Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Τσίπρας με Κούλογλου

Το λίγο που είδα πρόλαβα, να εκτιμήσω τα ακόλουθα:
1. Πρώτη φορά μιλάει πολιτικά
2. Εκανε μια ενδιαφέρουσα παρατήρηση για την επιστιστική κρίση, θυμίζοντας τον λιμό στην Ιρλανδία, ενώ οι αποθήκες ήταν γεμάτες , επιδή ο κόσμος δεν είχε χρήματα να αγοράσει στάρι.
3. Λάθος το παράδειγμα, για την διακύμανση της τιμής του ριζιού, όπου υποστήριξε ότι αν πέσει 5% η παραγωγή ριζιού θα πρέπει να μην αυξηθεί η τιμή 85%, αλλά 5%.
Μια έλειψη 5% σε καμμία περίπτωση δεν θεραπεύεται με αύξηση κατά 5%.Ισως όχι 85%, αλλά γιατί και όχι.
Πάντως σε καμμία περίπτωση η αύξηση δεν θα είναι 5%.

Αν στο συγκεκριμένο προιόν υπάρχει παραγωγή ακριβώς όση και η ανάγκη, τότε μείωση κατά 5%, το πιθανότερο είναι ότι θα οδηγήσει σε αδιαφορία και απλώς θα συμπληρωθεί η έλλειψη με την κατανάλωση κάποιου άλλου είδους διατροφής.
Αν υπάρχει έτσι κι αλλιώς έλλειψη, τότε η περεταίρω μείωση θα οδηγήσει σε μεγάλη αύξηση.
Αν υπάρχει περίσσεια, που είναι και το πιθανότερο, τότε η μείωση ίσως να μην γίνει κάν αντιληπτή.
Φαίνεται δεν έχει ξεπεράσει τα απλά μαθηματικά ακόμη.
Σύμφωνα με την λογική του το πετρέλαιο, δεν θα έπρεπε να έχει τιμή μεγαλύτερη από 10-20%, από τα 23 δολλάρια, αφού η μείωση της παραγωγής ποτέ δεν ξεπέρασε αυτό το ποσοστό.

13 σχόλια:

Ο ποιητής της πλατείας είπε...

1)Nomizw oti pasifanes oti o Tsipras enoouse oti den prepei i auksisi na ksefugei apo ta oria tis anagkastikis akribias kai na ftasei se auta tis aisxrokerdias.
2)den kserw an spoudazeis oikonomika kai oute thelw na sou kanw ton eksupno (eksalou to post sou einai polu endiaferon) alla otan ena se ena agatho mionete i prosfora, auksanete i timi, o kosmos to upokathista, apo tin stigmi pou to upokathista auksanete i timi kai sto upokatastato tou, to proion epidi protwn einai basiko agatho kai deuterwn se arketes perioxes fthinotero apo to upokatastato tou i timi tou eite den meionete eite meionete elaxista se sxesei me tin auksisi pou tou exei ginei kai etsi exoume mia oreotati auksisi stin agora twn trofimwn.
Bebaia, an to proxorousame akoma parapera, tha sou elega pws epidi exoume megali auksisi se enan tomea tha auksithei o plithorismos, pou simenei pws tha miothoun oi apotamieuseis,pou simenei pws tha auksithoun ta epitokia,pou simenei pws tha miothoun oi ependuseis, pou simenei pws tha meiothei o ruthmos anaptuksis kai to aep... me apla logia tin katsame! bebaia mporei kati na ginei kai na apofexthei i krisi. sinithws parembenoun oi kuberniseis, i pagkosmia trapeza h allazei epitopou ton tropo leitoyrgeias tou to oikonomiko sustima. to akreo senario einai an ksespasei epanastasi opws to 68'. egw pantws eimai esiodoksos.

P.S.: an mporeses na me parakolouthiseis, apektises gnoseis 3 eksaminou panepistimiou oikonomikwn. kai entelws dwrean parakalw!

Ανώνυμος είπε...

Ενα φάντασμα πλανάται εσχάτως πάνω από την Ελλάδα «των ωραίων, πλούσιων και πετυχημένων»: το φάντασμα του Τσίπρα. Το διαισθάνεσαι παρακολουθώντας τις συζητήσεις στα τηλεπαράθυρα και στα «τοκ σόου», το διαπιστώνεις διαβάζοντας όσα γράφουν πολιτικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι στενά συνδεδεμένοι με το «κόμμα της αγοράς, της γκλαμουριάς και της λαμογιάς». Ηταν αναμενόμενο. Η απαξίωση των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας και η (δημοσκοπική προς το παρόν) εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποσταθεροποιήσει το πολιτικό τοπίο.

Τα ισχυρά κέντρα εξουσίας, βλέποντας ότι τα γέρικα άλογα δεν τραβάνε πια, σχεδιάζουν να ξεφορτωθούν τις φθαρμένες φιγούρες του πολιτικού θεάτρου σκιών, όπως τους αποκαλούν στα σαλόνια, και να ξαναμοιράσουν την τράπουλα. Οι «ρεαλιστές πολιτικοί και δημοσιογράφοι» του δεξιού και αριστερού εκσυγχρονισμού έχουν ήδη αναλάβει δράση να μπερλουσκονοποιήσουν την Ελλάδα. Να προωθήσουν τη «γόνιμη συνάντηση των νεοφιλελεύθερων της Αριστεράς με τους νεοφιλελεύθερους της Δεξιάς» και την τερατογένεση ενός ή και δύο πολιτικά δίδυμων κομμάτων, χωρίς παρωχημένες ιδεολογικές αναστολές περί Δεξιάς και Αριστεράς, που θα σώσουν την Ελλάδα (και τα συμφέροντα των ισχυρών) από τους «κόκκινους».

Την επιτυχία αυτής της τεχνητής πολιτικής γονιμοποίησης υπονομεύει η είσοδος στην πολιτική σκηνή των τρομερών παιδιών της ομάδας Τσίπρα. Φωνάζουν, όπως και το παιδί του παραμυθιού, ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και ο κόσμος τούς ακούει. Λένε ότι αυτή η Ελλάδα δεν τους αρέσει και θέλουν να την αλλάξουν και ο κόσμος συφωνεί. Αρνούνται, παρά τις πατρικές συμβουλές των πραγματιστών, των σωφρόνων και των γερόντων, «να εγκαταλείψουν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας κάθε ουτοπική μπαρούφα περί κοινωνικού κράτους, εργασιακών δικαιωμάτων, ανακατανομής εισοδημάτων και πολιτικού ελέγχου της οικονομίας» και ο κόσμος τούς στηρίζει.

Γι΄ αυτό ο Τσίπρας πρέπει να εξοντωθεί, πολιτικά και ηθικά. Η εντολή στους σπεσιαλίστες των μίντια έχει δοθεί, η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αυτό που μένει να διαπιστώσουμε το επόμενο διάστημα είναι αν υπάρχουν και μέσα στο κόμμα του Συνασπισμού πληρωμένοι δολοφόνοι.

KOSTAS είπε...

Επειτα από εννέα χρόνια σε τούτη τη δουλειά, έχω καταλάβει ότι ο μοναδικός τρόπος για να υφίσταται μία καθημερινή δημοσιογραφική στήλη είναι η στοιχειώδης εντιμότητα απέναντι στο αναγνωστικό κοινό της. Να μην ντρέπεσαι, δηλαδή, να παραδεχθείς το λάθος σου ή να ομολογήσεις την ενοχή σου, ώστε την επομένη κιόλας να νιώθεις την ίδια άνεση απέναντι στην άδεια οθόνη του κομπιούτερ, όπως με έναν φίλο σου, με τον οποίο μπορεί να τσακωθήκατε το προηγούμενο βράδυ, αλλά το πρωί θα τον συναντήσεις για καφέ και δεν θα τρέχει τίποτε. Ετσι, λοιπόν, προτού ξεκινήσω με τα θέματα της στήλης, οφείλω να προβώ σε μια δημόσια ομολογία...

Ντρέπομαι, αλλά δεν γίνεται παρά να παραδεχθώ τη συμμετοχή μου στην επιχείρηση αποδόμησης του Τσίπρα . Οποτε έχει προηγηθεί η δημοσίευση μιας συνέντευξης του προέδρου του ΣΥΝ ή μία δημόσια εμφάνιση (του ιδίου ή της ομάδας των τρομερών παιδιών του...), δέχομαι ένα τηλεφώνημα στο γραφείο από συγκεκριμένο αριθμό τον οποίο αναγνωρίζω στο καντράν της συσκευής και καταλαβαίνω. Δεν απαντώ, επειδή δεν χρειάζεταιχτυπάει άλλωστε μόνον δύο φορές. Αμέσως προφασίζομαι ότι, λ.χ., θα κατεβώ στο καφενείο για διάλειμμα και φεύγω.

Το αυτοκίνητο με περιμένει στο υπόγειο του κτιρίου και σε λίγα λεπτά με έχει οδηγήσει στην αμερικανική πρεσβεία. Στο γραφείο του πρεσβευτή με υποδέχεται ο σταθμάρχης της Μοσάντ, ενώ ο αμερικανός πρεσβευτής μας φέρνει αυτοπροσώπως καφέδες, αναψυκτικά ή ό,τι άλλο ζητήσουμε. Μετά τα τυπικά, που διαρκούν ελάχιστα ούτως ή άλλως, φορώ την ειδική στολή και μπαίνω στο εσωτερικό ασανσέρ της πρεσβείας, που μας οδηγεί κατευθείαν στα έγκατα της κοίλης Γης. Εκεί συναντώμαι με τον εντεταλμένο εκπρόσωπο των Νεφελίμ, στον οποίο παρουσιάζω ιδέες και προτάσεις για την αποδόμηση του Τσίπρα- χάρη στη βοήθεια, φυσικά, του Λιακόπουλου, που, ευγενώς, εκτελεί χρέη μεταφραστή.

Περισσότερα δεν γίνεται να σας πω- αν και φοβάμαι πως ό,τι ήδη σας αποκάλυψα ίσως σφραγίζει τη μοίρα μου. (Οπότε αν αύριο δείτε τη στήλη τούτη να απουσιάζει, μην παραξενευτείτε και μην απευθυνθείτε στον Ερυθρό Σταυρό...) Παρ΄ όλα αυτάκαι αφού διάβηκα πια το σημείο πέρα από το οποίο δεν υπάρχει γυρισμόςεπιτρέψτε μου να εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω μερικά μικροπράγματα, όπως π.χ. τη διαχρονική αξία της σκέψης του Μάο και, επίσης, γιατί τα «λάθη» της Πολιτιστικής Επανάστασης δεν είχαν σημασία επειδή στο κέντρο της σκέψης του Μεγάλου Τιμονιέρη ήταν ο άνθρωπος! Και κάτι τελευταίο. Αν αύριο δεν είμαι εδώ, θα έχω φύγει με ένα παράπονο: ότι δεν είδα το πετρέλαιο του Τσάβες να φτάνει στην Καισαριανή... Σ την Αθήνα ήταν χθες ο βρετανός υφυπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων Ντίγκμπι Τζόουνς για επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης. Ο βρετανός υφυπουργός, που διετέλεσε επί εξαετία γενικός διευθυντής της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών (CΒΙ), φέρει από το 2007 τον τίτλο του Βαρόνου του Μπέρμιγχαμ, του Αλβετσερτς και του Μπρούμσγκροουβ- αλλά επειδή είναι άνθρωπος παροιμιώδους απλότητας, προτιμά να τον αποκαλούν λόρδο Τζόουνς του Μπέρμιγχαμ.

