Σάββατο 28 Ιουνίου 2008

Πρόταση συντονισμού, για μικρότερη τιμή από 1 ευρώ στο γάλα (ξανά) και στην βενζίνη

Το πρώτο μπουκοτάζ, που έγινε με σαφή στόχο το γάλα πάνω από 1 ευρώ, σημείωσε τεράστια επιτυχία, αλλά μας έδειξε ότι είχαμε υποτιμήσει, το πόσο αδίστακτο και αμετανόητο είναι το καρτέλ του γάλακτος.
Ενώ τις πρώτες μέρες, στην διάρκεια του μπουκοτάζ, έδειξαν ότι έχουν πρόθεση ανταπόκρισης στο αίτημα των πολιτών για κτύπημα της ακρίβειας, στην συνέχεια μόλις πέρασε μία βδομάδα, συνέχισαν την γνωστή κερδοσκοπική τακτική τους, κρατώντας τις τιμές στα επίπεδα που είχαν διαμορφωθεί.
Εμείς οι πολίτες από την άλλη πλευρά, βγήκαμε ΝΙΚΗΤΕΣ, επειδή μάθαμε, ότι είναι ΜΥΘΟΣ η αδυναμία μας να συντονισθούμε.
Βγήκαμε νικητές, επειδή όχι μόνο ανταποκρίθηκε ο κόσμος, με εκπληκτική συνέπεια και πειθαρχία.
Εικόνες με ράφια με γάλατα σε Σουπερ Μάρκετ, όπου η στήλη με τα χαμηλώτερης από 1 ευρώ ήταν εξηντλημένη, ενώ ταυτόχρονα τα γνωστά επώνυμα ακριβά γάλατα ήταν απούλητα, γέμισαν τις τηλεοράσεις, τις εφημερίδες και το Ιντερνετ.
Εικόνες που πολύ λίγα μετέδεραν από το πραγματικά ενθουσιώδες πνέυμα με το οποίο οι πολίτες συμμετείχαν στην καμπάνια.
Αρκεί να μεταφέρει κανείς, διάλογους, με νοικοκυρές, που φωνάζουν, τι κάνεις εκει(;), σε άλλες νοικοκυρές που απλώνουν το χέρι να πάρουν, ακριβό γάλα. Δεν είπαμε ότι δεν αγοράζουμε κανείς μας γάλα ακριβώτερο από 1 ευρώ. Το είπαμ , το έζησαν , το κάναν πράξη, το κάναν νίκη. Πρώτα απ'όλα νίκη αυτογνωσίας.
Τώρα όλοι ξέρουμε, ότι μας περιμένουν για την επόμενη μάχη.
Μερικοί μάλιστα "αρμόδιοι" ξεκίνησαν αυτή την μάχη, με λάθος αιτήματα και τρόπους.

Αυτός είναι και ο λόγος που σπεύδουμε σε αυτό το κάλεσμα, όλων των μπλόγκερ, ώστε να συντονισθούμε και να οργανώσουμε τον "δεύτερο γύρο".
Θα πρέπει να ολοκληρώσουμε την μάχη για το φτηνό γάλα, όχι πιά με μια μάχη με χρονικό πέρας, αλλά με μια μάχη με σαφέστερους στόχους και τέρμα την νίκη.
Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται να βάλουμε τους στόχους μας με απόλυτη σαφήνεια.
1. Στόχος μας δεν είναι να εξαντλήσουμε τα φτηνά γάλατα ετικέττας, αλλά να φτηνήνουν τα "επώνυμα" γάλατα.
2. Δεν θα πρέπει να υπάρχει περιορισμένη χρονική διάρκεια αλλά να επιλεγεί έτσι ο στόχος , που να μας επιτρέψει να συνεχίσουμε μέχρι να συμμορφωθούν οι κερδοσκόποι του καρτέλ γάλακτος.
3. Προτείνουμε την εκ περιτροπής αποχή από το γάλα των εταιρειών ΔΕΛΤΑ, ΦΑΓΕ, ΔΩΔΩΝΗ, ΟΛΥΜΠΟΣ κλπ, με κλήρωση ή με αλφαβητική σειρά ή με σειρά, μεριδίου στην αγορά, με διάρκεια αποχής από την αγορά των προιόντων της για διάστημα μιάς εβδομάδας διαδοχικά για την κάθε μία, μέ διακοπή μόνον αν επίσημα ανακοινώσει η συγκεκριμένη εταιρεία, ότι συμμορφώνει τις τιμές της κάτω από το 1 ευρώ, αλλιώς κυκλικά να συνεχίσουμε νέο κύκλο αποχής με την ίδια σειρά, αλλά με δύο εβδομάδων αποχή αυτή την φορά.

Προτείνω αν ονομάσουμε την καμπάνια Μπουκοτάζ "Ρώσικη Ρουλέτα", ειδικά αν επιλέξουμε την σειρά των εταιρειών να την κάνουμε με κλήρωση.

Πιστεύω ότι οι πολίτες, είναι αρκετά θυμωμένοι για να επιτρέψουν στο καρτέλ των κερδοσκόπων να ΝΙΚΗΣΟΥΝ.
----------------
Ετοίμασα αυτό το κείμενο, για πλατφόρμα. Κοίταξέ το και διόρθωσέ το ή γράψε ένα άλλο, σ'αυτό το πνεύμα ή διαφορετικό, να το δούμε.
Η ίδια πρόταση ισχύει και για την βενζίνη όπως είναι φανερό.
Ισως θα έπρπε να φτιάξουμε και ένα Μπλόγκ με τίλτο και θέμα τα Μπουκοτάζ στο γάλα και την βενζίνη τουλάχιστον .
Προτείνω, τίτλο, "ΟΧΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1 ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ" ή "Ρώσικη Ρουλέτα στο γάλα και την βενζίνη".

---------
Την πρόταση αυτή την ετοίμασα και την έστειλα ήδη στο μπλόγκ του Μικρού Φωκίονα "Φτάνει Πιά". Μικρός Φωκίων, που και αυτός πρότεινε ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΘΟΥΜΕ

3 σχόλια:

mikros fokion είπε...

συμφωνω σε ολα οσα λες εκτος απο το εκ περιτροπης και αυτο γιατι πιστευω οτι θα ειναι δυσκολος ο συντονισμος και θα μπερδευτουμε. εμεις οι μπλογκερ εχουμε την δυνατοτητα της αμεσης ενημερωσης αλλα οι καταναλωτες που δεν μπαινουν στα μπλογκ θα παρουν την πληροφορια του μπουκοταζ με διαφορα χρονου.... μπορει δηλαδη καποιος να ακουσει για το μποπυκοταζ στηνΔΕΛΤΑ πχ οταν θα εχει περασει η εβδομαδα και εμεις θα μιλαμε για ΦΑΓΕ... η γνωμη μου ειναι ξεκιναμε αλφαβητικα με πρωτη την ΔΕΛΤΑ μεχρι να μειωθει η τιμη του γαλατος στα 85 λεπτα και στην συνεχεια παμε στην επομενη εταιρεια.
πιστευω οτι αν πετυχομε την πρωτη νικη ολα θα ειναι διαφορετικα μετα.
ας βαλουμε ολοι οχι απλα μια αναρτηση αλλα ενα μοτο σταθερο και ας ξεκινησουμε την διαδοση του μηνυματος.

mikros fokion είπε...

υγ προσθεσα το μπλογκ σου στην λιστα, αν θες βαλε και το σταθερο μοτο!

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί και εκλεκτοί μου φίλοι


Πάντα πολύ σημαντικά νέα και πληροφορίες….


Όλη η κοσμοθεωρία , η φρασεολογία και η παρουσίαση του κ. «καταλληλότερου» στηρίζετε σε μια κακοσκηνοθετημενη παράσταση που οι θεατές έχουν βαρεθεί ήδη από το πρώτο δεκάλεπτο.
Ο φανατισμός όμως και η μισαλλοδοξία των ακραιφνών δεξιών που ως γνωστόν ψηφίζουν απανταμ- παπανταμ δεξιά σε όλες τις εκφάνσεις της και διαχρονικά από εποχής Θρόνου και Εθνοσωτήριου , αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της αντίδρασης στη χώρα μας και παραμένουν ακόμη γοητευμένοι από την κακόγουστη παράσταση του. Δεν είναι τυχαίο ότι τα ποσοστά του ΛΑΟΣ παραμένουν σταθερά συμπιεσμένα χαμηλά.
Ο υπόλοιπος σκεπτόμενος λαός που δεν ανήκει στην παρέα που νέμετε την εξουσία και τρώει με χρυσά κουτάλια βρίσκεται σε απόγνωση, αδιέξοδο και διαρκή αναζήτηση.
Γιατί στις δημοσκοπήσεις καταγράφετε ένα 30-40% αδιευκρίνιστη ψήφο.
Το ΠΑΣΟΚ και ο Γιώργος Παπανδρέου σταθερά και με δυναμισμό έχουν κηρύξει προ πολλού το δρόμο της κάθαρσης , της ηθικής και της ριζικής αντιμετώπισης των διαχρονικών σημαντικών προβλημάτων του μέσου Έλληνα, κάτι που έχει και τις γνώσεις και την εμπειρία και την ηθική δύναμη να πράξει. Δυστυχώς κάθε μέρα έχουν να αντιμετωπίσουν την πιο άθλια και καλοενορχηστρωμενη προπαγάνδα του Ρουσοπουλου που ομολογουμένως όπως έχει λεχτεί και στη Βουλή μόνο με τον μαιτρ είδους Γκεμπελς μπορεί να συγκριθεί.
Αν και βρίσκονται ήδη 5 χρόνια στην εξουσία συνεχίζουν να λένε ότι φταίει το κακό ΠΑΣΟΚ για οτιδήποτε στραβό συμβαίνει. Λες και αυτοί παρέλαβαν χθες. Από την άλλη τα καλο πληρωμένα παπαγαλάκια του Αγιατολαχ της παραπληροφόρησης μέσα στο γενικό χαμό που επικρατεί ψάχνουν να μας πουν αν ο Τσουκατος όλα όσα πήρε τα έδωσε η όχι στο ΠΑΣΟΚ. Όταν λέει όμως το ίδιο το αφεντικό της SIEMENS ότι όσα έπαιρνε ο ένας δίναμε και στον άλλο για τα κόμματα εξουσίας , χωρίς να αποκλείετε κανείς, πάγια τακτική των μεγάλων επιχειρηματιών διαχρονικά , ουδείς ασχολιέται με αυτό.
Τελικά η ελπίδα μας είναι ότι οι σκεπτόμενοι και προβληματισμένοι άνθρωποι θα διαπιστώσουν ότι η ψήφος η καθαρή κατά της κυβέρνησης είναι μια και είναι αυτή που θα πηγαίνει στο ΠΑΣΟΚ. Οποιαδήποτε άλλη λύση το μόνο που θα επιτυχαίνει είναι να παρατείνει τη θητεία της πιο άθλιας διακυβέρνησης που είχαμε ποτέ, κάτι που έγινε με τις τελευταίες εκλογές.


Πάντα με εκτίμηση

babis