Δευτέρα 19 Μαΐου 2008

Στεγαστική Πίστη. Ενα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από τους Financial Times

Οι τράπεζες αρχίζουν να βρίσκουν αγοραστές για τα στεγαστικά δάνεια Πολλά ιδιωτικά κεφάλαια εξαγοράζουν το χρέος προηγούμενων εξαγορών τους ελπίζόντας ότι η αγορά θα ανακάμψη σύντομα
Πολλά ιδιωτικά κεφάλαια εξαγοράζουν το χρέος προηγούμενων εξαγορών τους ελπίζόντας ότι η αγορά θα ανακάμψη σύντομα


Διαβάστε όλο το άρθρο από την Ημερησία
Οι τράπεζες αρχίζουν να βρίσκουν αγοραστές για τα στεγαστικά δάνεια FT 17/5


"""....Πράγματι, το τελευταίο δεκάμηνο, πάνω από 80 fund άρχισαν να συγκεντρώνουν χρήματα για να αγοράσουν φθηνά τέτοιους τίτλους. Κάποιοι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί επενδύουν επίσης σε εισπρακτικές εταιρείες (εταιρείες που αναλαμβάνουν την είσπραξη οφειλών για λογαριασμό των τραπεζών), για να εμβαθύνουν στην αξιολόγηση «δεξαμενών» στεγαστικών δανείων. Αυτό που ελπίζουν σήμερα οι χρηματοπιστωτικές αγορές είναι ότι θα υπάρξουν και άλλοι επενδυτές που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της BlackRock, βοηθώντας τις τράπεζες να ξεφορτωθούν τα προβληματικά δάνεια από τους ισολογισμούς τους και ενθαρρύνοντας για μία ακόμη φορά την ανάληψη ρίσκου. Ομως, αν η αμερικανική οικονομία συνεχίσει να επιβραδύνεται, υπάρχει κίνδυνος και περαιτέρω υποχώρησης στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Ο Νούριελ Ρουμπίνι, οικονομολόγος της RGE Monitor και κινδυνολόγος των αγορών, ισχυρίζεται ότι για κάθε 200 δισ. δολάρια τραπεζικές ζημίες, η προσφορά πιστωτικού χρήματος συρρικνώνεται κατά 2 τρισ. δολάρια. Αν έχει δίκιο, η κρίση μπορεί να πάρει παράταση και τα deal που θα βοηθούσαν να τελειώσει ίσως μείνουν λίγα και σποραδικά. ...."""


Διαβάστε κι'αυτό:
Αναζητείται φρένο για τις τιμές των ακινήτων FT 17/5

Δεν υπάρχουν σχόλια: