Τετάρτη 25 Ιουνίου 2008

Πρόταση για την οικονομική λειτουργία των κομμάτων.ΔΟΥ στα κεντρικά των κομμάτων της βουλής, να διαχειρίζονται τα έσοδα και τα έξοδά τους

Τα κόμματα είναι κοινό μυστικό ότι εξασφαλίζουν την οικονομική τους λειτουργία με κρυφούς τρόπους, με χρηματοδοτήσεις από μίζες ή επιχειρηματίες με ενδιαφέρον για δημόσια έργα, προμήθειες κλπ, αλλά και από πιό σκοτεινούς επιχειρηματίες προκειμένου να μη διωχθούν αυτοί και οι δραστηριότητές τους.
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Τα κόμματα, με αφανείς τρόπους, καλύπτουν τις ανάγκες τους.
Η διαπίστωση αυτή όμως, από μόνη της δεν γίνεται για να μας ανακουφίσει. Για να κοντύνουμε το πρόβλημα του σκανδάλου της ΖΗΜΕΝΣ.
Δε πρέπει σε καμμία περίπτωση να γίνουμε "ρεαλιστές" και να αποδεχθούμε αυτή την πραγματικότητα και να πάψουμε να ασχολούμαστε με το ζήτημα της ΖΗΜΕΝΣ, να κάνουμε συμψηφισμούς και να τελειώνουμε;
Διότι τότε η εξαχρείωση θα γίνει ακόμη εξαχρειότερη, θα αφηνειάσει.

Αντίθετα νομίζω ότι είναι καλή ευκαιρία, να μπεί μια τάξη.
Να ξέρουν τα κόμματα, ότι λεφτά στο ταμείο θα φέρνει η "πολιτική" και όχι οι διάφοροι υπόγειοι τύποι, οι άνθρωποι για τις βρώμικες δουλειές, τα διάφορα συμφέροντα.

Δεν ξέρω πως θα γίνει αυτή η δουλειά, αλλά πρέπει να γίνει.
Θα πληρώνει το κράτος, αναλογικά τα έξοδα στα κόμματα, ανάλογα με τις ψήφους που πήρανε καλύπτοντας στο ακέραιο τα έξοδά τους, που δεν θα μπορούν να είναι άλλα απ'αυτά που οι νόμοι για τις προεκλογικές δαπάνες προβλέπουν;
Θα καλύπτονται από μεικτές πηγές και κράτος και φανερούς ιδιώτες;
Θα καλύπτονται είτε από το κράτος είτε από τους ιδιώτες;
Θα συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται με αδιαφανείς τρόπους; Γιατί όχι;

Η ουσία είναι ότι τα έξοδα των κομμάτων θα πρέπει να τα διαχειρίζονται δημόσιοι οργανισμοί, που θα πρέπει να ιδρυθούν για την κάλυψη της οικονομικής λειτουργίας, κάθε κόμματος.
Κάτι σαν ΔΟΥ, να εγκατασταθεί σε κάθε κόμμα και τα έξοδα τους να πληρώνονται απ'αυτό το δημόσιο ταμείο, όπως και τα έσοδα να καταλήγουν σ'αυτό και να είναι "πολιτικό κακούργημα" η αποκάλυψη έστω και ενός ευρώ, που δεν θα βγαίνει από το συγκεκριμένο ταμείο με εντολή από το αρμόδιο όργανο και αιτιολογία συγκεκριμένο τιμολόγιο.
Να τιμωρείται κάθε υπόγεια οικονομική δραστηριότητα με στέρηση όχι μόνο της κομματικής ιδιότητας αλλά και των πολιτικών δικαιωμάτων.

Αρκετά πιά, με τους εξυπνάκιδες που μαγαρίζουν την ουσία της δημοκρατίας , που είναι η ισότιμη έκφραση όλων των πολιτών.

Υ.Γ. Η πρόταση αφορά προφανώς, μόνο τα κόμματα που εισέρχονται στην βουλή. Αλλιώς ο θεσμός θα γελοιοποιηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: