Πέμπτη 8 Μαΐου 2008

Δεν θα χρειαστεί να μας βγάλουν από την ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Θα μας διώξει η ΕΕ.

Διαβάζοντας την αλληλογραφία του Αλογοσκούφη με τους Financial Times, και ενθυμούμενος, ότι πέρισυ τέτοιο καιρό βγήκαμε πανηγυρικά από την επιτήρηση, συνεκτιμώντας τις φωνές δυτικών κέντρων, για την ρώσικη στροφή,μαζί με την θεμελιωμένη πεποίηθηση, ότι το ευρώ φταίει για την ακρίβεια, δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να βγούμε αγωνιζόμενοι, όπως μας καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, αλλά και οι χριστοδουλικές ορφανές γραφίδες και το ΛΑΟΣ.
Θα μας διώξουν και έτσι θα έχουμε την ευκαιρία για μια εναλλακτική πορεία -όχι μόνο διακυβέρνησης- της χώρας.
Επιτέλους μόνοι.
Τραγέλαφος, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα, τι να λέμε.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ενα φάντασμα πλανάται εσχάτως πάνω από την Ελλάδα «των ωραίων, πλούσιων και πετυχημένων»: το φάντασμα του Τσίπρα. Το διαισθάνεσαι παρακολουθώντας τις συζητήσεις στα τηλεπαράθυρα και στα «τοκ σόου», το διαπιστώνεις διαβάζοντας όσα γράφουν πολιτικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι στενά συνδεδεμένοι με το «κόμμα της αγοράς, της γκλαμουριάς και της λαμογιάς». Ηταν αναμενόμενο. Η απαξίωση των παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας και η (δημοσκοπική προς το παρόν) εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποσταθεροποιήσει το πολιτικό τοπίο.

Τα ισχυρά κέντρα εξουσίας, βλέποντας ότι τα γέρικα άλογα δεν τραβάνε πια, σχεδιάζουν να ξεφορτωθούν τις φθαρμένες φιγούρες του πολιτικού θεάτρου σκιών, όπως τους αποκαλούν στα σαλόνια, και να ξαναμοιράσουν την τράπουλα. Οι «ρεαλιστές πολιτικοί και δημοσιογράφοι» του δεξιού και αριστερού εκσυγχρονισμού έχουν ήδη αναλάβει δράση να μπερλουσκονοποιήσουν την Ελλάδα. Να προωθήσουν τη «γόνιμη συνάντηση των νεοφιλελεύθερων της Αριστεράς με τους νεοφιλελεύθερους της Δεξιάς» και την τερατογένεση ενός ή και δύο πολιτικά δίδυμων κομμάτων, χωρίς παρωχημένες ιδεολογικές αναστολές περί Δεξιάς και Αριστεράς, που θα σώσουν την Ελλάδα (και τα συμφέροντα των ισχυρών) από τους «κόκκινους».

Την επιτυχία αυτής της τεχνητής πολιτικής γονιμοποίησης υπονομεύει η είσοδος στην πολιτική σκηνή των τρομερών παιδιών της ομάδας Τσίπρα. Φωνάζουν, όπως και το παιδί του παραμυθιού, ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός και ο κόσμος τούς ακούει. Λένε ότι αυτή η Ελλάδα δεν τους αρέσει και θέλουν να την αλλάξουν και ο κόσμος συφωνεί. Αρνούνται, παρά τις πατρικές συμβουλές των πραγματιστών, των σωφρόνων και των γερόντων, «να εγκαταλείψουν στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας κάθε ουτοπική μπαρούφα περί κοινωνικού κράτους, εργασιακών δικαιωμάτων, ανακατανομής εισοδημάτων και πολιτικού ελέγχου της οικονομίας» και ο κόσμος τούς στηρίζει.

Γι΄ αυτό ο Τσίπρας πρέπει να εξοντωθεί, πολιτικά και ηθικά. Η εντολή στους σπεσιαλίστες των μίντια έχει δοθεί, η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Αυτό που μένει να διαπιστώσουμε το επόμενο διάστημα είναι αν υπάρχουν και μέσα στο κόμμα του Συνασπισμού πληρωμένοι δολοφόνοι.

Ανώνυμος είπε...

Αντιβαρώνε, συμφωνώ με την οργή που έχεις για τους ναρώνους των ΜΜΕ.
Καταλαβαίνω, γιατί ποντάρεις στον Τσίπρα και την ομάδα του.
Δεν αμφισβητώ τις προθέσεις τους ούτε την δική σου διάθεση.
Ομως αν δεν ηττηθεί το πνεύμα τους μέσα στο ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να προκύψει τίποτε περισσότερο από μια ηθική κίνηση διαμαρτυρίας.
Με την στενή λογική σου, η μόνη λύση είναι να εξαφανισθεί το ΠΑΣΟΚ και να χωριστεί η κοινωνία σε δύο στρατόπεδα που δεν θάχουν τίποτε να συζητήσουν, αλλά που το ένα θα προσπαθήσει να εξαφανίσει το άλλο.
Η οργή σου σε οδηγεί σε ρήξη με την δημοκρατία.
Εγώ αντίθετα πιστεύω ότι πολιτική είναι η διαχείριση του γκρίζου, στις απόψεις, στις προθέσεις, στις ηθικές στάσεις και κατάλληλος τόπος να τα παλέψει κανείς είναι η δημοκρατία.
Με φοβίζει η οργή και η επιθυμία της ουτοπίας, συνήθως είναι ο σίγουρος δρόμος για την φρίκη και την τυρρανία.

