Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

Εξοργισμένοι...ψηφοφόροι.



Από BANG-GR

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρτηρια για την καινουργια εμφανιση. Ομορφη ειναι και προβλητικη..εντυπωσιαζει...

babis

KOSTAS είπε...

Ευχαριστώ Μπάμπη, αν μπορούσα να αλλάξω και το χρώμα των γραμμάτων που ποστάρετε, θα ήμουν περισσότερο ευχαριστημένος.

Ανώνυμος είπε...

Όπα ρε παιδιά, θα μας τρλάνετε όλους.

Βλέπω κάτι αναστημένα ζόμπι της δεκαετίας του ’70 με μνήμη χρυσόψαρου να έχουν πάρει φόρα. Ποιος ρε παιδιά μύησε το ΠΑΣΟΚ στη διαφθορά;

Ο Σημίτης που κάθεται στην ουρά σαν μαθητούδι για να αγοράσει σουβλάκι;;; Ή το ίνδαλμά σας ο γ..μίκουλας Μεγάλος Αντρέας με τα κότερα, τις φτηνές ξανθογκόμενες, τον Χάλακ, τις ρόζ βίλες, τα πάμπερς, τον Κοσκωτά, τον Κουτσόγιωργα, τις δηλώσεις του τύπου «είπαμε να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό του…»;

Ποιος διέφθειρε λοιπόν το ΠΑΣΟΚ; Ποιος έμαθε στους Πασόκους πως η εξουσία είναι για να την απολαμβάνουμε μέσω διορισμών και κλαδικών; Ποιος τους έμαθε να πηγαίνουν στα μπουζούκια με τις λιμουζίνες. Τα ξεχάστε;

Ποιο «αριστερό» και "πατριτωτικό" ΠΑΣΟΚ και πράσινα άλογα ρε ανισόρροποι; Αν ο Άκης και όλα τα παιδιά του που διορίστηκαν σε ΔΕΚΟ (Τόνια, Μαδεμλής, και άλλοι πολλοί που παριστάνουν τους «αριστερούς» χωρίς να έχουν ποτέ δουλέψει στη ζωή τους) είναι η αριστερά, ε, ναι, τότε, ζήτω η δεξιά. Η αντίθεσή τους με το Σημίτη οφειλόταν αποκλειστικά στο γεγονός ότι ο Κινέζος τους έκοψε (λίγο, όχι πολύ) τη μάσα, τους διορισμούς, τη φαυλότητα και την ευνοιοκρατία.

Έλεος λοιπόν. Αυτό το άθλιο Πασοκ παρέλαβε ο Σημίτης. Και έκανε απίστευτα θαύματα αν αναλογιστεί κανείς την «ποιότητα» του κόμματος του… Γι αυτό στις δημοσκοπήσεις ήταν πάντα 20 μονάδες μπροστά από το κόμμα του (ακριβώς το αντίθετο από αυτό που συμβαίνει τώρα με το Γιωργάρα ο οποίος υπολείπεται σε δημοτικότητα από το κόμμα του!!).

Το ΠΑΣΟΚ έπνεε τα λοίσθια το 1996 που το ανέλαβε ο Κινέζος. Ήταν ήδη πεθαμένο κόμμα και ο Σημίτης του έδωσε παράταση ζωής για 8 χρόνια. Μετά το χάος.

Ανώνυμος είπε...

