Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

Εξαμηνιαίες τάσεις της MRB

(Από το ΕΘΝΟΣ)
Τα σενάρια περί... αναγκαίας συγκυβέρνησης φαίνεται να επαληθεύονται από τη νέα εξαμηνιαία δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του Ant1 από την MRB.

Σύμφωνα με αυτήν, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 2,9% έναντι του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 32,2% έναντι 29,3%.

Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 12,1%, το ΚΚΕ με 7,1% και ο ΛΑΟΣ με 4,1%, ενώ το ποσοστό της αδιευκρίνιστης ψήφου, λευκών και ακύρων ανέρχεται σε 15,2%.

Όπως αναφέρει η MRB, η σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση που είχε γίνει με τον ίδιο τρόπο, δείχνει ότι η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων εξουσίας διευρύνθηκε, καθώς τότε ήταν 2,4%.
{ΠΕΡΙΕΡΓΟ.
ΑΝΕΤΡΕΞΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΤΑΝ 3.1%. ΣΗΜ.ΧΩΡΙΑΤΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΈΚΦΡΑΣΗ "ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ" ΕΝΝΟΕΙ ΤΗΝ ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ}

Στην ερώτηση για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό εξακολουθεί να προηγείται ο Κ.Καραμανλής με 34,1% και ακολουθούν Γ.Παπανδρέου με 24,9% και Αλ.Τσίπρας με 10,2%.

Δεν βγαίνει αυτοδυναμία

Κάνοντας μία σχετικά αυθαίρετη αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου στα ποσοστά των κομμάτων, μπορεί κανείς να εκτιμήσει ότι εάν στις εκλογές προέκυπταν τα παραπάνω ποσοστά, η ΝΔ θα λάμβανε 37,1%, το ΠΑΣΟΚ 33,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ 14%, το ΚΚΕ 8,2% και ο ΛΑΟΣ 4,7%.

Με αυτά τα ποσοστά και το νέο εκλογικό νόμο, η ΝΔ δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση και χρειάζεται απαραίτητα τη στήριξη άλλου κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δημοσκόπηση καταγράφεται εκ νέου η τάση του κοινού προς κυβερνήσεις συνεργασίας, είτε ΝΔ - ΛΑΟΣ είτε ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα βασικό συμπέρασμα που βγαίνει και από αυτή τη δημοσκόπηση είναι ότι δεν υπάρχει αυτοδυναμία. Σε σχετική ερώτηση του δημοψηφίσματος οι πολίτες έδειξαν ότι δεν θέλουν μια συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αντίθετα προτιμούν κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΛΑΟΣ ή ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ενα ενδιαφερον αρθρο

http://hereverythinkpay.blogspot.com
/2008/06/blog-post_09.html

ενα ενδιαφερον μπλογκ

http://hereverythinkpay.blogspot.com