Το καλύτερο που μπορεί να συμβεί είναι να γίνουν γρήγορα εκλογές και να φύγει η ΝΔ. Είναι ακατάλληλη, είναι επικίνδυνη κάθε μέρα που περνάει , για την χώρα.

Οποιος σχεδιάζει άλλες εκδοχές, απλά δίνει χρόνο στην διακυβέρνηση απ'αυτό το μπουλούκι.

Η καλύτερη εκδοχή για μένα θα ήταν η συνεργασία προεκλογικά του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να γίνει δυνατή η απομάκρυνσή της και η συγκρότηση κυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, με ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και δικαίωμα ΒΕΤΟ, σε βασικά ζητήματα, που θα αποτελούν το μίνιμουμ πρόγραμμα της συνεργασίας, όπως η οικονομική πολιτική, η απλή αναλογική, το κοινωνικό κράτος και η επίλυση των διαφορών τους με δημοψηφίσματα.

Δεν είναι κάτι ανέφικτο, αρκεί κανείς να έχει στοιχειώδη διάθεση και φαντασία.

Ανώνυμος είπε...

ο Τσιπρας ειναι φάντασμα ... ο Τσίπρας πρέπει να εξοντωθεί, πολιτικά και ηθικά. Η εντολή στους σπεσιαλίστες των μίντια έχει δοθεί, η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Ναι... ναι, το συνομολογώ
Εδω ακόμα και εγώ που μαι αρχαίο και δοξασμένο φάντσμα και που έχω γίνει παράσταση . τραγούδι, όπερα , διώκομαι απο τους φαντασμοκυνηγούς και τους σπεσιαλίστες των μπλογκς και των μίντια , ο αλέξης θα γλύτωναι που ναι και χθεσινός

Ανώνυμος είπε...

χοχοχοχο και συ πιστεύεις ότι πολιτική είναι η διαχείριση του γκρίζου, στις απόψεις, στις προθέσεις, στις ηθικές στάσεις και κατάλληλος τόπος να τα παλέψει κανείς είναι η δημοκρατία.
Και σενα σε φοβίζει η οργή και η επιθυμία της ουτοπίας, που συνήθως είναι ο σίγουρος δρόμος για την φρίκη και την τυρρανία

Ρε φίλε χωριάτη μαγιατικες μέρες που ναι και γιορτάζουνε οι "αλλοι", τα κορόιδα , τα σαραντάχρονα μας μην αντιγράφεις το σήμερα μου , άσε αυτό να το διαχειρίζομαι και να το εξαργυρώνω εγώ καλυτερα .

Μην με μιμησαι ρε και οταν με αντιγράφεις να λες κόπυ απο τον Βαρώνο Κον Μπετιτ τον Μεγιστο

respect ρε νιάναρο θες δρόμο πολυ για να μας φτάσεις

Alexantro Trollientes είπε...

Α ολα κι ολα , εγω τον παω αυτον τον Κον Μπετιτ .
Ειναι σταθερο ατομο, με αρχες και μ αρεσουν οι σταθεροι γιατι μου αποπνεουν σιγουρια και σοβαροτητα.
Κατι μικροαλλαγες στην ατακολογια του δεν με πολυπειραζουν μιας και ειναι χαριτωμενος ο τροπος που μαζευει την ατιθαση φραντζα του.
Δλδ και τι εγινε ;
Εκει που ελεγε
- Γινεται ρεαλιστες απαιτειστε το αδυνατο και η φαντασια στην εξουσια
Ε τωρα λεει
- Γινεται απαιτητικοι αδυνατιστε το ρεαλιστικο και η φαντασια στην μισθοδοσια

Νταξει δεν εγινε και τιποτα σπουδασε γλωσσολογια ο ατομος και παιζει με τις μετωνυμιες και τις μεταφορες .

Πολυ μ αρεσει που μορφωθηκε το αγορι μας

Ανώνυμος είπε...

Γελάς.
Καλά κάνεις. Αλλά θα ήταν καλύτερα αν γελούσαμε και οι δύο μαζί.

Λοιπόν φίλε Κόν Μπετίτ, συμφωνούμε απόλυτα ότι δεν έχω να σου πώ τίποτα, είμαι ένα απελπισμένο μηδενικό. Είμαι παράλογος και κολημμένος και υπερασπίζομαι την δημοκρατία. Το χειρότερο μάλιστα είναι ότι υπερασπίζομαι τα κόμματα. Χειρότερος από τον τελευταίο σχολιαστή της τηλεόρασης που τόχει μάθει πιά, το θεωρεί δεδομένο, ότι δεν υπάρχει τίποτε πιό βλακώδες από τα κόμματα και τα κοματόσκυλα.

