Τρίτη 3 Ιουνίου 2008

Προς τον Αδη και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και χωρίς συνεργασία

Το γκάλοπ της GPO ανέδειξε, ότι όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, που πήγαινε μόνος του στον ΑΔΗ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ προς τα κεί οδεύει.
Η ηγεμονία του Καραμανλή, είναι αδιαμφισβήτητη, όπως φαίνεται και η ερμηνεία της ηγεμονίας του, είναι απλή.
Δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση από το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά, αλλά και να υπήρχε, δεν θέλει η αριστερά να την προτείνει.
Η προσχώρηση του ΠΑΣΟΚ στο μέτωπο της διαμαρτυρίας, ειδικά σε σχέση με την φτώχια και την καταστροφή του υπερδανεισμού, σωστά έγινε και ξανάστησε το ΠΑΣΟΚ στα πόδια του, αλλά δεν φτάνει.
Χρειάζεται εκτός από την καταγγελία, να προτείνει πολιτική άλλης πορείας και στην κοινωνία και στην πολιτική.
Του δόθηκε η ευκαιρία στην παιδεία και προτίμησε να συμπορευθεί ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να χάσει κάθε σχέση με την νεολαία.
Ξαναεγκλωβίστηκε στην παγίδα της καθηγητικής συντεχνίας και έχασε την νεολαία, χωρίς κάν να κάνει τον κόπο να την αφουγκραστεί.
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη μεριά δεν κατάλαβε , όπως προκύπτει, ότι το ρεύμα Τσίπρα, αντλούσε την δυναμική του ακριβώς από την ανάγκη "εκβιασμού" μιας εναλλακτικής λύσης, εδώ και τώρα και όχι αύριο που οι συνθήκες και τρέχα γύρευε θα έκαναν αυτή δυνατή με πόλο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αίτημα ρήξης. Ηταν ποντάρισμα στην σπιρτάδα, για άμεσες και ριζοσπαστικές λύσεις, για πρωτοβουλίες που θα τις έκανε ο λαός πλειοψηφικές. Δεν το κατάλαβαν, όπως φαίνεται και τώρα παίζουν άμυνα για να μη βρεθούν με παρέα στον Αδη.

Η μόνη λύση φαίνεται ότι είναι, να πέσει μόνος του ο Καραμανλής. Δεν είναι λιγώτερο απίθανο, από τις άλλες απιθανές κινήσεις με τις οποίες φαντασιώνονται και στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ (αυτοδυναμίες οι μέν για προσωπικά παιχνίδια, εκπλήξεις οι δέ για να διασκεδάσουν την ραγδαία πτώση τους κλπ).

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φταίει το Πα.σο.κ.
Φταίει το Πα.σο.κ.
Φταίει το Πα.σο.κ.
Φταίει το Πα.σο.κ.
Φταίει το Πα.σο.κ.
Φταίει το Πα.σο.κ.
Φταίει το Πα.σο.κ.
Φταίει το Πα.σο.κ.

Δεν βαρεθήκατε να επαναλαμβάνετε την ίδια μπούρδα ;;;;;;;;

Ένας άνθρωπος φταίει και μόνο αυτός .
Το όνομά του :
Γιώργος Παπανδρέου .

Δεν τον κάνει κέφι ο Έλληνας για πρωθυπουργό του .
Τελεία και παύλα .

Όταν αποφασίσει να φερθεί αντρίκια και να παραιτηθεί , τότε θα παύσει
να προηγείται η Ν.Δ. από το 13% του ΣΥΡΙΖΑ το 7% είναι Πασόκοι .
Αν αυτοί επιστρέψουν , τότε το Κίνημα θα είναι πρώτο .
Με τον Γιώργο Πρόεδρο δεν επιστρέφουν .
Τελεία και παύλα .

Όλες οι άλλες θεωρίες είναι αερολογίες .

‘’PASOK poisonous’’

Ανώνυμος είπε...

ωστε από το 13% του ΣΥΡΙΖΑ το 7% είναι Πασόκοι

χεχεχεχε

δλδ ποσο πασοκοι , με σφραγιδα στο κολο ;
τι ειναι ρε οι νθρωποι ;
γελαδια σε κοπαδι ραντσερ;
πας καλα ;
εχεις ακουσει ποτε κατι σχετικο με οτι τα "παντα ρει", κατι σχτεικο με "τιποτα δεν εχασες ποτε για τον απλουστατο λογο οτι ποτε δεν ηταν δικο σου"
"Στο ίδιο νερό των ποταμών μπαίνουμε και δεν μπαίνουμε και βρισκόμαστε μέσα και δεν βρισκόμαστε"

αμα θες και αλλα εδω ειμαστε , αλλα διαβασε μας και λιγο ισως καταλαβεις

Ανώνυμος είπε...

herakleitos 1:15

Χεχεχεχε

Επειδή δεν το γνωρίζεις , σε πληροφορώ ότι στα blogs ο καθένας μας λέει την γνώμη του,αν εσένα κάποια γνώμη δεν σου αρέσει , πρόβλημά σου .

Την 16.09.07 ψήφισαν Πα.σο.κ. 2.727.000 πολίτες . Την 11.11.07 ψήφισαν για εκλογή Προέδρου συνολικά 730.000 (από αυτούς ο Γ.Α.Π. πήρε 56%) .

Ηρεμία σε όλους .

Αν σταματήσουν τον αυνανισμό στον ΣΥΡΙΖΑ ίσως κρατηθούν στις εκλογές πάνω από το 10% . Το βλέπω όμως δύσκολο με την νοοτροπία που εκφράζουν .

‘’PASOK poisonous’’

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ έχει μετατρέψει την πολιτική σε τηλεοπτική εκπομπή. Έτσι αποφεύγει την ουσία και διαφεύγει από την προγραμματική διαδικασία. Δηλαδή μόνο τηγανητές πατάτες και σαλάτα. Διαρκώς ορντέβρ και πρώτα πιάτα. Τα ρίχνουμε στην εκκλησιαστική εξουσία. Πορευόμαστε με τη φοιτητική αναρχία. Μέσα σε όλα τα μοδάτα. Από την οικολογία μέχρι την ομοφυλοφιλία. Όπως συμβαίνει με τις ελληνικές ταινίες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Επί δύο ώρες, γύρω γύρω όλοι και στη μέση ο θεατής, από την πλήξη να ιδρώνει και να λειώνει. Ωραία, Αλέξη μου, τα λες. Αλλά, ρε παιδί μου, από πού θα κόψεις και στον λαό θα δώσεις; Από τα μονοπώλια; Να το πεις. Από τις πολυεθνικές; Εμ, τότε να κάνεις δημοσίως αυτοκριτική για το Μάαστριχ και σε κομμουνιστικό αντάρτικο να βγεις. Αλλιώτικα καταλαβαίνω όσους λένε το εξής: Βαρέθηκα Παπανδρέου-Καραμανλή. Θα ψηφίσω Τσίπρα να έχω μία από τα ίδια, με μια φάτσα φρέσκια και καινούργια. Αυτή κι αν είναι απελπισία. Σαν να σου λένε έξω κούκλα, κι ας είναι μέσα μούχλα!

Karl Marx Jr

KOSTAS είπε...

Karl Marx Jr
με έχεις μπερδέψει με το σημερινό σχόλιό σου.
Θυμάμαι τις προάλλες που μου έλεγες, ότι είμαι μέλος -δεν το έλεγες προσωπικά- μιας ενορχηστρωμένης εκστρατείας από τα ΜΜΕ, επειδή έκτιμούσα ότι θα ξεφουσκώσει το φαινόμενο.
Δεν σου το είπα τότε, το παράπονό μου, αλλά εγώ δεν κάνω προσωπικές επιθέσεις, χωρίς να το δηλώνω ευθαρσώς, αλλά πολιτικές εκτιμήσεις, που μπορεί και να μην είναι αρεστές.
Πάντως πάνω κάτω αυτά που λές υποστήριζα, από τον Ιανουάριο ήδη, που του ζητούσα πολιτικές θέσεις.