Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Ο Τσίπρας στο ΑΛΤΕΡ (on line παρουσίαση)

Η απάντηση του στα ερωτήματα, των δημοσιογράφων, για αδυναμία "διατεταγμένης αύξησης των μισθών", στα πρότυπα του Ανδρέα το 81, που συνοδεύτηκαν από την εθνικοποίηση των υπερχεωμένων επιχειρήσεων και την εκτίναξη των εισαγωγών, έδειξε ότι δεν έχει άποψη.
Κατέληξε να βρεί μόνο την φορολόγηση των μερισμάτων , ως μέτρο εξοικονόμησης φόρων, που όπως εύστοχα του επισημάνθηκε, θα μπορούσε να το κάνει και η Δεξιά και σίγουρα θα μπορούσε να το κάνει μια συνεργασία ΠΑΣΟΚ ΣΥΝ.
------------
Η αμηχανία του για το σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο, αν αποτελεί ή όχι επιλογή του ΠΑΣΟΚ, είναι καταπληκτική.
Ολοι οι δημοσιογράφοι είναι καλύτερα ενημερωμένοι απ'αυτόν.
Εμφανίζεται ως θαυμαστής του Γκαλμπρέιθ, του Κέυνς , της Βορειοευρωπαικής Σοσιαλδημοκρατίας και αμφισβητεί αν το ΠΑΣΟΚ είναι σοσιαλδημοκρατικό ή όχι, που ενδεχομένως είναι το μόνο πράγμα στο οποίο έχει δίκιο.
-----------
Για την συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, απάντησε, ότι δεν διαφωνεί με τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά με την προιστορία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ που ευθύνονται για την δρομολόγηση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, που πρέπει να ανατραπούν.
-----------
Για το ασφαλιστικό.
Ουδέν νεώτερο απ'το μέτωπο. Εισφοροδιαφυγή, νομιμοποίηση λαθρομεταναστών κλπ, με χρήση για άλλη μια φορά, "επιτηδευμένης άγνοιας" για τις θέσεις των άλλων.
-----------
Για το "μίνιμουμ πρόγραμμα" και την "κεντροαριστερά".
Κατ'αρχήν χαιρετίζει την "αριστερή ρητορική" του ΠΑΣΟΚ και έθεσε θέμα να ανοίξει διάλογος στο εσωτερικό του. Γενικά ήταν εμφανής η προσπάθειά του να αποφύγει την ευθεία τοποθέτηση. Προφάσεις και προσχήματα, που είναι εμφανή.
Δικαιολογημένα μεν, αλλά και αποκαλυπτικά δε, της αδυναμίας του να προτείνει κάτι άλλο, που θα αποφεύγει τις απαιτήσεις της πραγματικότητας. Κρυφτό γενικά.
-----------
Στις ερωτήσεις, των κνιτών και των πασπιτών της καφετέριας, απάντησε κατ'αρχήν, ότι κεντρικό ενδιαφέρον κάθε κόμματος είναι η εξουσία.
Αλλά το θέμα είναι να χρησιμοποιήσει την εξουσία για να αλλάξει τον κόσμο.
Τυπική κνίτικη λογική δηλαδή. Τίποτα ευφάνταστο. Μεσιανιστικές υποσχέσεις.
-----------
Εκλεισε με ένα λογίδριο. Το γνωστό λογίδριο για τις εκπλήξεις που μας περιμένουν.

Συμπέρασμα.
Βγάλτε το μόνοι σας. "Καλό" δεν του έκανε πάντως η δοκιμασία.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάλι τα ίδια? Πάλι το παλικάρι πήρε τι μεζούρα? Βρε τι μανία έχει κι αυτό το παιδί με το ζύγι!

KOSTAS είπε...

Αρχίζω να πιστεύω, ότι η παρουσία του είναι θετική.
Κάνει καλό και στον αριστερό προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ και προετοιμάζει τον ΣΥΝ για ρεαλιστικές προσεγγίσεις, της πολιτικής πραγματικότητας, χωρίς κραδασμούς, από τους συμμάχους στον ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως έχει τελείως οργανωτική λογική για την πολιτική. Χαρακτηριστικό δείγμα ήταν η αναγγελία σοσιαλιστικής συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, ως κάτι ιδιαιτέρως σημαντικού.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είμαι ψηφοφόρος του ΣΥΝ αλλά νομίζω ότι η χθεσινή παρουσία του Τσίπρα στον Άλτερ ήταν θετική .

Τον κύριο Καψή ''θαύμασα'' για τις συνεχείς ειρωνικού τύπου ερωτήσεις του.
Αν όμως ο πολιτικός Αλέξης Τσίπρας λεγόταν Αλέξης Καραμανλής η Αλέξης Παπανδρέου μπορεί ο κύριος Καψής να φερόταν καλλίτερα , επειδή και ο ίδιος αν δεν ήταν υιός του Γιάννη Καψή να μην είχε την θέση που έχει σήμερα στα ΝΕΑ .

''PASOK poisonous''

KOSTAS είπε...

Μεταξύ μας, αν μου το επέτρεπε ο ΑΛΕΧΑΝΤΡΟ, βέβαια, θα έλεγα ότι ο τίτλος, θα μπορούσε να ήταν "Η Απομυθοποίηση και το τσάι με συμπάθεια".

Προσωπικά είδα αυτό που περίμενα.
Την αντικατάσταση της "πολιτικής διαφωνίας από την διαφωνία του ενστίκτου".
Συμπεριφέρθηκε σαν να του κάναν ψηστήρι να γίνει μέλος του ΠΑΣΟΚ, το ερώτημα που του ετίθετο ήταν περίπου, το γιατί δεν αποδέχεται ότι ο Βούγιας είχε δίκιο, αφού δεν έχει να πεί κάτι διαφορετικό;
Και οι απαντήσεις που έδοσε ήταν, του τύπου, "δεν το ήξερα ότι τα λέει αυτά και το ΠΑΣΟΚ", αν είναι έτσι -που δεν το πιστεύω- θα ήθελα να το σκεφτώ λίγο;

Alexantro Trollientes είπε...

οχι δεν σου επιτρεπω :)

επ ευκαιρια ισως καταλαβες τι πουλαει ο τσιπρας

μονος σου το ειπες ...

"οι απαντήσεις που έδοσε ήταν, του τύπου, "δεν το ήξερα ότι τα λέει αυτά και το ΠΑΣΟΚ", αν είναι έτσι -που δεν το πιστεύω- θα ήθελα να το σκεφτώ λίγο"

πουλαει ανθρωπινο προσωπο , ανθρωπινα ορια , ειλικρινια

κανενας μα ΚΑΝΕΝΑΣ , δεν θα ελεγε ΠΟΤΕΠΟΤΕΠΟΤΕΠΟΤΕ , δεν ξερω και θα το σκεφτω

KOSTAS είπε...

Κάναμε την άγνοια αρετή, τώρα, βλέπω;
Οταν τάλεγα εγώ, ότι ο τύπος είναι άσχετος, επιπέδου κνιτοπαρέας, μου έλεγες ότι είμαι κομπλεξικός και για δροσιές και φράουλες.

Ναί όντως κανείς ασχολούμενος σοβαρά με την πολιτική, δεν θα έλεγε, δεν ξέρω να το σκεφτώ λίγο, επειδή τα μισά τουλάχιστον θα τα ήξερε.

Εδώ το παιντί είναι αρχηγός κόμματος, από λάθος, επιδή δεν ξέρει τι λένε τα άλλα κόμματα, ζεί στον κόσμο του και σύ το βρίσκεις θετικό.

Εδώ ο ΣΥΝ κινδυνεύει να βρεθεί καμμιά μέρα με αρχηγό που θα τον έχουν στρατολογήσει σε έλλο κόμμα και σύ λές ότι είναι θαυμάσιο.
Μπράβο ρε Αλεχάντρο.

Alexantro Trollientes είπε...

λες μαλακιες

προτιμω και παντα θα προτιμω και τον τελευταιο που λεει δεν ξερω και να το σκεφτω 9εχει και καποιες ελπιδες καποτε να μαθει), απο οποιονδηποτε ξερολα καραγκιοζη, που εχει παντα απαντηση ετοιμη .

στη ζωη δεν υπαρχουν απαντησεις υπαρχουν μονο ερωτησεις

η αξια οποιουδηποτε εγκειται στο αν μπορει να θετει τις ερωτησεις ..


εσυ παλι μπορεις αν θελεις να προτιμας , τον σημιτη, τον καραμανλη, τον γιωργακι, τον βαγγελακι, την αλεκα, τον αλεκο, τον παρακι, τον σκατακι ... αυτοι τα ξερουν ολα και συμφερουν ...

δεν το ηξερα οτι ειπε κατι τετοιο ο τσιπρας , αλλα και μονο που το εμαθα ανεβηκε 100% στην εκιμηση μου

οσο γιαυτους που ξερουν μια ατακα παιζει
- καλως τα παιδια

KOSTAS είπε...

Με έχεις παρεξηγήσει.
και γώ προτιμώ αυτούς που δεν έχουν καμμία απάντηση και έχουν για όλα τα πράγματα ερωτήσεις, αλλά όχι αυτούς που προσποιούνται. Τους ορίτζιναλ, τα μωρά, τα νεογέννητα.
Το πρόβλημα με τον Τσίπρα είναι αυτό, τον βρίσκω αρκετά γερασμένο πλέον για να παιζει το μωρό.

Καλώς τα παιδιά, που λέει και ο ΓΑΠ.

Υ.Γ. Θα φτιαχτεί επιτροπή υποδοχής με ύμνο το κούπε πε, κούπε πέ.