Και όμως έχω τους λόγους μου, που επειδή κατά βάση είναι μια ολόκληρη φιλοσοφική κουβέντα, δεν θάθελα να σε πρήξω.
Συνοπτικά μόνο να σου πώ, ότι τα κόμματα, γεννήθηκεν με μια τεράστια επιθυμία το 74, επειδή αντιπροσώπευαν, την υλοποίηση του κοινωνικού ανθρώπου απέναντι στον ατομιστή ιδιώτη. Είναι γεγονός ότι στην συνέχεια και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ φρόντισαν να διαλύσουν κάθε αξία που είχε αυτή η υπόθεση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ευθύνες είχε και η αριστερά που αντί να σταθεί ισορροπημένα στην αξία της συλλογικότητας αλλά και αυτή της ατομικής ιδιαιτερότητας-ταυτότητας, χρησιμοποίησε το συλλογικό για να εκμηδενίσει τελείως το ατομικό.
Στο πολιτικό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ ευτέλισε κάθε κοινωνικά-συλλογικό, πέρα από το συλλογικά κομματικό που ήδη το είχε ξεσκίσει και έδοσε την σκυτάλη στην ΝΔ να εξοντώσει και τις ατομικές οντότητες. Εξοντώνει κάθε μέρα πλέον το πελαγωμένο άτομο, με την ανεργεία, την καταστολή των ελευθεριών, την διάλυση της "φυσικής του λειτουργίας" να ιδρύει συλλογικότητες για να αντισταθεί, χυδαιολογόντας πάνω στα πτώματα των κοματόσκυλων και των γραφειοκρατών συνδικαλιστών.
Τα ΜΜΕ ως κυρίαρχος ιδεολογικός μηχανισμός και ειδικά η τηλεόραση, απομονώνει τον καθένα μας,να πιστεύει ότι είναι ο μόνος στον οποίο πρέπει να πιστεύει και σε ίση βάση "μαζί της" να ακούει και να βλέπει μόνος του, έχοντας ταυτόχρονα την ψευδαίσθηση ότι ανήκει κάπου και το επιβεβαιώνει αυτό το κάπου, με τις μετρήσεις της AGB, με τα τηλεπαιχνίδια και τα ριάλιτυ, με τις συζητήσεις στα τηλεπαράθυρα.

Φίλε το πρόβλημα είναι ότι η γενιά του Τσίπρα, δεν καταλαβαίνει ακριβώς αυτή την αξία της Δημοκρατίας, την αξία δηλαδή της υποστήριξης του "κοινωνικού ανθρώπου".
Συντονίζεται με τα ΜΜΕ, ατην διάλυση κάθε αξίας που αυτή έχει. Ερχεται ως άγνωστο-καινούριο για να πυροβολήσει τον διάλογο, για να διαλύσει ότι έχει απομείνει από την συλλογικότητα, για να απαξιώσει την δημοκρατία.
Κουβαλάει πάνω του την απαξίωση να κάνει διάλογο, με όλους όσοι, συμμετέχουν στην πολιτική ζωή, αρνούμενη να ξέρει έστω και στοιχειωδώς τι λένε όπως είδαμε στην συνέντευξη του στο ΑΛΤΕΡ.
Εξ αντικειμένου είναι ένα φρούτο της αισθητικής που θέλει ως παρωχημένη κάθε συλλογική έκφραση -εκτός φυσικά από την απόλυτα ιεραρχημένη δική τους-.

Είσαι πολύ συντηρητικός βρε αδερφάκι μου αν νομίζεις ότι όσοι αρνούνται να δεχθούν την ¨δροσιά του Τσίπρα", το κάνουν επειδή βλέπουν ότι κινδυνεύει η θέση του από αυτόν και την παρέα του.
Οχι φίλε, απλά κάτι παραπάνω μάθαμε με τα χρόνια για τις αξίες που κρύβουν τα φθαρμένα πράγματα.

Ανώνυμος είπε...

Oui, oui συμφωνούμε απόλυτα δεν έχεις να μου πεις τίποτα, είσαι ένα (τουλαχιστον) απελπισμένο μηδενικό, αν δεν εισαι πολλα , που αναζητουν το αρχετυπικα αταξικο εντος του πλεον ταξικου διμιουργηματος της ανθρωπινης εξουσιαστικης διαστροφικοτητας, την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ .

Εμεις θα μασαμε ,εμεις θα σας κυβερναμε, εμεις θα σας πειθαρχουμε, εμεις θα σας ποδηγετουμε και ΕΣΕΙΣ θα μας εκλεγετε .

Αρα απελπισμενο μηδενικο , γινε μηδενικα απελπισμενος να βρεις την χαρα σου ρε κοροιδο