Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Ανακοίνωση της ΜIG για αγωγή κατά προέδρου του ΠΑΣΟΚ

ΑΠΕ


Η εταιρία Marfin Investment Group σε ανακοίνωσή της αναφέρει:"Διευκρινίζουμε ότι η αγωγή κατά του κ. Γ. Παπανδρέου έχει κατατεθεί από τις 8/05/2008 κατόπιν αιτήματός του στο οποίο ανταποκριθήκαμε. Είχε προηγηθεί βάναυση υβριστική και δυσφημιστική επίθεση κατά της εταιρείας μας και πρόσκληση του κ. Γ. Παπανδρέου στη Βουλή όπου δεσμεύτηκε να αποποιηθεί της βουλευτικής του ασυλίας («για να μην υπάρχει άλλοθι»), προκειμένου να του κάνουμε αγωγή ώστε να αξιολογηθούν δικαστικά οι ισχυρισμοί του. Κάτω από αυτές τις συνθήκες η αυτονόητη κατάθεση της αγωγής μας δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται σήμερα ως «επίδειξη θράσους».

Άλλωστε η συντεχνιακή άποψη ορισμένων πολιτικών ότι ο πολιτικός λόγος δεν έχει όρια και δεν χρειάζεται τεκμηρίωση είναι λανθασμένη.


Ο πολιτικός λόγος έχει όρια και δεν μπορεί να καταπατεί τα δικαιώματα των πολιτών που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα.
Είναι δικαίωμα κάποιων πολιτικών να αλληλοϋβρίζονται και να αλληλοδυσφημούνται, εάν πιστεύουν ότι έτσι πρέπει να ασκούν το λειτούργημά τους, αλλά είναι και αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη όταν θίγεται η τιμή και η αξιοπρέπειά τους από οποιονδήποτε. Στην Ευρωπαϊκή Ελλάδα του 2008 κανείς δεν μπορεί να θεωρεί ότι είναι υπεράνω του Συντάγματος και της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής έννομης τάξης.

Υ.Γ. Οι ατεκμηρίωτες εκφράσεις ως προς εμάς που ξεπερνούν τα όρια του θεμιτού πολιτικού λόγου και για τις οποίες ενάγεται ο κ. Γ. Παπανδρέου είναι «αδιαφανής συναλλαγή» , «εκκολαπτόμενο σκάνδαλο», «υποκρύπτουσα παράνομη χρηματική συναλλαγή», «κάτω από το τραπέζι», «μάθημα κλεπτοκρατικού καπιταλισμού», «έκφραση διαπλοκής και διαφθοράς», βάσει των οποίων ο εναγόμενος αξίωσε από την έδρα της Βουλής «την επέμβαση του εισαγγελέα» ".

--------------
Μόνο μία ερώτηση, γιατί η επίκληση της "επέμβασης του εισαγγελέα", να διερευνήσει την νομιμότητα των αγοραπωλησιών στον ΟΤΕ, συνιστούν "αδίκημα";

Ο κύριος Βγενόπουλος, θεωρεί ότι δεν είναι καθήκον των πολιτικών, να θέλουν να διερευνηθεί το παρασκήνιο μιας αγοαραπωλησίας, όπως αυτή του ΟΤΕ, από την οποία έβγαλε σημαντικά κέρδη;

Ο κύριος Βγενόπουλος, μήπως θεωρεί, ότι αν δεν ήταν ο κ.Παπανδρέου ή ο κ. Τσίπρας, αυτοί που αμφισβήτησαν την νομιμότητα των δοσοληψιών, αλλά εγώ ένας απλός πολίτης, δεν θάπρεπε να το ζητήσω από τον εισαγγελέα να το διερευνήσει, επειδή θα μπορούσε η γνώμη μου να θεωρηθεί δυσφήμιση;
Το αίτημα μου θα ήταν δυσφήμηση και θα δικαιούταν να με τρομοκρατεί με αγωγές για να μη το αποτολμήσω;
Τι μας λέτε κύριε.

Το θράσσος, να βαφτίζει την επίκληση του εισαγγελέα, ως δυσφήμιση και την ίδια στιγμή για την "πάρτη" του να ζητάει την αρωγή της δικαιοσύνης, είναι απύθμενο.
Θα πρέπει να μάθει να σέβεται, την πολιτική και κυρίως θα πρέπει να μάθει κάτι πολύ απλό.

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΟΡΙΟ, Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: