Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Ιταλία και Λονδίνο, δίδαξαν κάτι την αριστερά;

Οι εκλογές που ξαναφέραν στην εξουσία τον Μπερλουσκόνι στην Ιταλία κλείσαν ήδη έναν μήνα.
Για πρώτη φορά η ιταλλική αριστερά δεν έχει αντιπρόσωπο στην βουλή.
Εν τω μεταξύ έπεσε στα χέρια των ακροδεξιών και η Ρώμη. Νομίζω για πρώτη φορά μεταπολεμικά, ειδικά αν αναλογισθεί κανείς, ότι δεν πρόκειται για έναν απλό συντηρητικό, αλλά για στέλεχος του κοινωνικού κινήματος, του μουσολινικού κόμματος.
Το Λονδίνο επίσης χάθηκε. Ο Λεβινγκστον έδοσε την θέση του στον σηντηρητικό , ανάλογο του Ψωμιάδη της βρετανικής πολιτικής ζωής.

Αν θυμηθούμε ότι προηγήθηκαν η Γαλλία με τον Σαρκοζί, αλλά και το ΟΧΙ για την ευρωσυνθήκη, αλλά και τα αποτελέσματα της Ισπανίας, μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα, αποτελεί εξαίρεση.
Μόνο εδώ, η αριστερά μεγάλωσε τα ποσοστά της και απ'ότι φαίνεται τα μεγαλώνει ακόμη σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Δεν θέλω να κάνω άλλη μια μακροσκελή ανάλυση. Απλά τα επισημαίνω.
Η απόσταση από την θέση του "ρυθμιστή των πολιτικών πραγμάτων", μέχρι αυτού που δεν έχει αντιπρόσωπο στην βουλή, είναι μικρή, στην εποχή μας.
Ο Αλαβάνος γνωρίζει ασφαλώς πολύ καλά την πολιτική του Μπερτινότι, που είναι άλλωστε ακόμη πρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαικής Αριατεράς.
Πρίν δύο χρόνια ήταν ο ρυθμιστής της πολιτικής ζωής στην Ιταλία. Οπως ακριβώς φαίνεται ότι είναι στις μέρες μας και όπως άλλωστε δηλώνει, ο Αλαβάνος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην κουράζεσαι άδικα, το μαγαζάκι νάναι καλά τώρα που πάει να γίνει market γειτονιάς όλα καλά!!!Τί πειράζει που κυβερνά η δεξιά αφού ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπαίνει άνετα στη βουλή?

Alexantro Trollientes είπε...

η ιταλια και το λονδινοθα μπορουσαν να διδαξουν την αριστερα οτι η θα εισαι αριστερα , η αν εισαι κατι τις και λιγα απ ολα θα αντιμετωπιζεσε αναλογως σαν κατι τις και λιγα απ ολα, δλδ καλος ο κουραμπιες , ας δοκιμασουμε και απ το μελομακαρονο, καλο και το μελομακαρονο , για να δουμε πως ειναι και το τριγωνακι κλπ στο στυλ ας δοκιμασουμε να γευτουμε και το αλλο και το αλλο , εξω απο επιλογη,αναγκη η επιθυμια , στη βασει του τρεντυ και του μοδατου