Κυριακή 11 Μαΐου 2008

Ιδιωτικά ΑΕΙ. Η βλακεία είναι ανίκητη. Για το σύνδρομο του ΡΟΚΦΟΡ

Είναι αλήθεια ότι έκανα και γώ την βλακεία μου και σχολίασα, την μεταφυσική εκτίμηση στην συζήτηση για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, ότι αυτά θα αποτελέσουν καλό καταλύτη για να βελτιωθούν τα δημόσια.
Φαίνεται ότι υπάρχει, διαδεδομένη αντίληψη από την εποχή της ευμάρειας της μέσης ελληνικής οικογένειας, ότι αν βάλεις δίπλα στην φέτα ένα κομμάτι ροκφόρ, τότε σε μερικές μέρες, θα γίνει όλο το τυρί ροκφόρ.
Ετσι και ο υπουργός Παιδείας, μας λέει ότι αν ιδρυθεί έστω ένα ιδιωτικό ΑΕΙ, τότε θα βελτιωθεί και η ποιότητα των υπαρχόντων Δημοσίων ΑΕΙ.
Στην συζήτηση στο ΠΡΕΣΣ ΤΖΙΑΡ, δέχτηκα και την επίπληξη, από σχολιαστή, που προφανώς ξέρει τι πρέπει να γίνει στα ΑΕΙ και με ρωτάει αν έχω πάει ποτέ να δώ το Κέμπριτζ, για να καταλάβω, τι σημαίνει Πανεπιστήμιο και ότι τότε θα καταλάβαινα ότι τα Ελληνικά ΑΕΙ είναι αχούρια.
Δεν του απάντησα, το θεώρησα μάταιο. Η βλακεία είπαμε είναι ανίκητη.
Θα μπορούσα ίσως να τον ρωτήσω αν έχει πάει ποτέ στο Χίλτον, ώστε να κάνουμε την ίδια συζήτηση για αυτά που αποκαλούνται ξενοδοχεία στα νησιά μας.
Θα μπορούσα να τον ρωτήσω, αν περιορίζονταν η κατακεφαλή δαπάνη των φοιτητών του Κέμπριτζ στο "υπέρογκο ποσό των 4.500 ευρώ" που ο προυπολογισμός προβλέπει για τα Ελληνικά ΑΕΙ, πως φαντάζεται ότι θα είναι το Κέμπριτζ σε δύο χρόνια, αλλά δεν έχει έννοια.
Κατά τους τεχνοκράτες αναμορφωτές των ΑΕΙ, το πρόβλημα είναι ότι στην χώρα μας στα πανεπιστήμια έχουμε μπάχαλους και αναρχικούς που ασφαλώς λοίπουν από τις άλλες χώρες.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Λαθος αγαπητε χωριατη
Ισα ισα που για τη κατασταση ς παιδειας, φταινε οι μπαχαλοι της ΠΟΣΔΕΠ και του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η πρωτοπορία των δυνάμεων που αγωνίζονται για το ξεχαρβάλωμα της δημόσιας πανεπιστημιακής παιδείας στην Ελλάδα:
Ακου τι επαθα και πες μου.

Ημουν καλεσμένη σε μια ημερίδα για την απασχόληση και την αγορά εργασίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,οργανωμένη από ραδιοφωνική εκπομπή της ΝΕΤ και φοιτητικό περιοδικό, με διάφορους καλεσμένους.

Πάνω λοιπόν που ξεκίνησαν οι ομιλίες στο μεγάλο αμφιθέατρο με περίπου 200 άτομα κοινό,όρμησαν μέσα 15 μαυροφορεμένοι κουκουλοφόροι πετώντας γκαζάκια,αβγά,τενεκέδες με κόκκινα αβγά.Εσπασαν τα πάντα με κλομπ και μας έκλεψαν κινητά,λάπτοπ και ό,τι άλλο πολύτιμο.

Εγώ τη “γλίτωσα” με περίπου 400 ευρώ ζημιά,καθώς μου έκλεψαν το κινητό και τα κλειδιά του αυτοκινήτουφυσικά,τσάντα,παλτό, παπούτσια και φόρεμα πήγαν για πέταμα.Ευτυχώς δεν είχα πάρει μαζί το λάπτοπ μου, επίσης πρόλαβα να πάω στο αυτοκίνητο προτού το πάρουν και φύγουν και,τέλος, περισσότερο ευτυχής είμαι διότι δεν με πέτυχε η μπογιά στα μάτια,όπως έναν άλλο ομιλητή.

Στους τοίχους έγραψαν:“Η μισθωτή δουλειά είναι ληστεία”...Ποιοι;Αυτοί οι επαναστάτες του κ*** που δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους!

Φυσικά,η Αστυνομία ειδοποιήθηκε,αλλά το πανεπιστήμιο είναι άσυλο.Και η Ελλαδάρα μας,άσυλο ανιάτων.

Ζήτω!

Ανώνυμος είπε...

Πριν τον Μάρτη του 2004 , νομίζαμε η πλειοψηφία των Ελλήνων ότι έχουμε στην εξουσία χίλια πράσινα διαβολάκια που μας βασανίζουν και με λαχτάρα περιμέναμε να έλθουν οι γαλάζιοι άγγελοι τηε ηθικής για να επανιδρύσουν το κράτος .
Πενήντα μήνες μετά γνωρίζουμε πολύ καλά , το νοιώθουμε στο πετσί μας ότι ήλθαν οι ΝεοΔημοκράτες στην εξουσία σαν σμήνος αρπακτικών και δεν άφησαν τίποτε όρθιο . Μόνο τους μεγαλοεπιχειρηματίες και βιομηχάνους ωφέλησαν και τους Δεσποτάδες φοροαπάλλαξαν .
Τους μισθωτούς και συνταξιούχους γ.....ν χωρίς βαζελίνη ούτε καν σάλιο .
Είναι πολύ πιο σατανικοί από τα πράσινα διαβολάκια .
Ποτέ δεν εμπλέκονται κατευθείαν οι γαλάζιοι ηγέτες . Τρωνε την σκατίλα οι κουμπάροι , οι γενικοί γραμματείς , διευθυντές .Τους ''πονηρούς'' λογαριασμούς ανοίγει κάποια Αντιγόνη παραδείγματος χάριν , μεγαλοστέλεχος της ΔΑΚΕ , άντε να βρεις ποιός πήρε τελικά τα cash money , και έτσι ποτέ δεν μαθαίνουμε που πάνε οι βαλίτσες μετά τα τουριστικά ταξίδια στα Cayman Islands .
H δυστυχία μας γίνεται ακόμη μεγαλύτερη γιατί ο ευτραφής ''καταλληλότερος'' έχει σαν κυριότερο αντίπαλό του τον αφελή και αδύναμο ποδηλάτη

KOSTAS είπε...

Κυρία μου με τα λαμέ, συμπάσχω, για το πρόβλημα σας, αλλά επιτρέψτε μου να διαφωνήσω μαζί σας, σε μία λεπτομέρεια.
Δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημα της παιδείας και ίσως δεν έχει κάν σχέση με το πρόβλημα παιδεία.
Προσωπικά στην δουλειά όταν πληρώνω τα μισά και λιγώτερα , δεν έχω απαιτήσεις για καλή εξυπηρέτηση.
Βέβαια, απ'ότι είδα στην Μανωλάδα Ηλείας, στην χώρα επικρατεί ένα πνεύμα, που θέλει να γίνεται η δουλειά τζάμπα. Το πνεύμα αυτό δυστυχώς επικρατεί και στην διαχείριση των ΑΕΙ.

Θέλουν με 1800 ευρώ τον μήνα, να έχουν τακτικούς καθηγητές πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
Ε, δεν θα τους έχουν και χωρίς αυτούς δεν θα έχουν και πανεπιστήμια.
Αν όμως στέλναν τα παιδιά τους σε ιδιωτικό και τους λέγαν ότι το χρόνο θα πληρώνουν 4.500 ευρώ, προφανώς και δεν θα στέλναν εκεί τα παιδιά τους, αφο΄ύ θα ήταν παράλογο να είναι τα δίδακτρα μικρότερα από τα δίδακτρα των ιδιωτικών παιδικών σταθμών.

Alexantro Trollientes είπε...

μη τσιμπας ρε χωριατη η γνωστη μανδαμ ειναι που ξαναχτυπησε δημοσιογραφοντας ... λεμε τωρα

αποσπασμα απο την περιφημη "πανδωρα", ειναι η κυρια λαμε

δεστε εδω και θαυμαστε δημοσιογραφια ... ακουσα , μου ειπανε, καποιος μου εστειλε μαιηλ και αλλες μαλακιες ο καραγκιοζης .

http://www.tovimadaily.gr/
Article.aspx?d=20080417&nid=8219973

γελοιοτητες λεμε

Ανώνυμος είπε...

Σιγά μη μας έκανε την τιμή.
Γραμμένους μας έχει Αλεχάντρο. Κάποιος μας τρολλάρει.