Κυριακή 22 Ιουνίου 2008

Θα τελειώσει την πολιτική ζωή σε μοναστήρι, τελικά ο ΓΑΠ

Το "σύστημα" απειλεί με "Νέο Κόμμα", με "διάσπαση", με "κατάρευση" το ΠΑΣΟΚ, για να σώσει την δική του "κατάρευση".

Είναι κοινή πεποίθηση, κοινή πίστη, κοινή εντύπωση, ότι για το "σύστημα"-αυτό των "νταβατζήδων"- η υπόθεση ΖΗΜΕΝΣ, δεν είναι τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγώτερο, από ένα μικρού μεγέθους "φράκταλ"-για να δανειστώ από την ανάλογη θεωρία των πάντων- που περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο το ίδιο είναι μπλεγμένο στα πολιτικά πράγματα.

Το "σύστημα" μιμούμενο τα "σκυλιά" γαυγίζει-σκύλος που γαυγίζει να μη σε φοβίζει-, ότι θα βρούν τον ΓΑΠ οι επτά πληγές των Φαραώ, αν τολμήσει να μη συναινέσει, στο σχέδιο συμψηφισμού και συγκάληψης, που χρειάζεται για να μη καταρεύσει το "ίδιο".
Πρώτο δείγμα αυτής της σειράς "απειλών-νουθεσιών" ήταν ως γνωστόν, εδώ και μήνες η γνωστή στυλίτευση, των εσωκομματικών διαδικασιών, υπό τον γενικό τίτλο, ότι δεν θα μπορέσει να πείσει το ΠΑΣΟΚ αν δεν τις σταματήσει και δεν απευθυνθεί προς τα έξω, την ίδια στιγμή που κρινόταν ως ακατάλληλος, όσες φορές έκανε την προς τα έξω απεύθυνση.
Τώρα, έχει αρχίσει με πρώτο βιολί το ΒΗΜΑ και τον Πρετεντέρη ιδιαίτερα, να λανσάρει το μότο "προσέξτε πόσο προχωράτε στην κάθαρση, γιατί καιροφυλακτεί το Ιταλικό παράδειγμα...έρχεται ο Μπερλουσκόνι".
Σκιαγραφείται έτσι , η επόμενη μέρα των δυσκολιών, που περιμένουν τον ΓΑΠ.
Θα του ασκήσουν γενική και ισοπεδοτική κριτική.
Θα του ανοίξουν μέσα από την πρόταση Βενιζέλου, μέσα στο κόμμα μια διαδικασία συμψηφισμών και ελεγχόμενης κάθαρσης, υπό τον γενικό μέσο όρο, πόση κάθαρση "χρειαζόμαστε", με πόση δόση πείθεται ο λαός και πόση κάθαρση είναι περιττή.

Θα φτάσουν και μέχρι την γενική απειλή δημιουργίας "άλλου κόμματος", η επιτυχία του οποίου θα κριθεί, από τους όρους με τους οποίους θα τους επιτρέψει ο ΓΑΠ να δημιουργηθεί. Αλλο ένα κόμμα διωγμένων εξ αιτίας της εμπλοκής σε μια φαύλη διακυβέρνηση και άλλο πράγμα ένα κόμμα διαφορετικής άποψης, που θα έχει μάλιστα καταφέρει να αφήσει τα "σκουπίδια" στο κόμμα του ΓΑΠ.
Για όλους αυτούς τους λόγους, το θέμα είναι ο ΓΑΠ να προλάβει και να αφήσει τα σκουπίδια εκεί που βρίσκονται, στο ΠΑΣΟΚ, και να προχωρήσει άμεσα σε ένα νέο κόμμα "Δημοκρατικής Αριστεράς".
Στην πολιτική, όπως και στο σκάκι, οι κινήσεις πρέπει να είναι μετρημένες και σίγουρες.
Αυτή την στιγμή όλοι ξέρουν ότι ο ΓΑΠ χάνει ακριβώς επειδή δέχθηκε να παίξει τον ρόλο του "βλάκα" που ανέλαβε να "καλύψει τα προβλήματα της κληρονομιάς του πατέρα του και ταυτόχρονα και τις βρωμιές όσων την βρωμίσανε, από την εποχή του Ανδρέα ακόμη".

Η μόνη καθαρή σημαία που πάντα είχε η Κεντροαριστερά ήταν αυτή του "ΗΘΟΥΣ" και σήμερα και την κατέχει και μπορεί να την χρησιμοποιήσει ο ΓΑΠ. Ας το κάνει. Αν την χάσει κι αυτός, το "σύστημα" θα επιβιώσει και θα γίνει και ο τιμητής και αυτός θα έχει την τύχη του κάθε "αναλώσιμου".

Επί Βυζαντίου, τους αποτυχημένους διαδόχους, τους εξορίζαν σε κάποιο μοναστήρι.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλα λόγια ν'αγαπιώμαστε .
Την εβδομάδα που έρχεται είναι στο Εφετείο η υπόθεση του Αγίου Αιμιλιανού για την οποία έχει πρωτόδικα καταδικαστεί ο Μίνως Κυριακού .
Για να δούμε πόσο αντέχει το ''σύστημα'' να βάλει φυλακή Έλληνες Μπερλουσκόνηδες .

ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ


Karl Marx Jr

KOSTAS είπε...

Κάρολε, δεν καταλαβαίνω, την σχέση της υπόθεσης Κυριακού με το θέμα του πόστ.
Το "σύστημα", πιθανότατα θα αναβάλει την εκδίκαση της υπόθεσης, για να μην διαταράξει τις καλοκαιρινές διακοπές του Μίνωα.

Ανώνυμος είπε...

3:40
Το σύστημα θα αναβάλει για να μας εκροσωπήσει ο Κυριακού σαν Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στου Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου .

Ελληνική Ολυμπιακή ξεφτίλα

Ανώνυμος είπε...

3.40

έχει σχέση ότι έγραψε ο Κάρολος διότι δείχνει ποιοί στην πραγματικότητα μας κυβερνούν .
Σχετικό κείμενο που αντέγραψα είναι το παρακάτω :

Την ερχόμενη Τρίτη κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Ναυπλίου ο Μίνως Κυριακού , καθώς έφτασε η ώρα για την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης για τις αυθαιρεσίες με το εξοχικό του στον Άγιο Αιμιλιανό . Όπως είναι γνωστό , με μια απόφαση που είχε πέσει σαν βόμβα πριν ενάμιση χρόνο ο ιδιοκτήτης του ΑΝΤ1 , είχε καταδικαστεί από το Πλημμελειοδικείο , σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση και μάλιστα χωρίς αναστολή ,κατάφερε όμως να γλυτώσει της φυλακής τα σίδερα , αρχικά φυγοδικώντας και στη συνέχεια με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου , όπου επικαλέστηκε λόγους υγείας .
Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να ζητηθεί από τους δικηγόρους του αναβολή της υπόθεσης στο Εφετείο , για την οποία υπάρχει έντονο παρασκήνιο .Αυτός άλλωστε,
είναι και ο πιο σίγουρος τρόπος ώστε ο Μίνως να μην διακινδυνεύσει παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων να απουσιάσει από το Πεκίνο .
Στην περίπτωση που η δίκη διεξαχθεί κανονικά , τότε υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο είτε να παραμείνει η καταδικαστική απόφαση είτε να μειωθεί έχοντας πλέον τελεσίδικη μορφή . Σε αυτή την περίπτωση θα μπορεί μεν δια διάφορους λόγους να γλυτώσει τελικά την φυλακή , αυτομάτως όμως οποιαδήποτε ποινική Εφετειακή θα τον κηρύξει έκπτωτο από την Προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής , κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε (ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία) . Γιαυτό και νομικές πηγές εκτιμούσαν ότι η πλευρά Κυριακού θα πάει στην δίκη μόνο στην περίπτωση που θεωρηθεί σίγουρη η αθώωση του αφεντικού του ΑΝΤ1 . Διαφορετικά θα ζητηθεί αναβολή και οι όποιες διαφορές του με τη Δικαιοσύνη θα λυθούν από το φθινόπωρο και μετά ….


ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ 22.6.08