Πέμπτη 1 Μαΐου 2008

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ρόλο ΚΝΕ

Οι τραμπουκισμοί, εκ μέρους των νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ, προς τους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ σήμερα στο πεδίο του Αρεως, απετέλεσααν, ένα καινούριο στοιχείο, στην ιστορία των σχέσεων ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα, την απαρχή για την διάσπαση του εργατικού κινήματος.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για λογικές σταλινισμού, όμοιες με αυτές του ΠΑΜΕ και είναι απορίας αξιο, που δεν πήγαν στην ξεχωριστή δική του συγκέντρωση.
Το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να μην αφήσει το ζήτημα χωρίς περαιτέρω διυκρίνηση.

Ο αριστερός λαικισμός, έχει ως πηγή του, την εθνικιστική αριστερά, που έχει μετατρέψει την πολιτική δράση σε προσωπικές επιθέσεις απαξίωσης, των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.
Στα εθνικά θέματα, συμπαρατάσσεται σε ύβρεις στις δυνάμεις του ΛΑΟΣ, με στόχο τον ΓΑΠ, στα εργασιακά θέματα, πέρασε από τις προσωπικές επιθέσεις στον Πολυζωγόπουλο, σε ανάλογες στον σημερινό πρόεδρος της ΓΣΕΕ, τον Παναγόπουλο.
Στα νεολαίστικα πέρασε από τις καθιερωμένες πλέον κνίτικες επιθέσεις στο μπλόκ της ΠΑΣΠ κάθε χρόνο στις 17 Νοέμβρη στην πρεσβεία.
Την έναυση την έδοσε ο ΣΥΝ με την επίθεση που προηγήθηκε για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς, ότι θα σταματήσει αυτή η άθλια προβοκατόρικη, τσαμπουκάδικη, συμπεριφορά.

Δεν υπάρχει κανείς λόγος να μασάει τα λόγια του το ΠΑΣΟΚ.
Να διαλύσει τα όργανα, στα οποία συμμετέχει, μαζί με τους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν μπορεί όταν χρειάζεται να συγκροτεί μαζί τους πλειοψηφίες που αμύνονται στην άλωση του συνδικαλιστικού κινήματος, από την ΝΔ και το ΚΚΕ και όποτε γουστάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, να στρέφεται σε προσωπικές επιθέσεις.
Να βάλει στον ΣΥΡΙΖΑ, το δίλλημα, αν στηρίζει την ΓΣΕΕ ή όχι, χωρίς να δεσμεύεται για καρέκλες και αρμοδιότητες.
Να τελειώνει αυτό το καλαμπούρι, να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του.
Ο ρόλος του "τρωκτικού" που έχει διαλέξει ο ΣΥΝ, σε βάρος της δύναμης του ΠΑΣΟΚ, έχει γίνει πλέον εξώφθαλμος και απολύτως χυδαίος.
Αει σιχτίρ πιά με τον καθένα.

18 σχόλια:

Alexantro Trollientes είπε...

Οι τραμπουκισμοί, εκ μέρους των συνδικαλιστων της ΠΑΣΚΕ εναντια στους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στο πεδίο του Αρεως, απετέλεσαν, ένα καινούριο στοιχείο, στην ιστορία των σχέσεων ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα, την απαρχή για την διάσπαση του εργατικού κινήματος

αυτη την εκδοχη την σκεφτηκες, την γνωριζεις , την ψυχανεμισθηκες η βλεπεις πολυ τιβουλα ;

εχεις προσωπικη αποψι , τα ειδες ο ιδιος , ησουνα παρον , γιατι καποιοι αλλοι ειδαν καπως αλλιως... σε ενδιαφερει μηπως ; το ψαξες ;

KOSTAS είπε...

Μπορείς να εκθέσεις ελεύθερα την άποψή σου.

Η προσωπική μου άποψη είναι αυτή που εκθέτω.

Και η αντιστροφή της πραγματικότητας, είναι αμυντική φαντασίωση, όσων δεν θέλουν να καταλάβουν, άλλη αλήθεια από την δική τους.

Το σημειώνω πάντως, ως θετική μεταμέλεια.

Η αιτία βρίσκεται στον αριστερίστικο σταλινικό ρατσισμό, των κνιτοειδών, που νομίζουν ότι όλοι οι άλλοι είναι ανθρωπάρια πουλημένα και ότι μόνο το μεσιανιστικό DNA τους μπορεί να μας σώσει.

Alexantro Trollientes είπε...

μα ειπα ηδη την αποψι μου .... οι τραμπουκισμοί, εκ μέρους των συνδικαλιστων της ΠΑΣΚΕ εναντια στους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα στο πεδίο του Αρεως, δεν απετέλεσαν, ένα καινούριο στοιχείο, στην ιστορία των σχέσεων ΣΥΝ-ΠΑΣΟΚ και πολυ περισσοτερο , την απαρχή για την διάσπαση του εργατικού κινήματος, μιας που ουτε ουσιαστικο εργατικο κινημα υπαρχει , αλλα ακομη και σε αυτο που ψιλοσερνεται δεν ανηκουν οι πρωτοπαπαποεργατοπατερες, παρα περαστικα στο δρομοπρος τη βουλη , τη κονομα και τη σωτηρια του λαου και της χωρας χοχοχοχο.

εν πασει περιπτωσει τους τραμουκισμους τους εκαναν οι γνωστοι τραμπουκοι της πασκε και μαλλον οι αλλοι δεν ειναι τοσο αρνια η χριστιανοι για να γυρισουν και το αλλο μαγουλο ...

ναι ναι αυτο μπορεις να τους το αποδωσεις , δεν ειναι χριστιανοι οι μπαχαλοι (γιατι νεολαιοι του συριζα δεν ηταν)

Φιλικη συμβουλη ... απλα μαζεψε το

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν η ιστορία έχει ως εξής: σαν ΚΟΕ καλούσαμε σε διαφορετικό σημείο από αυτό της ΓΣΕΕ (και διαφορετική ώρα). ΟΥΤΕ κατά διάνοια δεν ήμασταν "χειροκροτητές" των ξεπουλημένων ηγεσιών ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Κατά τις 11-12 κινηθήκαμε από το σημείο που βρισκόμασταν προς την συγκέντρωση της ΓΣΕΕ προφανώς για να τους κράξουμε.
Σύντροφοι πήγαν μπροστά, κοντά στην εξέδρα, πέταξαν κουλούρια (συμβολικά) προς την εξέδρα και μας την έπεσαν οι πρασινοι (ίσως και μπλε δεν είμαι σίγουρος) συνδικαλιστές... Έπεσαν κάτι σπροξήδια και μετά επιστρέψαμε πίσω (την στιγμή που οι αυτόνομοι από την αντισυγκέντρωση ήρθαν στα αριστερά μας, για όσους ήταν εκεί)...
Δεν χρειάζεται φαντάζομαι να αναφέρω τα φραστικά επισόδεια που είχαμε με τους ΠΑΣΟΚους (ή ό,τι ήταν οι τύποι μπροστά), τα φαντάζεστε...
Η ΠΑΣΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση και λέει για "σταλινικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ"!! Δεν πειράζει, θα τους περάσει... Άλλη μια αφίσα με τον πεθαμένο να ξαναβγάλουν...

KOSTAS είπε...

Τώρα ποιοί είστε σείς ρε φίλε "κοε", που πετάτε "κουλούρια", υβριστικά συνθήματα και διάφορα "προφανώς και τους κράζουμε";
Από που πήρατε αυτό το δικαίωμα;
Σας έχει καμμία υποχρέωση ο κόσμος, να δρά όπως εσείς νομίζετε;
Ποιός σας έδοσε το δικαίωμα, να μιλάτε με εκφράσεις του τύπου "Δεν πειράζει θα τους περάσει";

Δεν ξέρω φίλε, τι στάση θα κρατήσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά η δική μου γνώμη είναι ότι θα πρέπει να κόψουν κάθε σχέση μαζί σας.
Δεν έχει δουλειά η Δημοκρατική Παράταξη, με "νούμερα" σαν εσάς.

Ο κόσμος σας είναι ένας πεθαμένος κόσμος και η συγκατάβαση που δείχνει η δημοκρατική παράταξη στην μαλακία που σας δέρνει, πρέπει να πάρει κάποια στιγμή "τέλος".

Την επόμενη φορά, θα πρέπει να έχει διαλυθεί κάθε σχέση μαζί σας.

Να κάνετε μόνοι σας τις εκδηλώσεις σας και να σας σαπίζουν στο ξύλο αν ξανατολμήσετε να ξαναπροβοκάρετε τις εκδηλώσεις τους.

Αει σιχτίρ σταλινοειδή νούμερα.

Ανώνυμος είπε...

χωριατη συνελθε , δεν ξερεις τι υποστηριζεις.
παψε να ρωτας σαν αγαναχτησμενος πολιτης "ποιοί είστε σείς ρε φίλε, που πετάτε κουλούρια, υβριστικά συνθήματα και κραζετε" και αναρωτησου ποιος εισαι εσυ και απο που αντλεις το δικαιωμα να ρωτας το ποιοι ειναι οι αλλοι .
σε λιγο θα μας πεις "ποιοι ειστε εσεις ρε που βριζετε τα ματ, κλεινετε τους δρομους, κανετε φασαρια και δεν μας αφηνετε να κοιμηθουμε"
Μη ρωτας απο που πήρανε αυτό το δικαίωμα να διαμαρτυρονται κατα των εμπορων των εργατικων δικαιωματων.

Το πηραν απο κει που πηρες και εσυ, φιλησυχε αγαναχτησμενε πολιτη το δικαιωμα , να υπερασπιζεσαι την ξεφτιλα, τον ξεπεσμο, την αθλιοτητα και την αλητεια ολων των νυν εργατοπατερων και αυριων εθνοπατερων βολευτων (το ου με ο).

Και πραγματι δεν έχει καμμία υποχρέωση ο κόσμος, να δρά όπως εμεις νομίζουμε , αλλα ουτε οπως το πασοκ νομιζει , γιαυτο αλλωστε και η συγκεντρωση της Νεοδημοκρατικοπασοκικης γσσε-αδεδυ , δεν ξεπερναγε τα 300 ατομα , η μηπως λεω πολλα , εχεις αλλη γνωμη απο οτι τους εχουν χεσμενους , ουτε οι δικοι τους δεν θελουν να τους βλεπουν, η μικροτερη απο καταβολης γσσε.

Οσο για το ποιος τους έδοσε το δικαίωμα, να μιλάνε με εκφράσεις του τύπου "Δεν πειράζει θα τους περάσει" , εχεις δικιο , ηταν απρεπεια και αναγωγος τροπος , αλλα θα τους περασει σαν μεγαλωσουν τα παλιοπαιδα που δεν σεβονται ουτε ιερα ουτε οσια , υτε τους αγωνες των συνδικαλιστοπατερων.

Τελος τελειωνοντας , μαθε πως τον τσαμπουκα, που ηταν και της πλακας δλδ , κουβεντα να γινεται και τζερτελο στα καναλια τον ανοιξαν καποιοι τραμπουκικοι πασκιτες και δεν ειναι πρωτη φορα , απλως κανεις δεν ειναι τοσο μαλακας η μαλακος ωστε να τους ανεχτει.

Και μια ερωτηση , εσυ ησουνα μπροστα σταγεγονοτα η απλως ηδονοβλεψιας ειδησεων , αν θες απαντας

KOSTAS είπε...

"ΚΟΕ", είσαι γελοίος.
Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις δυο γαιδουριών άχυρα.
Βάζεις τον εαυτό σου πάντα από την μεριά αυτού που ότι και να κάνει "έχει πάντα δίκιο".
Είσαι παιδί της μήτρας του ΚΚΕ, που επίσης έχεις πάντα δίκιο.
Τα συνδικάτα, δεν λειτουργούν για έναν και μοναδικό λόγο.
Επειδή με πρωτοβουλία της Αριστεράς, σε κάθε συνέλευση συζητείται στις συνελεύσεις τους οτιδήποτε άλλο, από την Παλαιστίνη μέχρι την Σρί Λάνκα, εκτός από τα ζητήματα που τους αφορούν.
Επειδή η Αριστερά, ήθελε με κάθε τρόπο να μεταφερθεί το κέντρο απόφασης, απ'αυτά, στις ομοσπονδίες και τις συνομοσπονδίες, έτσι ώστε να ελέγχει τις αποφάσεις τους.
Ετσι όταν δεν ευνοούσαν οι συσχετισμοί στα όργανα τις επιδιώξεις της, δεν δίστασε να φτιάξει το ΚΚΕ το ΠΑΜΕ.
Την ίδια λογική έχετε και σείς.
Τα συνδικάτα τα θέλετε για να περνάτε την γραμμή σας. Ποτέ δεν ακούσατε τι έχουν να σας πούν αυτά.
Η αντιμετώπιση που είχαν οι άνθρωποι που είχαν δική τους άποψη ήταν αυτή που εξέφρασες για μένα πάραπάνω.

σε λιγο θα μας πεις "ποιοι ειστε εσεις ρε που βριζετε τα ματ, κλεινετε τους δρομους, κανετε φασαρια και δεν μας αφηνετε να κοιμηθουμε"

Ομως αυτά δεν περνάνε σε μένα φίλε, επειδή σας ξέρω πάραπολύ καλά και σας έχω γραμμένους, τελεσίδικα.

Είστε πολύ λίγοι, για να μου πουλάτε εμένα ιδεολογική "τρομοκρατία".
Αν το επιχειρήσετε, θα σας γαμήσω δίχως σάλιο.

Κατάλαβες ή να το επαναλάβω , τραμπούκε;

Ανώνυμος είπε...

Σαν δεν ντρεπεσαι ρε, ποιος σου πουλησε ιδεολογικη τρομοκρατια ρε πασοκοκαραγκιοζη, που γαμας και διχως σαλιο τραμπουκε ,
αει στοδιολο ρε που θα χασω την ωρα μου μαζι σου

KOSTAS είπε...

Τί έγινε εδώ, αρχίσαμε τα μυξοκλάματα, για το πόσο πάντα εσείς "δεν φταίτε", αλλά οι άλλοι που είναι πασοκοκαραγκιόζηδες;
Δεν φταίει κανείς, αλλά η μαλακία γενικά της δημοκρατικής παράταξης που αν δεν κάλυπτε τις μαλακίες σας, σας επέτρεπε να κάνετε τις αηδίες σας, χωρις να ασχολείτε μαζί σας.

Αντί από χρόνια να σας χρεώσει το χρεωκοπημένο μοντέλο του γραφειοκρατικού συνδικαλισμού, που σας επέτρεπε να έχετε τοπικές εξουσίας, όπως τα πανεπιστήμια για παράδειγμα, καθόταν και θώπευε την "ανώδυνη ύπαρξή σας".
Δεν είμαι ΠΑΣΟΚ, αλλά αν ήμουν θα σου έλεγα ότι καραγκιόζηδες είστε σείς, που νομίζετε, ότι όποιος έχει άλλη άποψη για την πολιτική από σας, είναι αναγκαστικά αμόρφωτος.
Ολη σας η "πολιτική" περιγράφεται από 5 κολυβογράμματα.
Ιμπεριαλισμός, ταξική πάλη, μονοπώλια και άλλες τέτοιες ανοησίες, ανιστόρητες πλέον.
Δεν καταλαβαίνετε που πάν τα τέσσερα και αναγκαστικά θα αντικαταστήσετε τον πολιτικό διάλογο, από τσαμπουκάδες και επαναστατικές γυμναστικές, μαζί με συνομοσιολογίες επιστημονικοφανείς.
Δεν διαφέρετε σε τίποτα από τον Λιακόπουλο, εκτός ίσως από το ότι αυτός δεν ντρέπεται που είναι γραφικός.
Δεν μάθατε ποτέ, ότι πολιτική δεν είναι να μην κάνεις λάθη, μη κάνοντας ταυτόχρονα τίποτε άλλο από κριτική στους άλλους, αλλά να κάνεις λάθη και να διδάσκεσαι απ'αυτά.
Αυτό βλέπετε να συμβαίνει παραδόξως τελευταία στο ΠΑΣΟΚ και εκνευρίζεστε.
Θα σας περάσει.
Αν δεν σας περάσει, θα αναγκαστείτε να δείτε πως είναι να κάνεις πολιτική μόνος σου.

