Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008

Αποτυχημένο τελικά το συλλαλητήριο. Ας μην απορούνε, η εξήγηση είναι απλή.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, σε ερώτηση δημοσιογράφων, απάντησε ότι δεν είναι έτοιμος να απαντήσει γιατί, ο κόσμος δεν σηκώνεται από τους καναπέδες για να συμμετάσχει σε ένα συλλαλητήριο, για την ακρίβεια.

Η δική μου απάντηση, είναι απλή.

Ο κόσμος έχει κουραστεί από τα μεγάλα και στρογγυλά λόγια.
Από την εμπειρία του από το μπουκοτάζ στο γάλα, έβγαλε τα συμπεράσματά του.
Στα ράφια γίνονται τα συλλαλητήρια, στα ράφια δίνονται οι αγώνες και κερδίζονται.

Απλά πράγματα κύριε πρόεδρε. Τα συλλαλητήρια του θυμίζουν τον χορό της βροχής των ινδιάνων ή τις λιτανείες των χριστιανών για να ρθεί η βροχή.
Ο κόσμος ξέρει, ότι με τα λόγια κατά της ακρίβειας δεν φτηναίνουν τα προιόντα, αλλά αντίθετα εξαντλούν την δυναμική του κόσμου σε "ατελέσφορους μονόδρομους", όπως είναι οι πορείες και τα συλλαλητήρια.

Ο κόσμος θα είναι μαζί σας, αν εσείς πάτε κοντά σ'αυτούς.
Αν πάτε μαζί τους στο Βενζικάδικο, με μια αφίσα κύριε πρόεδρε που θα τους ζητάει να μην ψωνίζουν από την SHELL βενζίνη με τιμή μεγαλύτερη από 1 ευρώ, αν τους ζητήσετε να μην αγοράζουν ντομάτα σε τιμή μεγαλύτερη από 30 λεπτά, αν τους ζητήσετε να μην ψωνίζουν μπλουζάκια σε τιμές μεγαλύτερες από 3 ευρώ, αν ζητήσετε από τα Σούπερ Μάρκετ, να φέρουν αυγά από την Αλβανία και να σας δείξουν τα ράφια στα οποία τα έχουν κρεμασμένα με την ντροπή της αισχροκέρδιάς τους, αφού η τιμή τους θάναι 10-πλάσια απ'αυτήν που μπορούν να τα αγοράσουν.

Θέλει λίγη φαντασία και τότε θα δείτε χιλιάδες λαού να έρχονται και στα συλλαλητήρια νίκης στο μέλλον.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αλλα χωριατη , αν εκανε αυτα ο προεδρος της ΓΣΣΕ δεν θα ηταν προεδρος της ΓΣΕΕ , αλλα ποπουλαρος επαναστατης

KOSTAS είπε...

ΤΣΕ
έχουν αλλάξει τα πράγματα.
Έχει αποσαθρωθεί το κομματικό αλλά και το συνδικαλιστικό κατεστημένο και ενώ σε άλλες εποχές θα ήταν αφελής όποιος αγνοούσε αυτές τις σταθερές, σήμερα πια, ακόμη και για λόγους "προσωπικής επιβίωσης", ασκούνται προσωπικές πολιτικές, πολιτικές "ποπολάρων επαναστατών".
Τα πράγματα όπως τα ξέραμε πεθαίνουν. Έρχεται νέα εποχή και όλοι κρίνονται για τις αγωνίες και τις προσπάθειές τους.
Αυτά έχω υπόψη μου και μιλάω με τέτοια "αφέλεια".