(Από την ΠΑΝΔΩΡΑ)
συνυπογράφω

Ανώνυμος είπε...

Αυτη την μαλακεια ΜΟΥ, προσυπογραψες !!!
Φχαριστω ρε μαγκα ,αλλα πρωτη φορα βρεθηεκε ανθρωπος να υποστηριξει το χιουμορ μου και εμεινα εκπληκτος . Συνηθως καθε που ελεγα ανεκδοτα ολοι ζητουσαν παλτο και εσενα σου αρεσε βρε !!!!
Φχαριστω φιλαρακι , φχαριστω που μου δινεις κουραγιοα να συνεχισω

ο πανδωρος

KOSTAS είπε...

Ποιητή της πλατείας, ευχαριστώ για τα τρία εξάμηνα σπουδών.
Ομως το σημαντικό είναι να δούμε, απ'αυτό το παράδειγμα,, την ευκολία με την οποία, στο μυαλό του Τσίπρα και ασφαλώς και των τρομερών παιδιών του, περιγράφεται η αδικία.

KOSTAS είπε...

Πανδωρέα,
δεν έχεις καταλάβει μου φαίνεται και ελαφρά τη καρδία, υποστηρίζεις, την απεχθέστερη μορφή Μακαρθισμού που έχει αρχίσει, από την εποχή που το Αριστερό ρεύμα έγινε πλειοψηφία στον ΣΥΝ.
Υπερασπίζεσαι, αυτό που από τα γραπτά σου φαίνεται ότι μισείς.
Αβ διαβάσεις το κείμενο του Μυλόπουλου, αλλά και ανάλογο σχόλιο του Ρουμπάτη στην "Ε" χθές, με το ίδιο πνεύμα, θα δείς ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο απ'αυτό που καταγγέλεται.

Οι δημοσιογράφοι του "μετασταλινικού μακαρθισμού του ΣΥΡΙΖΑ", μπροστά στην απελπισία που τους γεννά η πασιφανής αδυναμία του εκλεκτού τους, να σταθεί "αποδεκτά", βρίζουν τους πάντες και ετοιμάζουν το κλίμα των "εσωτερικών εκκαθαρίσεων" στο όνομα των "προδοτών".

Ο φίλος "εχθρός των βαρόνων των ΜΜΕ" κατά κόσμον Βασίλης Μυλόπουλος, μας λέει στην κατακλείδα του κατάπτυστου κειμένου του.

---------
"""...Αυτό που μένει να διαπιστώσουμε το επόμενο διάστημα είναι αν υπάρχουν και μέσα στο κόμμα του Συνασπισμού πληρωμένοι δολοφόνοι....""""

--------
Δικαίωμά σου να κάνεις παρέα στον Μπέρια.

Ανώνυμος είπε...

κοιτα χοριατις εκτος των νοηματικων σολικισμων τυπου ("μετασταλινικος μακαρθισμος του ΣΥΡΙΖΑ") , για δε προχωρας και σε αλλες μετωνυμικες αναστροφες πχ μεταμακαρθικος σταλινισμος του ΣΥΡΙΖΑ, μεταΣΥΡΙΖΙΚΟΣ σταλινισμος του μακαρθυ , μεταΣΥΡΙΖΙΚΟΣ μακαρθυσμος του σταλιν κλπ κλπ ???