Αυτα που ειπα απο προχθές


... .Το έργο και την προσφορά του Κώστα Σημίτη στην παράταξη δεν το αμφισβητώ και ούτε διανοούμαι να το υποτιμήσω.
Ήταν ένας πρόεδρος με προσφορά και έδωσε στο ΠΑΣΟΚ και στη χώρα πολύ σημαντικά πράγματα.
Οτιδήποτε εκφράζω σήμερα δεν αμφισβητώ ούτε χιλιοστό την προσφορά του και τους αγώνες του στην κοινωνία για όλους τους Έλληνες. Μην τρελαθούμε παιδιά.
Ήμουν και είμαι υποστηρικτής και φανατικός θιασώτης της προσφοράς και της αξίας του και έδωσα μάχες γιαυτο.
Σήμερα όμως είναι αλλιώς.
Τι δουλειά έχει ένας τέως πρωθυπουργός να δρα εκτός κομματικών διαδικασιών και να υποσκάπτει και να αμφισβητεί βασικές κομματικές επιλογές?
Έχει το δικαίωμα να δρα με αυτό τον τρόπο?
Πρέπει ένας τέως πρωθυπουργός, εξ ορισμού ανευθυνουπευθυνος να συμπεριφέρεται έτσι και σε συντονισμό με πολυποίκιλες επιθέσεις που δέχεται τελευταία ο αρχηγός να υποσκάπτει την θέση του Προέδρου?
Όχι χίλιες φορές όχι. Δεν πάει άλλο. Αν αυτό που έκανε ο Γιώργος προχθές το είχε κάνει για πολλούς άλλους και ενωρίτερα θα ήταν τελείως αλλιώς τα πράγματα. Εκεί είναι και η αδυναμία του προέδρου . Βαθειά δημοκράτης και φανατικός οπαδός του διαλόγου, με παιδεία και υψηλή κουλτούρα, το βασανίζει ο πράγμα. Ε είδαμε όλα αυτά που κατέληξαν .Καιρός είναι να δείξει και το άλλο πρόσωπο που ίσως αυτό να θέλει ο Έλληνας. Ίσως να κατηγορηθεί και για αντιδημοκρατική συμπεριφορά από μερικούς υπερευαίσθητους
.Καλύτερα όμως έτσι από το να διαφαίνεται υφερπουσα ο ψίθυρος και η διαβολή να υποσκάπτεται ο ρόλος του. Ο Ελληνικός λαός έχει χρεώσει στον πρόεδρο μια αδυναμία και αναβλητικότητα στις αποφάσεις του .Ε ας δει και το Γιώργο με τη χατζάρα. Εγώ πιστεύω ότι θα βγει σε καλό. Ο Έλληνας κάπου κάπου το επιδιώκει και αρέσκεται .Να μην αναφερθώ σε παραδείγματα στο θέμα αυτό με μεγάλες επιτυχίες .
Τώρα θα μου πείτε στον τέως πρωθυπουργό να γίνονται αυτά.?
Μα ο ίδιος επέλεξε αυτή τη θέση όταν έλαβε μέρος ενεργά στην διαμάχη κορυφής με μονομέρεια . Είναι σωστή αυτή η άποψη? Θα έπρεπε να το έκανε αυτό?
Οι ενέργειες του Κώστα Σημίτη μετά την ήττα του 2004 δεν ανταποκρίνονται στην ιστορική του παρουσία και προσφορά στο λαό και την πατρίδα. Έχει εμπλακεί στην καθημερινότητα της πολιτικής δράσης και μάλιστα με μονομέρεια Λάθος του αυτό και δεν τον τιμά. Καιρός είναι να αναπαυθει και να συγγράψει και άλλα βιβλία και η ενασχόληση του με το ίδρυμα ίσως να τον καλύψει περισσότερο.
Με εκτίμηση
babis

Ανώνυμος είπε...

"Ενα μερακλίδικο δημοσίευμα του "ΒΗΜΑΤΟΣ" της Κυριακής, είναι όλα τα λεφτά.
Με αφορμή τα Ποσειδώνεια, η καλή εφημερίδα αναφέρεται στην εφοπλίστρια Φωτεινή Καραμανλή, κόρη του Αχιλλέα Καραμανλή, η οποία κατέχει 6 πλοία (Ηellenic Carriers), απο τα οποία τα 4 φέρνουν ξένη σημαία, το ένα ελληνική και για το τελευταίο ακόμη δεν τόχουν αποφασίσει.

Η εταιρία της νεαρής εφοπλίστριας είναι εισηγμένη στη Wall Street, ενω στα περισσότερα εφοπλιστικά site γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η Φωτεινή, είναι πρώτη εξαδέλφη του Ελληνα πρωθυπουργού.

Το σχετικό δημοσίευμα του "ΒΗΜΑΤΟΣ" , δεν καλύπτει κάποια ανάγκη επικαιρότητας κι αυτό ακριβώς είναι που το κάνει μερακλίδικο, μια και εμφανίζεται σ αυτή τη συγκυρία που όλα τα πλακώνει η φοβέρα της Μίζενς και τα σκιάζουν οι πάσης φύσεως "δουλείες" της εξουσίας.

(apo to shmerino kourdistoportokali@blogspot.com)

Μεσα στις παραπανω σελιδες αποτυπωνετε ολο το δραμα της νεοελληνικης πραγματικοτητας...
Πως εγινε η κυρια Εφοπλιστρια?
Πως πλουτισαν οι γονεις της?
Με τινος τα χρηματα εγινε αυτη η κυρια οπως ειναι και παρουσιαζετε σημερα?



babis

KOSTAS είπε...

Φίλε "αυτοδιαγραφέντα", συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω, αλλά επειδή και γώ συμφωνώ μαζί σου σε μεγάλο βαθμό, ήθελα να είμαι περισσότερο "ορθός" και γι'αυτό ανέβαλα τις απαντήσεις μου.
Λοιπόν το θέμα δεν είναι οι "καλοί" και οι "κακοί".
Το θέμα δεν είναι αν ο Ανδρέας τους εμύησε στην μίζα ή ο Σημίτης και αν συνέβαλε ο ένας ή ο άλλος στην μείωσή τους.
Χοντρικά θα έλεγα ότι η μίζα, οι ψεύτικες επιδοτήσεις κλπ παράγωγα, στην πραγματικότητα ήταν πολιτικές αναδιανομής.
Απλά ο Ανδρέας έστρεψε την αναδιανομή στα χαμηλά στρώματα και έτσι "διέφθειρε" τα κομματικά στελέχη της επαρχίας που διαχειρίστηκαν την "ροή των επιδοτήσεων", ενώ ο Σημίτης έστρεψε την αναδιανομή προς τα Νέα Τζάκια και έτσι "διέφθειρε" τα κρατικά στελέχη που διαχειρίσθηκαν τις δημόσιες επενδύσεις των μεγάλων κυρίως έργων.

Αν δούμε την νεότερη ιστορία, θα δούμε ότι διαφθορά είχαμε όποτε υπήρξαν ροές χρήματος από έξω τις οποίες χειρίσθηκε το κράτος.
Από το Σχέδιο Μάρσαλ και τα Λίμπερτυς, μέχρι τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα και τα Πακέτα, πάντα γεννήθηκαν "διεφθαρμένοι" κομματικοί και κρατικοί παράγοντες και ευνοημένοι οικονομικοί παράγοντες.

Ο Παπαδόπουλος που δεν είχε πακέτα απ'έξω, γέννησε σκάνδαλα στα στρατιωτικά κονδύλια, κρέατα Μπακόπουλου και μαιμού εξοπλισμοί.

Ομως ανεξάρτητα απ'αυτή την διαπίστωση, που μοιάζει να γεννάει τα σκάνδαλα ερήμην των πολιτικών παρατάξεων, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ, είναι γέννημα δύο κυμμάτων διαφθοράς και της εποχής Ανδρέα και της εποχής Σημίτη.

Ο ΓΑΠ πρέπει να σταθεί ξεκάθαρα και πολιτικά απέναντι στο φαινόμενο και να θέσει τους όρους για την κάθαρση και την μη επανάληψή τους.
Ελπίζω ότι είναι ικανοποιητική η απάντησή μου.

Δεν είμαστε κατ'ανάγκη , ούτε χρυσόψαρα, ούτε απαρχαιωμένοι όλοι ξέρεις.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣ' ΤΗ ΜΙΖΑ ΔΥΝΑΤΟ



ΣΑΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΚΑΙ ΓΕΛΑΕΙ ΠΑΣΟΚΟΙ