Τρίτη 24 Ιουνίου 2008

Πολιτική ομπρέλα - προστασία...

Αν δεν προστατέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει..


Τα ξαδελφάκια..


από Bang-gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι προφανές ότι το ΠαΣοΚ διέρχεται τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας του. Από τη μια πλευρά έχει σωρεία εσωτερικών προβλημάτων - άλλα τα δημιούργησε μόνο του και άλλα δεν απεδείχθη ικανό να τα αντιμετωπίσει. Από την άλλη, δέχεται μια πολύπλευρη επίθεση είτε από παραδοσιακούς πολιτικούς αντιπάλους (τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ) είτε από άλλα κέντρα των οποίων δεν είναι σαφή τα κίνητρα και οι επιδιώξεις (υπόθεση Siemens).

Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Τηρουμένων των αναλογιών, το ΠαΣοΚ βρέθηκε σε ίδια ή και χειρότερη κατάσταση το διάστημα 1989-1991, όταν παρασύρθηκε στη δίνη του μεγαλύτερου σκανδάλου της μεταπολεμικής ιστορίας (το σκάνδαλο Κοσκωτά ) και ο αρχηγός του οδηγήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο. Τότε όμως το ΠαΣοΚ άντεξε και το 1993 κέρδισε τις εκλογές. Για να δανειστώ τη γνωστή φράση του Ντέιβιντ Μπρόντερ για τον Νίξον «ήταν η μεγαλύτερη επιστροφή μετά τον Λάζαρο». Σήμερα ουδείς διανοείται ότι το ΠαΣοΚ μπορεί να κερδίσει κάποιες εκλογές, ενώ οι περισσότεροι εκφράζουν τον φόβο ή την προσδοκία (αναλόγως πώς θα το δει κανείς) ότι η κρίση του ΠαΣοΚ οδηγεί στη μονιμοποίηση της ΝΔ στην εξουσία.

Δεν θα κάνω το λάθος να συγκρίνω το ΠαΣοΚ του Ανδρέα με το ΠαΣοΚ του Γιώργου. Είναι προφανές, όμως, ότι το σημερινό ΠαΣοΚ πάσχει σε τρία συγκεκριμένα επίπεδα:

Πρώτον, είναι ένα κόμμα ανύπαρκτης εσωτερικής συνοχής. Ο Γ.Παπανδρέου δεν κατάφερε να αποκαταστήσει την ενότητα της παρατάξεως μετά την επανεκλογή του και αυτό αποτελεί μια μεγάλη ανοιχτή πληγή. Κανένα σοβαρό κόμμα στον κόσμο δεν περνάει την ώρα με τους μισούς να απειλούν ότι θα διαγράψουν τους άλλους μισούς.

Δεύτερον, είναι ένα κόμμα απροσδιόριστης πολιτικής ταυτότητας. Πότε κυνηγάει τον «μεσαίο χώρο», πότε στρίβει αριστερά, ποτέ λαϊκίζει με τον ΟΤΕ και πότε (όπως στο Σκοπιανό) κάνει επίδειξη σοβαρότητας. Δεν ξέρεις από πού να τους πιάσεις. Τρίτον,είναι ένα κόμμα μηδαμινής πολιτικής διαχείρισης. Εβδομάδες σοβεί η υπόθεση της Siemens και όλη η έγνοια της Χαριλάου Τρικούπη είναι πώς θα βγει από τη φωτογραφία ο Παπανδρέου. Τόσο τους κόβει! Η παράταξη δεν έχει καμία γραμμή άμυνας, είναι έρμαιο των γεγονότων, και η λεγόμενη «ηγετική ομάδα» δεν διαχειρίζεται τίποτε πέρα από την εικόνα του αρχηγού της- και αυτό με τα γνωστά αποτελέσματα...

Τα υπόλοιπα απλώς εξυπακούονται. Διότι χωρίς επίθεση μπορεί έστω να πας στα πέναλτι. Αλλά χωρίς άμυνα δεν πας πουθενά!

for the copypaste
''PASOK poisonous''

KOSTAS είπε...

pasok poisonous
Ο πρετεντέρης, σήμερα δείχνει να έχει χάσει την μπάλα τελείως.
Έχει κολλήσει, στις εμμονές του και αναμασάει χωρίς πνοή τα στερεότυπα του.
Άλλαξε η φάση και δεν το έχει καταλάβει.
Την άποψή μου την έχω αναρτήσει, σε άλλο πόστ.

Ανώνυμος είπε...

μπετόστοκε, γιδόκλαρο, τυρογαλά, φασίστα, γκεμπελίσκο

KOSTAS είπε...

Η γλώσσα που χρησιμοποιείς, είναι ενδεικτική του ταξιδιού που έκανε η οικογένειά σου.
Μπετόστοκε. Λέξη που έμαθαν στα αυθαίρετα, που μεγάλωσες.
γιδόκλαρο. Λέξη που δείχνει την καταγωγή σας. Τσομπαναρέοι
τυρογαλά. Επιβεβαιωτικό της στενής σχέσης με τα προιόντα γάλακτος.
φασίστα.Προσπάθεια να πείσεις για το αντίθετο
γκαιμπελίσκε. Επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό που σκέπτεσαι μέσα σου.

Για ένα πράγμα μόνο απορώ.
Ηρθες εδώ να μου τα πείς αυτά, σαν να είσαι φοβισμένος για την επιρροή που έχουν αυτά που γράφω.
Μη φοβάσαι. Η αναγνωσιμότητα του μπλόγκ είναι πολύ μικρή. Δεν επηρεάζω τίποτε. Απλώς γράφω τις σκέψεις μου για μένα και για τυχόντες μερικούς επισκέπτες.

Οταν έχω κάτι να πώ, για μαζική επιρροή έρχομαι στο ΠΡΕΣΣ και σας τα χώνω.

Πάντως μη ντρέπεσαι για την καταγωγή σου.
Για σένα που κατάντησες ρεμάλι να ντρέπεσαι, γλύφτη του Ρουσόπουλου και του Κουρή.