύει τις μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες.

Όπως αναφέρει σε προειδοποιητικό σημείωμα προς τους πελάτες της «μια πολύ άσχημη περίοδος θα βρεθεί σύντομα πάνω από τα κεφάλια μας - Προετοιμαστείτε!», υπογραμμίζει δημοσίευμα της Daily Telegraph.
Εκτιμά ότι ο αντιπροσωπευτικός δείκτης S&P 500 μπορεί να χάσει πάνω από 300 μονάδες, φτάνοντας κοντά στις 1.050 μονάδες έως το Σεπτέμβριο, καθώς «όλα τα κοτόπουλα γυρίζουν στις φωλιές τους να κουρνιάσουν», από την υπερβολική επέκταση του παγκόσμιου «μπουμ» με τη μόλυνση να απλώνεται στην Ευρώπη και στις αναδυόμενες αγορές. Επίσης λέει ότι οι πιστωτικές αγορές είναι ακόμη σφιχτές και δεν αποκλείονται νέες φάσεις πανικού.

Πρόσκαιρη ευρωστία

Η RBS προβλέπει ένα ακόμη, βραχύβιο, ράλι στη Wall Street περίπου τον Ιούλιο, στηριγμένο περισσότερο στο γεγονός ότι ορισμένοι αμερικανοί θα αρχίσουν να ξοδεύουν μέρος από το «πακέτο» ενίσχυσης Μπους

Ωστόσο σημειώνει ότι η πρόσκαιρη οικονομική ευρωστία των ΗΠΑ (εξαιτίας ορισμένων καλών στοιχείων το Μάρτιο) θα αρχίσει να «ξεθωριάζει» σύντομα, ενώ η καθυστερημένη επίδραση της αύξησης των τιμών πετρελαίου, θα κοστίσει σε πολλούς εργαζόμενους τις δουλειές τους, και οι τράπεζες δεν θα προχωρούν σε δανεισμό.

Παράλυση προβλέπει για τις κεντρικές τράπεζες που δεν θα μπορούν να περιορίσουν το επίπεδο των επιτοκίων εξαιτίας της αναζωπύρωσης του πληθωρισμού.

----------------------

Θα ήταν περίεργο, να μην ήταν τόσο άσχημα τα πράγματα, αν σκεφτεί κανείς, ότι εδώ και 20 χρόνια, με τις of-shore και τα Funds έχει επιδοθεί όλη η χρηματιστική μερίδα των καπιταλιστών, στο κυνήγι του υπερκέρδους, με συνέπεια να έχουν διαλύσει κάθε δυνατότητα λειτουργίας των αγορών ως "αγορών" που καθορίζονται από την "πραγματική προσφορά και την πραγματική ζήτηση".

Ηδη βλέπουμε στο πετρέλαιο η αγορά να παζαρεύει σε πολλαπλάσιες φανταστικές ποσότητες και φανταστικές προσδοκίες που πρέπει εμείς στο τέλος να τις πληρώσουμε με τιμές εξωφρενικές.

Ηδη βέβαια αναλυτές μιλάνε ότι μέσα στο 2008 το πετρέλαιο θα πέσει στα 90 δολλάρια το βαρέλι, αλλά η κλοπή εισοδημάτων έχει καταστρέψει τις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: