Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Γλύτωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την κάθοδο στον ΑΔΗ, αν την απέφευγε και ο λαός θα ήταν υπέροχα.

Μέρες τώρα με διαολίζει , μετά την φράση "καλώς τα παιδιά", η νέα ατάκα του Αλαβάνου, για ισοδυναμία με κάθοδο στον ΑΔΗ, της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ.

Και οι δύο ατάκες, φανερώνουν τις μύχιες σκέψεις του. Προτεραιότητα έχει το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ. Την πρώτη φορά μας λέει ότι έχει πιάσει πρώτος το "στασίδι" και το ΠΑΣΟΚ έρχεται καθυστερημένα και την δεύτερη φορά μας λέει, ότι δεν τον απασχολεί η φτήνια της "εξουσίας" , αλλά τα κομματικά ποσοστά, αλλά εννοεί, ότι δεν τον ενδιαφέρει σε ποιόν ΑΔΗ κατεβαίνει οποιοσδήποτε άλλος και όχι βεβαίως μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο λαός που κατά δήλωσή του πρέπει να ξεφορτωθεί την διακυβέρνησή του από την ΝΔ.

Ομως αυτή η εξομολόγηση, όσο και αν δικαιούται να την κάνει, τον χωρίζει δια παντός από τον λαό.
Ο λαός είναι απροστάτευτος, ζεί τις χειρότερες μέρες που έχουμε δεί στην μεταπολίτευση και ο "πηγαιμός του στον ΑΔΗ", δεν είναι ζήτημα, που οποιοσδήποτε μπορεί να τον αντιπαρέρχεται, επειδή κινδυνεύει να πάει αυτός και τα ποσοστά του στον ΑΔΗ.
Μια πραγματικά Ριζοσπαστική Αριστερά, θα έβγαινε και θα έλεγε. "Το ξέρω ότι μ'αυτή μου την συνεργασία, οδηγούμαι στον ΑΔΗ και γώ και το κόμμα μου, αλλά δεν με νοιάζει. Μου αρκεί να μην πάει εκεί ο λαός".
Ετσι μιλάνε οι μεγάλες παρατάξεις και οι μεγάλοι άνδρες και ο Αλαβάνος και ο Τσίπρας αποδείχθηκαν πολύ μικροί και αυτό είναι το εισιτήριο για τον ΑΔΗ, που προσπάθησαν να αποφύγουν.
Να το ξέρουν θα τιμωρηθούν για την ύβρη τους.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όλα αυτά που γράψατε αποδεικνύουν την αίσχηστη παρακμή στην οποία έχει οδηγήσει το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα ο Γιώργος Παπανδρέου .
Παρακάλια , παρακάλια , παρακάλια στον Τσίπρα και στον Αλαβάνο .
Οποιοσδήποτε πολιτικός με μίνιμουμ αξιοπρέπεια θα τους έλεγε δυο κουβέντες μόνο .

‘’Κύριοι το κυβερνητικό πρόγραμμα του Πα.σο.κ. είναι αυτό .
Αν σας αρέσει προχωρούμε σε συνεργασία .
Δεχόμαστε να συζητήσουμε και δικές σας προτάσεις . ‘’

Τελεία και πάυλα .

Όλα τα άλλα , απλούστατα ξεφτιλίζουν κάθε μέρα και πιό πολύ την αξιωματική αντιπολίτευση .

‘’PASOK poisonous’’

Ανώνυμος είπε...

'’PASOK poisonous’’, δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, είμαι αριστερός ανένταχτος που ενδιαφέρεται για το πώς θα ξεπεράσει η χώρα τα προβλήματα΄της, που είναι πάρα πολλά.
Αν αυτό εκτιμούσα ότι μπορεί να το κάνει ακόμη και το ΛΑΟΣ, θα υποστήριζα ΛΑΟΣ.
Εκτιμώ όμως ότι δεν μπορεί, όπως δεν μπορεί ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, μόνοι τους.
Δεν μπορούν επειδή δεν τους βγαίνουν οι απαραίτητοι ψήφοι, αλλά και επειδή, το ΠΑΣΟΚ μόνο του, είναι αφερέγγυο, είτε τον ΓΑΠ έχει πρόεδρο, είτε τον Μπένυ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το ηθικό διαβατήριό τους, στην κοινωνία και χωρίς αυτό το διαβατήριο, δεν μπορούν να πείσουν για τις προθέσεις τους.

Αν αυτό δεν το καταλαβαίνεις, λυπάμαι που σου το λέω, αλλά θα βρεθείς σε αδιέξοδο, όταν και αν ευωδοθεί η επιθυμία σου για "απελευθέρωση του ΠΑΣΟΚ από τον ΓΑΠ".

Ο ΓΑΠ είναι το μόνο στέλεχος που η κοινωνία θεωρεί "καθαρό" έστω και λόγω αφέλειας.
Δεν έχει την στόφα του πολιτικάντη θαυματοποιού του Μπένυ, δεν έχει την στόφα του συγκροτημένου τεχνοκράτη Σημίτη, αλλά η εποχή δεν απαιτεί ούτε έναν μαυρογιαλούρο, ούτε έναν διαχειριστή. Απαιτεί "από το μηδέν ξεκίνημα" και αυτό το φωνάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και το υπαινίσεται ο ΓΑΠ.

Χωριάτης

Ανώνυμος είπε...

Χωριάτης

5 Ιούνιος 2008 12:14 μμ

Βασικά θα διαφωνήσω μαζί σου μόνο σε ένα θέμα :
Τι θέλει η κοινωνία ;
Ταπεινή μου γνώμη είναι , ότι πάνω απ’όλα θέλουν την σιγουριά του σταθερού καπετάνιου στο τιμόνι του πλοίου .
Αυτό το προσόν θεωρούν οι πολίτες ότι λείπει από τον Γιώργο Παπανδρέου .

Τώρα , περί ΣΥΡΙΖΑ .
Σαν γηραιότερος επίτρεψέ μου να σου πω ότι ακόμα εκεί πάσχουν από το ‘’σύνδρομο του 1958’’ .
Τους ακούω να αναφέρονται σε εκείνα τα γεγονότα , μισό αιώνα μετά , κάνοντας 100% λάθος εκτιμήσεις .
Την θέση αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ε.Δ.Α. to 1958 , είχαν δώσει Κεντρώοι ψηφοφόροι.
Κεντρώοι θυμωμένοι από την θεωρία του ‘’συνοδοιπόρου ‘’ που είχαν καλλιεργήσει βλακωδώς η επίσημη Δεξιά (λέγε με Ε.Ρ.Ε. του Κ.Καραμανλή) η Ελληνική Βασιλική Χωροφυλακή και παρακρατικές συμμορίες .
Οι παραπάνω ‘’πόντοι’’ που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι Πασοκτζήδες που αρνούνται την θεωρία του Γ.Α.Π. ότι αποτελούν κληρονομικό του στοιχείο από τον πατέρα του .

‘’PASOK poisonous’’

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι

Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν υπάρχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένη κουλτούρα συνεργασίας μεταξύ των κομμάτων, στη βάση προγραμματικών συγκλίσεων. Αντίθετα, η μόνη συνεργασία που έγινε στη μεταπολίτευση ήταν μεταξύ... ΝΔ και ΣΥΝ, για να πάει... φυλακή ο Αντρέας. Το αποτέλεσμα, τελικά, δεν ήταν καλό για κανέναν από τους δύο «συνεταίρους»...

Πέρασαν από τότε κάμποσα χρόνια. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει. Ο δικομματισμός βρίσκεται σε κρίση (με κυριότερο όμως αποδέκτη το ΠΑΣΟΚ), ο κόσμος «κουμπώνεται» στις «αλαζονείες» των αυτοδυναμιών, ενώ από την άλλη «γοητεύεται» από τη δύναμη της σιγουριάς που προσφέρουν!

Επίσης ο εκλογικός νόμος, με βάση τους σημερινούς συσχετισμούς, δείχνει ότι η «αυτοδυναμία» ως πολιτικός στόχος δεν είναι εύκολος για καμία πολιτική δύναμη. Οπως πολύ εύστοχα παρατήρησε ο κ. Μαύρος της MRB, ένα μεγάλο ποσοστό της κοινής γνώμης ζητάει να «χυθεί αίμα»!

Μια προοδευτική δύναμη, γενικά και όχι λόγω τακτικισμού, οφείλει να επιδιώκει ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές συμμαχίες και συνεργασίες. Πάνω σε συγκεκριμένες θέσεις και προγράμματα. Αυτό είναι η πεμπτουσία κάθε προοδευτικού κινήματος και πρέπει να είναι μόνιμο στοιχείο της πολιτικής του.

Χωρίς άλλες προϋποθέσεις. Ούτε πρέπει προηγουμένως να... παραιτηθεί από το δικαίωμα διεκδίκησης της «αυτοδυναμίας» για να συνεργαστεί, ούτε επιτρέπεται μόνο η μετεκλογική συνεργασία, αφού πάρει πρώτα την αυτοδυναμία! Αυτά όλα είναι ψιλο-σαχλαμάρες και «μπάζουν νερό» από παντού. Το πρόβλημα είναι άλλο: Πρώτον, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς λέει και τι θέλει κατ αρχήν για τον εαυτό του. Και μετά να προτείνει συγκεκριμένα πράγματα προς τον ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό χώρο. Δεν έχει νόημα να «πετάει» γενικώς προτάσεις συνεργασίας, άνευ περιεχομένου ή «καλής διάθεσης». Ετσι τις αυτo-υπονομεύει! Και εμφανίζεται ως «ζήτουλας» που «τρώει χυλόπιτα»...

Μόνο μέσα από «καθαρές θέσεις» που θα αρνηθεί αδικαιολόγητα ο ΣΥΝ, θα επαναπατριστούν δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, που θέλουν να φύγει ο Καραμανλής.

Το δεύτερο και σπουδαιότερο όμως πρόβλημα είναι ο ΣΥΝ. Οχι γιατί η ηγεσία του δεν θέλει τη συνεργασία για λόγους «τακτικισμού». Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να ξεπεραστεί μέσω της «κοινωνικής πίεσης» που θα δεχόταν. Το θέμα είναι ουσίας. Οι θέσεις του απέχουν πολύ από το να είναι θέσεις μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Ο κίνδυνος σ' αυτή την περίπτωση είναι να πάνε για... «καφέ» και να μείνει στον... Αδη το ΠΑΣΟΚ!

F.T.

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
- Για την Ευρώπη,
- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίας πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού διαστηρίου.
- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!