Ξεκινήσαμε με "καλώς τα παιδιά", με μοίρασμα ταυτοτήτων αριστεροσύνης και φτάσαμε στα χθεσινά.

Ε δεν θ'αργήσουν νάρθουν και τα μεθαυριανά.
Δεν θέλατε συνεργασία, επειδή θα προβάλατε την εναλλακτική δικυβέρνησή σας.
Ε αρκεστείτε τώρα με ότι σπείρατε.

Μετανοήστε και ζητήστε συγνώμη όσο είναι καιρός. Μετά θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε.

Alexantro Trollientes είπε...

βρε χωριατη νταξει δεν εισαι ΠΑΣΟΚ ... το χωνεψαμε, αλλα συν-τροφος (συν-τροφουμενος)της δημοκρατικης παραταξης .

αλλα πια ειναι αυτη η ανιστορητη ανοησια και γιατι σε φτιαχνει τοσο που καταφευγεις σε αυτην;

α και μια αλλη ερωτηση ....
ιμπεριαλισμός, ταξική πάλη, μονοπώλια και άλλα τέτοια ειναι ανιστόρητες πλέον ανοησίες.

μμμμμμμμαλιστα και δε με λες βρε θεωρητικιαριε τα δικαιη μονοπολιακη αγορα , ταξικη ειρηνικη συνυρπαξη και συνεργασια και τα αλλα τετοια , τι ακριβως ειναι ... ιστορικες εξυπναδες ;

χοχοχοχο ο πατος του βαρελιου τελικα ειναι το κενο της γης ρε απογονε των ελεφιμ χεχεχεχεχε με εφτιαξες παλι

KOSTAS είπε...

Alex;antrotrolientes
είστε μουλαδες, φανατικοί, που νομίζουν ότι το θέμα, είναι ότι δεν σας καταλαβαίνει ο λαός, αλλά θάρθει μια μέρα που ο χοντροκέφαλος αυτός λαός θα δεί κατ'ανάγκη -θα τον κόψει η πείνα, τι θα κάνει- τις "αλήθειες" που μόνο εσείς του λέγατε και θα συμμορφωθεί.

Να σου δόσω μια πληροφορία.

Και νάρθει εκείνη η μέρα, πάλι θα αποσυρθείτε στην βολική θέση της ανώδυνης κριτικής, του τι κάνουν οι άλλοι και δεν σώζουν τον λαό.
Το βαρέλι που ο πάτος του βρίσκεται στο κέντρο της γής, ξέρεις ποιοί είναι;

Alexantro Trollientes είπε...

βρε χωριατη νταξει δεν εισαι ΠΑΣΟΚ ... το χωνεψαμε, αλλα συν-τροφος (συν-τροφουμενος)της δημοκρατικης παραταξης .

αλλα πια ειναι αυτη η ανιστορητη ανοησια και γιατι σε φτιαχνει τοσο που καταφευγεις σε αυτην;

α και μια αλλη ερωτηση ....
ιμπεριαλισμός, ταξική πάλη, μονοπώλια και άλλα τέτοια ειναι ανιστόρητες πλέον ανοησίες.

μμμμμμμμαλιστα και δε με λες βρε θεωρητικιαριε τα δικαιη μονοπολιακη αγορα , ταξικη ειρηνικη συνυρπαξη και συνεργασια και τα αλλα τετοια , τι ακριβως ειναι ... ιστορικες εξυπναδες ;

αν δεν καταλαβες υπαρχουν 2 ερωτησεις , αμα τις βρεις μην απαντησεις , απλα πεσ ποσο μουλαδες ειναι οι αλλοι

Alexantro Trollientes είπε...

