Κυριακή 1 Ιουνίου 2008

Ούτε σέντς πάνω από ένα ευρώ για το γάλα και την βενζίνη. (Θα παραμεινει πρώτο θέμα μέχρι να γίνει πράξη.)

Επειδή η κοροιδία δεν θα τελειώσει αν δεν την τελειώσουμε εμείς, προτείνω, να συμφωνήσουμε ότι είμαστε πιό έξυπνοι από την αγορά και είμαστε βέβαιοι ότι θα κανονίσουμε τις τιμές σε "κοινωνικά αποδεκτές τιμές".

Ετσι , προτείνω να ξεκινήσουμε με τον έλεγχο των τιμών δύο βασικών προιόντων.
Το γάλα και την βενζίνη, με σλόγκαν:
"Ούτε ένα σέντς πάνω από το ένα ευρώ. Κάθε σέντς πάραπάνω είναι κλοπή, είναι αισχροκέρδια".

Το σαμποτάζ για να επιτύχει θα πρέπει να έχει στόχο τις εταιρείες που έχουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά.
Ετσι η ΔΕΛΤΑ στο γάλα και η SHELL στην βενζίνη, θα πρέπει να κτυπηθούν αλύπητα, μέχρι να συμμορφωθούν.

Αγοράζουμε το γάλα από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, ακόμη και αν κάνει περισσότερο από της ΔΕΛΤΑ, αλλά δεν ξαναπαίρνουμε ΔΕΛΤΑ αν δεν συμμορφωθεί σε τιμή μικρότερη από το ένα ευρώ.

Αγοράζουμε την βενζίνη από οπουδήποτε όσο ακριβά και αν το πουλάει αλλά δεν αγοράζουμε από την SHELL, αν δεν ρίξει την τιμή κάτω από το ένα ευρώ.

Ομως προειδοποιούμε ότι ο αγώνας αυτός μπορεί να κρατήσει αρκετές μέρες ή και μήνες.
Εμείς ίσως να αγοράσουμε και λίγο ακριβώτερα αυτά τα δύο βασικά είδη, αλλά η ΔΕΛΤΑ και ηSHELL θα συμμορφωθούν.


Οι τυχεροί τώρα ανταγωνιστές τους να μην χαίρονται ιδιαίτερα.
Αν μέχρι την μέρα που θα συμμορφωθούν η ΔΕΛΤΑ και η SHELL, δεν έχουν προλάβει να συμμορφωθούν πρώτες, τους υποσχόμαστε ότι θα είναι οι επόμενοι στόχοι της καμπάνιας τιμωρίας, που θα προβλέπει ακριβώς διπλάσιο χρόνο αποχής αγοράς από το γάλα ή την βενζίνη τους.

Ας πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση. Μπορούμε να επιβάλουμε την θέλησή μας, να μας συμπεριφέρονται με σεβασμό ΟΛΟΙ τους. Εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού και δεν μπορούν να κάνουν παιχνιδάκια μαζί μας.

15 σχόλια:

Alexantro Trollientes είπε...

ειδικα η δελτα κανει και ενα γαλα που δεν πινεται, τιγκα στη μεταλαξη .

την ιδια στιγμη και διχως να αποτελει διαφημηση ,κυκλοφορανε γαλατα κατω απο 1 ευρω και μαλιστα και ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ απο αυστρια στον βεροπουλο , η συμβατικο το αλπιν 0,94 απο αλπεις στου μαρινοπουλου κλπ κλπ

δεν μας χεζει και η δελτα , ποτε να μην ξαναψωισει κανεις ,οχι ενα μηνα μονο

Ανώνυμος είπε...

H κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε τη στοιχειώδη κοινή λογική. Εξαιτίας αυτής της έλλειψης χρειάστηκε να χτυπήσει ο συναγερμός του πληθωρισμού για να αποφασίσει να ασχοληθεί με τις συνεχιζόμενες εκρήξεις των τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες.
Έχουμε μια εύλογη απορία: κανένας από τους αρμόδιους υπουργούς δεν διαβάζει εφημερίδες; Η ακρίβεια δεν προέκυψε ξαφνικά σαν καλοκαιρινή μπόρα. Ήταν η κύρια αιτία για την οποία απομακρύνθηκε από το υφυπουργείο Ανάπτυξης ο προηγούμενος «γκουρού» του νεοφιλελευθερισμού που ορκιζόταν για την αποτελεσματικότητα των δυνάμεων της αγοράς.
Είναι χρόνια τώρα που ο Τύπος ασχολείται με το πρόβλημα.
Η μακάρια κυβέρνηση Καραμανλή δεν καταδέχτηκε ούτε τότε να ασχοληθεί με το φλέγον ζήτημα.
Μόλις προχθές, η κυβέρνηση… κινήθηκε πάλι. Μόνο που τα νέα μέτρα είναι δύο ανοιχτές παλάμες, που δεν θα εξορκίσουν τη ακρίβεια. Η φαντασία σε επικοινωνιακά κόλπα έχει στερέψει και οι σπασμωδικές κινήσεις δείχνουν απόγνωση. Χαρακτηριστικό δείγμα πλήρους αμηχανίας είναι ότι έγινε προαναγγελία δέκα νέων μέτρων και τελικά ανακοινώθηκαν μόνο εφτά! Το ρεπερτόριο του κ. Φώλια σε «μαγικά» είχε εξαντληθεί με τα προηγούμενα 41 μέτρα, των οποίων το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο τελέσαμε πρόσφατα.
Θέλετε κι άλλες αποδείξεις κραυγαλέας ανικανότητας; Το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ο πνιγμένος που πιάνεται από τα μαλλιά, ανακοίνωσε με υπερηφάνεια ότι οι εκπτώσεις που κάνουν οι βιομηχανίες θα αναγράφονται στα τιμολόγια των σούπερ μάρκετ. Και πριν στεγνώσει το μελάνι της ανακοίνωσης, το υπουργείο Οικονομικών καγχάζει: το μέτρο είναι ανεφάρμοστο κι όχι μόνο επειδή χρειάζεται ειδική διάταξη στους φορολογικούς κώδικες, αλλά και γιατί θα προκαλέσει τεράστια απώλεια εσόδων από τον ΦΠΑ.
Δεν μάθαμε αν στο υπουργείο Ανάπτυξης σκουπίστηκαν ή παρηγορήθηκαν με την ψευδαίσθηση ότι ψιχαλίζει. Μάλλον το δεύτερο ισχύει. Γιατί οι αρμόδιοι συνέχισαν τις ανακοινώσεις νέων σωτήριων μέτρων. Και τι νομίζετε ότι θυμήθηκαν; Τη… συμφωνία κυρίων. Δηλαδή τη μέθοδο που η Ν.Δ. χλεύαζε όταν την εφάρμοζε το ΠΑΣΟΚ, και που η ίδια στο «κυβερνητικό της πρόγραμμα» είχε χαρακτηρίσει αναποτελεσματική! Φυσικά και η νέα προσπάθεια απέτυχε εν τη γενέσει της – ίσως διότι προϋποθέτει την ύπαρξη κυρίων κι από τις δύο πλευρές.
Η λογική του κατήφορου είναι ο πάτος. Πανικόβλητη από την πλήρη απώλεια του ελέγχου και τρομοκρατημένη από την αλματώδη άνοδο του πληθωρισμού, η κυβέρνηση απαρνήθηκε όχι μόνο ιδεολογίες και πρακτικές, αλλά και τον ίδιο τον εαυτό της. Επέβαλαν διατίμηση! Ποιοι; Οι νεοφιλελεύθεροι μάγιστροι, οι τρόφιμοι του LSE και οι επιτυχημένοι που διαφημίζουν τις καριέρες τους στον ιδιωτικό τομέα.
Δεν γνωρίζουμε αν οι αρμόδιοι υπουργοί και ο καταλληλότερος πρωθυπουργός απορούν που η ακρίβεια ζει και βασιλεύει. Το βέβαιο είναι ότι έχοντας στερέψει από ιδέες εφαρμόζουν τα ίδια και τα ίδια μέτρα. Μερικά, μάλιστα, έρχονται κατ’ ευθείαν από το μακρινό παρελθόν. Μην εκπλαγείτε αν το επόμενο βήμα, εμπνευσμένο από τα χρόνια της Κατοχής, είναι η επιβολή… δελτίου.


Karl Marx Jr

Ανώνυμος είπε...

Ρε παιδιά, τι ψάχνετε με την ακρίβεια και την άνοδο των τιμών και τις κακές πολυεθνικές; Το πράγμα είναι κεντρικά σχεδιασμένο από τον Αλογοσκούφη προκειμένου να σώσει τον προϋπολογισμό.
Αυτό στην οικονομική διάλεκτο λέγεται ΄΄δημιουργία πληθωρισμού΄΄ για δημοσιονομικούς λόγους και ουδεμία σχέση έχει με την ελεύθερη αγορά.
Το πράγμα λειτουργεί ως εξής: αυξάνουμε τις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών που ελέγχει το δημόσιο (ρεύμα, νερό, καύσιμα, μεταφορικά, κλπ.) δηλαδή οτιδήποτε επηρεάζει το λειτουργικό κόστος μια επιχείρησης.
Εν συνεχεία τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι το 80% της αγοράς το ελέγχουν τριάντα επιχειρήσεις δίνουμε το σήμα να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους όσο γίνεται προκειμένου να εισπράξουμε περισσότερο ΦΠΑ.. Με αυτόν τον τρόπο η παραγωγός επιχείρηση δείχνει μικρότερο τζίρο και κέρδη λόγω επιστροφών και εκπτώσεων –άρα πληρώνει λιγότερο φόρο- η δε εμπορική επιχείρηση εισπράττει την έκπτωση από τον προμηθευτή, αυξημένο κέρδος από το προϊόν και ο Αλογοσκούφης εισπράττει περισσότερο ΦΠΑ στην αυξημένη τιμή. Έτσι κερδίζουν όλοι και πληρώνει ο ηλίθιος καταναλωτής. Γι αυτό το Υπουργείο Οικονομικών αντέδρασε ώστε να μην αναγράφονται οι εκπτώσεις στα τιμολόγια ή εάν αναγράφονται να μην θεωρείται αυτό φορολογική παράβαση.
Αυτά προέκυψαν επειδή ο Αλογοσκούφης στα πρώτα του νομοθετήματα έκανε τα εξής:
1. Αμνήστευσε την εισαγωγή κεφαλαίων από το εξωτερικό με φορολογία 3% αλλά με πενιχρά αποτελέσματα
2. Μείωσε τους φορολογικούς συντελεστές στο 25% στα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων, διοικητικών συμβουλίων, παπάδων και μηδένισε τους συντελεστές για τα hedge funds που παίζουν στο χρηματιστήριο.
Επειδή στην φορολογία πρέπει να υπάρχει ισοδύναμο αποτέλεσμα ΄΄ξέσκισε΄΄ τους μισθωτούς και συνταξιούχους με συντελεστές 30% και 40% και με το ανάλογο ΄΄μαγείρεμα΄΄ των κλιμακίων που επιβάλλονται οι συντελεστές αυτοί με αποτέλεσμα σήμερα ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ να πληρώνει φόρο 1.000 ευρώ και συνάμα να επαίρεται ότι 3.500.000 ΄Ελληνες δεν πληρώνουν φόρους (λες και νωρίτερα ήταν λιγότεροι).
Σημειωτέον, αύξησε το ΦΠΑ 1%, αλλά δεν μπορεί να το κάνει πλέον γιατί αυτό συνεπάγεται ανάλογες εισφορές στην ευρωπαϊκή ένωση και τεράστιο πολιτικό κόστος. Γι αυτό βρήκε το παραπάνω κόλπο των τιμών.
΄Οσο για την μέτρηση του τιμαρίθμου και πληθωρισμού, ας είναι καλά ο Κοντοπυράκης. Αν νομίζει κανείς ότι ο πραγματικός πληθωρισμός είναι 4,5% είναι ή ηλίθιος ή αθεράπευτος Νεοδημοκράτης.

Με τις υγείες μας.

KOSTAS είπε...

Ανώνυμε 8.30, γράφεις
Εν συνεχεία τη στιγμή που γνωρίζουμε ότι το 80% της αγοράς το ελέγχουν τριάντα επιχειρήσεις δίνουμε το σήμα να αυξήσουν τις τιμές των προϊόντων τους όσο γίνεται προκειμένου να εισπράξουμε περισσότερο ΦΠΑ.. Με αυτόν τον τρόπο η παραγωγός επιχείρηση δείχνει μικρότερο τζίρο και κέρδη λόγω επιστροφών και εκπτώσεων –άρα πληρώνει λιγότερο φόρο- η δε εμπορική επιχείρηση εισπράττει την έκπτωση από τον προμηθευτή, αυξημένο κέρδος από το προϊόν και ο Αλογοσκούφης εισπράττει περισσότερο ΦΠΑ στην αυξημένη τιμή. Έτσι κερδίζουν όλοι και πληρώνει ο ηλίθιος καταναλωτής.

Πολύ ενδιαφέρον μου φαίνεται.
Μπορείς να το αναλύσεις λίγο περισσότερο για μας που δεν είμαστε ειδικοί;

Ανώνυμος είπε...

“Να ζητήσετε δουλειά. Αν δεν σας δώσουν δουλειά, ζητείστε ψωμί. Αν δεν σας δώσουν δουλειά ή ψωμί, πάρτε το ψωμί.”

kostas karampas είπε...

μπουκοταζ στα ακριβά προιόντα και αγορα της μαρκας του σούπερ του σκλαβενίτη μαρινοπουλου βερόπουλου.Στην ευρώπη κατα 50-70 τοις εκατό ψωνίζουν τις μαρκες των σούπερμαρκετ και γλιτώνουν τα ε΄ξοδα διαφήμισης

Ανώνυμος είπε...

Φίλε xoriatis,
Παρακάτω σου δίνω τις διευκρινίσεις που ζήτησες χθές για το πώς διαμορφώνονται οι τιμές.
΄Εστω ότι ένα προϊόν πουλιέται από τη βιομηχανία με κέρδος 5 ευρώ. ΄Ερχεται ο Αλογοσκούφης και του λέει ή του επιτρέπει να πουλήσει 10 ευρώ αφου εχει δημιουργήσει το αναλογο κλίμα με τον τρόπο που είπαμε χτές (τιμολόγια ΔΕΚΟ κλπ). Συνεπώς το κράτος εισπράττει ΦΠΑ στα 10 ευρώ τον οποίο πληρώνει ο έμπορος. Ο έμπορος εν συνεχεία υπολογίζει και πουλάει 10 ευρώ + κέρδος του + ΦΠΑ τον οποίο εισπράττει πάλι το κράτος (στην αυξημένη τιμή).
Εν συνεχεία έρχεται ο βιομήχανος στο τέλος του χρόνου και κόβει πιστωτικό στον έμπορο το ποσοστό που έχουν συμφωνήσει μείον το ΦΠΑ. Με αυτό τον τρόπο ο βιομήχανος μειώνει τις πωλήσεις του – άρα το κέρδος του – άρα πληρώνει λιγότερο φόρο.
Ο έμπορος μειώνει τις αγορές του κατά το ποσό του πιστωτικού συν ΦΠΑ – άρα δείχνει μειωμένο τζίρο – άρα πληρώνει λιγότερο φόρο (αν και στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό το πιστωτικό ΄΄πνίγεται΄΄ αυτούσιο και δεν φαίνεται πουθενά). Εν τω μεταξύ οι τιμές του προϊόντος έχουν ήδη διαμορφωθεί με βάση την αρχική τιμή 10 και έχουν φυσικά πετάξει στα ύψη. Και μη μου πεις ότι υπάρχουν φορολογικοί έλεγχοι γιατί θα γελάσω δυνατά. Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουν όλοι πλην του βλάκα του καταναλωτή.
Σημειωτέον ότι πολλοί βιομήχανοι κόβουν στο τέλος της χρονιάς και κάποιο μπόνους (χωρίς συσχετισμό με τιμολόγιο) στους εμπόρους με τη δικαιολογία ότι τους έκαναν μεγάλο τζίρο η ότι είναι καλά παιδιά, το βάζουν στα λειτουργικά έξοδα και πληρώνουν ακόμη λιγότερο φόρο. Οι δε έμποροι με τον ίδιο τρόπο πάλι το ΄΄πνίγουν΄΄.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι οπως τα λες και εγω συμπληρωνω την παρακρατηση που γινεται του ΦΠΑ η οποια οπισμενες φορες δεν αποδιδεται ποτε στο κρατος.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ φίλε ανώνυμε, για τις διευκρινήσεις.
Αν σκεφτεί κανείς ότι οι τιμές επί ΝΔ διπλασιάστηκαν, μπορούμε να πούμε ότι ο ΦΠΑ, αποτελεί πρόσθετο βάρος στην πλάτη του καταναλωτή, με ένα ποσοστό 38%, σε κάθε προιόν.
Δηλαδή όταν αγοράζουμε κάτι 10 ευρώ, τα 3.8 ευρώ πανε στο κράτος.
Γι'αυτό λοιπόν το ΠΑΣΟΚ με όλη την αφέλεια που τους δέρνει, υποστηρίζει ότι είναι αναγκαστική κίνηση η αύξηση του ΦΠΑ και ο Αλογοσκούφης μέχρι και μείωση συζητάει.
Αν στα "κρυφά" τον έχεις πάει από 19, 38, τι σου κοστίζει αν τον πάς στα 18% στα φανερά και 40 στα κρυφά με τις επόμενες αυξήσεις των τιμών;

Είναι πολύ αλήτες και μείς κοιμόμαστε.
Γαμώ τα επιτελεία των κομμάτων, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ. Είναι όλοι τους άσχετοι και ηλίθιοι.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε xoriatis,
Είμαι ο ανώνυμος που σου έγραψε για τις τιμές και πώς διαμορφώνονται. Το όνομα μου από τούδε και στο εξής είναι
Machiavelli για να με ξεχωρίζεις.
Δυστυχώς ο ΦΠΑ είναι πολύ περισσότερος από όσο αναφέρεις διότι η αρχική τιμή του προϊόντος είναι 5 ευρώ που συμπεριλαμβάνει και το κέρδος του βιομήχανου.
Είναι φανερό ότι μας κυβερνάει μια συμμορία που μας γυρίζει ολοταχώς στο 1950 με την αναδιανομή του εισοδήματος που κάνει συνεχώς. Στο δε ΠΑΣΟΚ ξύνονται και ασχολούνται με συνεργασίες με τον ΣΥΡΙΖΑ λες και αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα.
Είτε σ΄αρέσει είτε όχι η ΝΔ ελέγχει όλα τα ΜΜΕ έντυπα και ηλεκτρονικά και περνάει τη γραμμή της. Παράδειγμα:
Το 2006 βγήκε ντιρεκτίβα από την ΕΕ ούτως ώστε οι φόροι που επιβάλλονται στα καύσιμα να εξισωθούν σε όλες τις χώρες μέλη μέχρι το 2010. Οι ελληνικοί φόροι υπελείποντο των ευρωπαϊκών κατά 20%. Ο Αλογοσκούφης θα μπορούσε την 1-1-2010 να επιβάλει 20% αύξηση των φόρων στα καύσιμα. Αντ΄αυτού έκανε το εξής (με τη δικαιολογία να μην προκαλέσει σόκ στην αγορά) – πράγμα που προπαγανδίστηκε ιδιαιτέρως από τα ΜΜΕ και τους φοβερούς . τρομερούς,άσχετους,αγράμματους, εξωνημένους/κομματικά στελέχη οικονομικούς αναλυτές σαν συνετή οικονομική ενέργεια.
Δηλαδή: το 2006 αύξησε τους φόρους στα καύσιμα 5% - το 2007 άλλα 5%, κ.ο.κ (δηλ.5% το χρόνο) μέχρι το 2010 έτσι ώστε την 1-1-2010 οι φόροι να έχουν εξισωθεί.
Σίγουρα θα έχουν εξισωθεί αλλά τα ποσά που εισπράτει από το 2006 μέχρι το 2010 δεν έπρεπε απλούστατα να επιβληθούν γιατί η υποχρέωση της εξίσωσης των φόρων ξεκινάει από την 1-1-2010 και μετά.

Καλημέρα

KOSTAS είπε...

Η ελληνική αγορά δεν είναι ΚΑΡΤΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ, είναι μια αγορά που ελέγχεται από μια ΣΥΜΜΟΡΙΑ.

Μια συμμορία, που δεν έχει κανέναν ενδιασμό, καμμία κοινωνική υπευθυνότητα, που ψεύδεται συνεχώς, που
περιπαίζει την κοινωνία που είναι άοπλη και απροστάτευτη, στην βουλιμία της.

Οπως γράφω στο μπλόγκ μου, στην Ελλάδα, συνέβη το μόνο παράδοξο, που αποδεικνύει τους ισχυρισμούς μου.

Οταν ήρθαν στην δεκαετία του 90 τα κινέζικα, η αγορά ρούχων στην Ελλάδα κατέρευσε, επειδή οι τιμές τους ήταν αδύνατο να ακολουθηθούν από την ντόπια παραγωγή ρούχων.

Ετσι πολλές απ'αυτές κλείσαν και άλλες φύγαν προς τις χώρες των βαλκανίων, ώστε να βρούν φτηνά εργατικά χέρια.

Ενώ όμως αυτό συνέβη στα ρούχα, στα τρόφιμα συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Ενώ η γειτονιά μας γέμισε με φτηνά αγροτικά προιόντα από την Αλβανία, την ΦΥΡΟΜ, την Βουλγαρία, τα προιόντα στην χώρα μας γίναν ακριβότερα.

Γιατί συνέβη αυτό;

Για έναν μόνο λόγο.

Επειδή στις γειτονικές χώρες το λιανεμπόριο πέρασε στα χέρια των ελληνικών αλυσίδων Σούπερ Μάρκετ, που βέβαια αγοράζουν από την ντόπια αγορά και πουλάν στις γειτονικές χώρες σε πολύ χαμηλές τιμές, αφού διαφορετικά, με τις ελληνικές τιμές δεν θα μπορούσε να αγοράσει κανείς, όταν ο μέσος μισθός είναι 100-150 ευρώ.

Ομως, ενώ οι θεσ/νικείς πετάγονται στην Βουλγαρία και ψωνίζουν σε φοβερά χαμηλές τιμές, κανένα απ'αυτά τα προιόντα δεν φτάνει στην ελληνική αγορά, με την τιμή έστω επιβαρυμένη με τα μεταφορικά.

Κανείς δεν πουλάει Βουλγάρικα ή Αλβανικά αυγά, χόρτα, τυρί.

Αν βρεθεί ένας να μου πεί ότι στο τάδε μαγαζί μπορείς να αγοράσεις, βουλγαρικό τυρί σε τιμές βουλγαρίας, θα ζητήσω συγνώμη για τις σκέψεις που εκφράζω.

Γιατί δεν υπάρχουν τέτοια προιόντα στην Ελληνική αγορά.

Την απάντηση την υποπτεύονται όλοι.
Επειδή αυτά που τρώμε είναι προιόντα από τις γειτονικές χώρες, αλλά είναι βαφτισμένα Ελληνικά.

Τα ίδια τα Σούπερ Μάρκετ, ελέγχουν και το χονδρεμπόριο των γειτονικών χωρών και τα φέρνει εδώ με συσκευασίες "εττικέτας" των Σούπερ Μάρκετ και τα τρώμε σε τιμές ελαφρά χαμηλότερες από τα ελληνικά, με τεράστια κέρδη για τα Σούπερ Μάρκετ.

Αυτή τους η άνεση για κερδοφορία, μαζί με το ότι πλέον έχουν και άλλες αγορές για να επιβιώνουν, τις έχουν εξαχρειώσει. Δεν φοβούνται κανέναν ανταγωνισμό για να μειώσουν τις τιμές τους.

Με την άνεση του χονδρέμπορα, του μεσάζοντα, πιέζουν και τους έλληνες αγρότες και τους παίρνουν τα προιόντα σε χαμηλώτερες τιμές.

Οι μόνοι κερδισμένοι είναι αυτοί. Ολοι οι άλλοι δεν είμαστε παρά κορόιδα για να κερδοσκοπήσουν στην πλάτη μας.
Οι έλεγχοι όπως όλοι ξέρουμε είναι αστείοι. Κανείς δεν πιάνεται και κανείς δεν ελέγχεται.

Αν θέλουμε να χτυπήσουμε αυτές τις συμμορίες μόνο μία λύση υπάρχει. Να φτιαχτούν βαλκανικές λαικές αγορές, χωρίς δασμούς, ώστε να μπορούν να έρθουν τα προιόντα χωρίς την μεσολάβησή τους.

Πρ΄πει να το καταλάβουμε ότι είναι εχθροί μας , τα Σούπερ Μάρκετ και πρέπει να τα πολεμήσουμε.

Εχω κάνει μαι πρόταση, για το πως πρέπει να αντιδράσουμε πριν μας λειώσουν όλους.

Πρέπει να βάλουμε τιμές στόχους στα ππροιόντα και κυρίως στα βασικά, όπως το γάλα και η βενζίνη και να τιμωρήσουμε τις εταιρείες που έχουν δεσπόζοντα ρόλο στον κλάδο μέχρι να κάνουν τις τιμές τοιυς μικρότερες από τους στόχους.

Για περισσότερα διαβάστε την πρότασή μου εδω:
ΑΝΑΚΑΤΑ: Ούτε σέντς πάνω από ένα ευρώ για το γάλα και την βενζίνη. (Θα παραμεινει πρώτο θέμα μέχρι να γίνει πράξη.)

χωριάτης

(Το σχόλιο αυτό το ανέβασα στο ΠΡΕΣΣ ΤΖΙΑΡ, σε σχετική συζήτηση, το βάζω και δώ)

KOSTAS είπε...

Φίλε Μακιαβέλι, είναι πολύ χρήσιμα όσα γράφεις.
Θα χαρώ να αναρτήσω ΠΟΣΤ σου, για οποιοδήποτε θέμα θεωρείς ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Εμμα, αυτό το σύνθημα που σου άρεσε και μου άρεσε πάρα πολύ, είναι η πεμπτουσία της Σοσιαλδημοκρατίας.

Δουλειές, αλλιώς κοινωνικό κράτος, μας λέει.

Το λέει όμως με έναν τρόπο που δείχνει απόλυτα επαναστατικός.

Ανώνυμος είπε...

χωριάτης είπε...

Εμμα, αυτό το σύνθημα που σου άρεσε και μου άρεσε πάρα πολύ, είναι η πεμπτουσία της Σοσιαλδημοκρατίας.

πιραντελο απαντησε...

Ετσι ειναι αμα ετσι επιθυμειτε

Ρε τι θα ακουσουμε ακομη ....

Ανώνυμος είπε...

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΑΓΟΡΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΥΨΗΛΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ. ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ; ΤΕΛΟΣ!! ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΤΥΡΙ; ΤΕΛΟΣ! ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ; ΤΟ ΝΕΡΟ; ΤΗ ΔΕΗ; ΤΕΛΟΣ!! ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ. ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΗ ΖΗΜΙΑ!!http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/