ουτε αυτα παραγουν νοημα βεβαιως βεβαιως , αλλα στη τελικη προκαλουν εντυπωση ενα πραμα ... και την αισθηση οτι ο συντακτης και δημιουργος των μετα-πολιτικων νεολογισμων ειναι μαστορας μιας γλωσσας που μαρτυρα οτι δεν μπορει παρα κατι θα ξερει για να την χρησιμοποιει , αρα ας τον λατρευσουμε ... καλα να την ακουσουμε δεν παιζει, γιατι αμα λαχει υπαρχουν και καλυτεροι τροποι για να την ακουσει κανεις

αντι να με εγκαλεις λοιπον για την ελαφροτητα της καρδιας μου που υποστηριζει την ανυπαρχτη σολικιστικη νοητικα κατασκευη σου , που αφου την πρωτα την χτιζεις και την βαφτισεις ως απεχθεστατη των απεχθεστερων με εντασσεις εν συνεχεια αυθαιρετως σε αυτη , ψαξε βρες τι και ποιον υποστηριζεις , αν βεβαιως σε ενδιαφερει στο ελαχιστο να μην θεραπευεις εξουσιαστικους αρχιπαπαγαλους και παντος ειδους, ραγιαδες , προσκυνημενους και ρουφιανους αφενταδων

και επειδη παλι θα βαυκαλιστεις με καμμια ποστπαπαρια του τυπου πανδωρικος μετασυνομωλογικος υστερος σταλινομακαρθισμος και αλλες τετοιες σαχλες ,να σου πω οτι δεν χρειαζεται

ανεβασες ενα ποστ ενος μεγαλου καραγκιοζη , κρυο, σαχλο, κομπλεξικο και απολιτικο ... λες και ηταν ιερο κειμενο φιλοσοφου,διαλογιστη, καλιτεχνη , κατι τις

νταξει ρε παιδι μου εκανες μαλακια , δικαιουσαι και συ

ζητα τωρα συγνωμη ψιθυριστα η απο μεσα σου και εγω σε βεβαιωνω δεν θα το ακουσω ... μην ανησυχεις

KOSTAS είπε...

Εντάξει με έπεισες.
Πείσθηκα ότι σε εγκάλεσα σωστά και αν προσέξεις ήμουν διακριτικός. Δεν έβαλα και μένα στους μη υποστηρικτές εξουσιαστών, αλλά σου έκανα τιμητική διάκριση.
Είπα ότι δεν περίμενα εσύ ένας εχθρός του μακαρθισμού και ειδικά του Συριζικού μετασταλινικού μακαρθισμού, να στοιχίζεσαι με τους απογόνους του Μπέρια.
Δεν είπα για μένα;
Οπως έχω δηλώσει, εγώ είμαι ραγιάς, είμαι απελπισμένος που ψάχνει να βρεί στήριγμα στην δημοκρατία των μέτριων, των προβληματικών, των προσκυνημένων.
Εγώ μάχομαι όσους θέλουν να αποδείξουν, συκοφαντήσουν, επιβάλλουν, ότι κάποιος-ξέρεις ποιός- είναι ο τελευταίος, ο άχρηστος, ο φταίχτης.
Ενώ εσύ πασχίζεις να μην αποδειχθεί ότι κάποιος άλλος-ξέρεις πάλι ποιός- δεν είναι ο "τέλειος", αλλά ένας καθημερινός άνθρωπος, όπως εγώ προσπαθώ να αποδείξω.

Alexantro Trollientes είπε...

Η πανδωρα διδασκοντας διαλεκτικη

το νερο βραζει- η ερημος βραζει , επεται η ερημος ειναι νερο

ΓΑΜΑΤΟΣ λεμε ... παρτε τον


Ο ΛΑ.Ο.Σ. πανηγυρίζει για τη νίκη της Αριστεράς στην Παραγουάη: «Τις εκλογές κέρδισε» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «ένα "Αριστερό πατριωτικό" Κόμμα, υπό ένα τέως Καθολικό πάστορα (σημάδι των νέων συνθέσεων που υπαγορεύουν οι καιροί;). Ετσι ηττήθηκε μετά από 61 χρόνια το κόμμα των "Colorados" (Εγχρωμοι), που παρά το όνομά του μόνο μαύρες δικτατορίες, υποχείρια των ΗΠΑ και νεοφιλελεύθερα αντιλαϊκά καθεστώτα έδωσε και στήριξε».

Επ' αυτού, η θέση του ΛΑ.Ο.Σ. δεν διαφέρει σημαντικά από εκείνη του προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βλέπει ότι, με τη νίκη της Αριστεράς στην Παραγουάη, «δυναμώνουν τα οράματα του Τσε, για μια ενωμένη, ελεύθερη και σοσιαλιστική Λατινική Αμερική».

Αλλά τέτοιες προσεγγίσεις δεν βοηθούν στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο κομμάτων - τα ομώνυμα απωθούνται γαρ...


οχι ,οχι δεν εκτελει διεταγμενη υπηρεσια , δεν ειναι της πρεσβειας , της μοσαντ, της σια , εναν τοσο ηλιθιο δεν θα μπορουσε να προσλαβει ποτε για κανενα λογο ....

Alexantro Trollientes είπε...

Ξανα λιγη Πανδωρα ...

κειμενο απο ξενες ιστοσελιδες, διηγημα και μικρου μηκους γερμανικη ταινια ηταν η παρακατω (μεταφρασμενη στα ελληνικα και μεταφερμενη στην ελληνικη πραγματικοτητα ), βιωματικη εμπειρια του ΜΕΓΑ ΜΑΙΣΤΡΟΥ τησ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ πανδωρα ...

οχι τιποτε αλλο, αλλα ουτε εσσηεα επενεβει ,ουτε τιποτα , αγαπημενο τεκνο του Λαμπρακισταν ουνεκα

Το κειμενο(χοχοχοχοχο) , προσωπικη εμπειρια (χεχεχεχεχΕ)του Πανδωρα, οπως κυκλοφορουσε στο διαδικτικο , πριν γινει η προσωπικη λεμε περιπετεια του Πανδωρα :

ρε ουστ λεμε

Scene took place on a British Airways flight between Johannesburg and London.

A White woman, about 50 years old, was seated next to a black man.Obviously disturbed by this, she called the air Hostess.

"Madam, what is the matter," the hostess asked. "You obviously do not see it then?" she responded.
"You placed me next to a black man. I do not agree to sit next to someone from such a repugnant group. Give me an alternative seat."
"Be calm please," the hostess replied. "Almost all the places on this Flight is taken.

I will go to see if another place is available." The Hostess wentaway and then came back a few minutes later

. "Madam, Just as I thought,there are no other available seats in the economy class. I spoke to the captain and he informed me that there is a seat in the business class.All the same, we still have one place in the first class."

Before the woman could say anything, the hostess continued: "It is not Usual for our company to permit someone from the economy class to sit in the firstclass. However, given the circumstances, the captain feels that it would be scandalous to make someone sit next to someone so disgusting.

" Sheturned to the black guy, and said, "Therefore, Sir, if you would like to,please collect your hand luggage, a seat awaits you in first class."

At that moment, the other passengers who were shocked by what they had Just witnessed stood up and applauded.

οχι τιποτα αλλο αλλα εδω στον χωριατη γινεται ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ λεμε , ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ

παω καλα χωριατη????????
βλεπεις τι αβαντα σε κανω εεεε

Alexantro Trollientes είπε...

παρε και την ταινια και βαλτει και φατσα στο μπλογκ σου , μπορει καποτε να επισκεφτει το μπλογκ ο Πανδωρας , τουλαχιστον να την δει ο ανθρωπος


http://video.google.com/
videoplay?docid=2103841859203199562

Alexantro Trollientes είπε...

ρε γαμοτο δεν σου εβαλα υποτιτλους ...καλα δεν πειραζει παρε το αρθρο της Πανδωρας απο το εγριτον βημα



"Αληθινή ιστορία. Συνέβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο λεωφορείο που περνά από την οδό Παπαδιαμαντοπούλου με τελικό προορισμό το Γαλάτσι.

Εριστική κυρία μπαίνει στο λεωφορείο και κατευθύνεται στο μόνο κενό κάθισμα, ζητώντας επιτακτικά και προσβλητικά από τον μαύρο που είναι καθισμένος δίπλα να κάνει πιο πέρα για να καθήσει. Τα επόμενα πέντε λεπτά η εριστική κυρία, καθισμένη δίπλα στον μαύρο, μονολογεί δυνατά κατά αλλογλώσσων, ξένων και μαύρων, που, ως γνωστόν, με την παρουσία τους εδώ απειλούν την καθαρότητα του ελληνικού DΝΑ. Κανείς δεν της δίνει σημασία.

Επειτα από μερικές στάσεις μπαίνει στο λεωφορείο ελεγκτής εισιτηρίων. Οταν έχει πλησιάσει αρκετά, η κυρία βγάζει το εισιτήριό της ώστε να είναι έτοιμη. Τότε ο μαύρος, σε μια στιγμή όπου οι περισσότεροι δεν τον προσέχουν, κινείται αστραπιαία: αρπάζει το εισιτήριο της κυρίας και το τρώει!

Η εριστική κυρία μένει για λίγο αποσβολωμένη, ώσπου να αρχίσει να φωνάζει και να διαμαρτύρεται. Φυσικά, ο ελεγκτής δεν πείθεται από τον ισχυρισμό: «Εδώ το είχα,αλλά το βούτηξε ο μαύρος και το έφαγε». Η θέση της κυρίας γίνεται ακόμη χειρότερη, επειδή μια παρέα πιτσιρικάδες, που στέκονται όρθιοι κοντά στην κυρία και στον μαύρο, παίρνουν το μέρος του μαύρου, καθώς η κυρία τούς έχει σπάσει τα νεύρα εδώ και ώρα με τη ρατσιστική της νεύρωση.

Στο σημείο αυτό σταματά η εξιστόρηση. Ο φίλος που παρακολούθησε τη σκηνή και μου την περιέγραψε έπρεπε να κατεβεί. Τελευταίο πράγμα που άκουσε, προτού κλείσει πίσω του η πόρτα του λεωφορείου, ήταν οι υστερικές κραυγές της κυρίας..."

KOSTAS είπε...

Το πρόβλημα σου Αλεχάντρο είναι ότι σε έχει καταλάβει το Μακαρθικό πνεύμα.
Δεν θέλεις συζήτηση για τον Τσίπρα επειδή φοβάσαι ότι μπορεί να τον βγάλει έξω από την ξέφρενη κούρσα του.
Στην πραγματικότητα στο υποσυνείδητό σου, όπως και όλων των μακαρθιστών φίλων του, ο Τσίπρας έχει εγγραφεί σαν εκείνα τα διθέσια γρήγορα αυτοκίνητα που είναι της μόδας τελευταία στους ελληνικούς δρόμους.
Οντως είναι επικίνδυνο να τα αγγίξεις, κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να βγούν από το οδόστρωμα.
Επίσης βλέπεις τον Καραμανλή σαν ένα σοβαρό μερσεντές και τον ΓΑΠ σαν ένα τζίπ.
Ετσι στην κούρσα, ο Τσίπρας τρέχει γρήγορα και κερδίζει έδαφος όπως είναι φυσικό, αλλά στην διάρκεια μάλλον θα χάσει από την μερσεντές που δείχνει ανίκητη, εκτός και αν ο αγώνας χρειαστεί να γίνει εκτός δρόμου, όπου ο ΓΑΠ μπορεί καθυστερημένα βέβαια να κερδίσει τελικά την κούρσα.
Αυτό το έχει καταλάβει το επιτελείο του Καραμανλή και πέρσι διέκοψε την κούρσα πρίν μπούμε σε περίοδο εκτός δρόμου αγώνα, όπως η φετινή χρονιά, ελπίζοντας ότι μέχρι τις επόμενες εκλογές, ο αγώνας θα ξαναμπεί σε κανονικό δρόμο για να κερδίσει.
Αμφιβάλω.