α και κατι αλλο .

ποιος σε διορισε εσενα μουλαδοκριτη , ποιος εισαι εσυ που θα ορισεις ποιος ειναι αξιος για μουλας , ποιος για δοκιμος και ποιος αποριπτεται

α και τι εχεις με τους μουλαδες , τοσο φανατικος μισισλαμιστης εισαι , τοσο τρομαγμενος , ρε ξεκολα λεμε

KOSTAS είπε...

Κάποια φορά θα ανεβάσω την άποψή μου για τις ανιστόρητες ανοησίες, που λειτουργούν, ως τροχοπέδη, στην σκέψη των "αριστερών", που τους μετατρέπει από κομμάτι λαού σε "στρατό" φανατικών σωτήρων.

Σήμερα, απλά θα σου πώ ότι η χειρότερη στιγμή της ανθρωπότητας, αλλά και ελληνικού λαού συμπίπτει με την στιγμή που ο κατεξοχήν εκπρόσωπος του Ιμπεριαλισμού, οι ΗΠΑ, βρίσκονται στην χειρότερη στιγμή της ιστορίας τους και την ίδια στιγμή, οι άλλοι ιμπεριαλιστές, όπως η ΕΕ ή η Ιαπωνία, αντί να τις πατήσουν κάτω τις βοηθάνε να ξεπεράσει την κρίση της.
Αλλες εποχές, την εποχή του κλασσικού Ιμπεριαλισμού, θάχαν τρέξει σαν τα κοράκια να τις αποσταθεροποιήσουν.
Η αλληλεγγύη που επιδεικνύεται, δεν βλέπω πως παντρεύεται με την έκφραση των ενδοιμπεριαλιστικών αντιθέσεων. Εσύ και εσείς γενικά που τα ξέρετε όλα κάτι θάχετε ασφαλώς να μας πείτε εμάς των καραγκιόζηδων.

Ανώνυμος είπε...

xoriatis χαίρομαι να σε διαβάζω, συνέχισε έτσι,θερμά συγχαρητήρια,ρίχτα γερά στους διανοούμενους της ψεύτικης κουλτούρας των σαλονιών και της μπούρδολογίας!!ΜΠΡΑΒΟ!!

Alexantro Trollientes είπε...

αχ ναι μωρε να τα ριξει γερα γερά στους διανοούμενους της ψεύτικης κουλτούρας των σαλονιών και της μπούρδολογίας και να παλεψει στο πλευρο της κομματικης πασοκικης ταξης για τα δικια του πασοκικου λαου και της ελλαδας μας

τι λετε ρε μαλακες , η κουλτουρα του σαλονιου σας χαλαει , η κουλτουρα του δρομου (κουλουρια) σας φρικαρει,μηπως σας χαλαει γενικως το απαν πλην της μασας ;

συν-τροφη(το οι σε η σκοπιμως) ειστε χοριατη με τον ανωνυμο απο πανω , να τον χαιρεσαι τον πασοκοκουβελα ,νεο φρουτο , νεος οπαδος

νιωθεις καθολου ... ας πουμε περιεργα εστω απο τους νεους σου "φιλους" ;;;;;;;;;;

Alexantro Trollientes είπε...

και κατι για τον ανωνυμο εμενα οι κωλοτριχες μου ειναι ραστα , εσενα τι ειναι ρε τρεντοκυριζο ;
βαζεις λακ , σπραιυ , ζελε να ισιωσουν;
ουστ που θα μας πεις και για κουλτουρα σαλονιου χαμενε , αει στον ...πλουτ-αρχο απο κει ... ουστ

KOSTAS είπε...

Αλεξάντρο, νοιώθω περίεργα και με τους νέους φίλους και με τους παλιούς και κυρίως με τον εαυτό μου.
Βασικά νοιώθω μια απέραντη μοναξιά.