Παρασκευή 30 Μαΐου 2008

Μας δουλεύουν και από πάνω. H ακρίβεια είναι διεθνές φαινόμενο , λένε, οι βιομήχανοι τροφίμων.

Η συνάντηση που είχε την Πέμπτη ο υπουργός Ανάπτυξης με εκπροσώπους βιομηχανιών τροφίμων για τη συγκράτηση των τιμών οδηγήθηκε σε «ναυάγιο», καθώς οι εταιρείες υποστήριξαν ότι η ακρίβεια είναι διεθνές φαινόμενο και απέρριψαν το ενδεχόμενο μείωσης τιμών.

Μετά τη συνάντηση οι επιχειρηματίες απέφυγαν να πουν οτιδήποτε, με μοναδική εξαίρεση τον εκπρόσωπο μιας μεγάλης εταιρείας τροφίμων, ο οποίος δήλωσε ότι «κάνουμε από τις αρχές του χρόνου προσπάθειες να περιορίσουμε τις επιπτώσεις από τη ραγδαία αύξηση των τιμών του πετρελαίου, των δημητριακών και όλων των τροφίμων. Ο υπουργός μας είπε ότι ο στόχος είναι να κάνουμε πολύ περισσότερα. Ηδη, όμως, έχουμε κάνει πολλά».

Πρόσθεσε με νόημα ότι οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων ζήτησαν «να μην ασχολούμαστε με πράγματα που αναλώνουν χρόνο χωρίς αποτέλεσμα», όπως είναι η κατάθεση κοστολογικών στοιχείων και η αναγραφή των εκπτώσεων στα τιμολόγια.
------------------------
Εχουν αποθρασυνθεί πλήρως.
Δεν νομίζω ότι έχει μείνει σε κανέναν η παραμικρή αμφιβολία, ότι χειρότεροι εχθροί του ελληνικού λαού , είναι οι ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων.

Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινήσει καμπάνια, για αγορά τουρκικών προιόντων.

Τα μπουκοτάζ είναι σαχλαμάρες.
Γιατί να κάνουμε μπουκοτάζ;
Να οργανώσουμε ένα κίνημα καταναλωτών τροφίμων από βαλκανικές χώρες, Αλβανία, Μακεδονία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αίγυπτο.
Να βγάλουμε αφίσες που να γράφουν

"Ποτέ πιά ελληνικά τρόφιμα".
"Είναι τρέντυ να τρώει κανείς προιόντα από τα αδέρφια μας τους Τούρκους και τους Αλβανούς ή και γιατί όχι από τους προαιώνιους εχθρούς μας κινέζους και αμερικάνους."
"Ελληνικά τρώνε ο Ψωμιάδης, ο Καρατζαφέρης και ο Ανθιμός. Θα φάς και σύ;"

Και άλλα τέτοια.
Μόνο έτσι μπορεί να ξυπνήσει αυτός ο λαός.

Μη κωλώνετε. Οχι στα προιόντα του κάθε κουτοπόνηρου έλληνα βιομήχανου, που μας πασάρει βαλκανικά τρόφιμα ως ελληνικά και μας τα παίρνει.
-------------
Επιτίθενται στο επίπεδο διαβίωσης της χώρας. Υπάρχουν συνάνθρωποί μας που πεινάνε, επειδή αυτοί ενδιαφέρονται να βγάζουν κέρδη, πατώντας πάνω στα πτώματά μας.
Χτυπήστε τους αλύπητα.
Μην αγοράζετε τίποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
Αει σιχτίρ πιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: