Παρασκευή 23 Μαΐου 2008

...συνέχεια από το Athens.Indymedia, στην σειρά "Στα πρόθυρα παγκόσμιου Οικονομικού κράχ"


Ακυρώνουν τις διακοπές τους οι Αμερικανοί λόγω ύφεσης

Μεγάλος αριθμός Αμερικανών βρίσκονται, πλέον, «υπό πίεση» καθώς εξαναγκάζονται αφ' ενός να δουλεύουν ολοένα περισσότερο, εξαιτίας της ανησυχίας που τούς προκαλεί η οικονομική ανασφάλειά τους, αφ΄ετέρου δε, είναι αντιμέτωποι με το σοβαρό ενδεχόμενο, να μην πάρουν φέτος μέρες διακοπών...

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση «Hot jobs!» που σήμερα κυκλοφόρησε στο Yahoo, ποσοστό 51% Αμερικανών πολιτών ομολογούν ότι προκειμένου να εξοικονομηθούν υπερπολύτιμα, στο άμεσο μέλλον, χρήματα,... «ακυρώνονται υπέρ πίστεως και πατρίδας» οι φετινές διακοπές τους!

....βλέπε συνέχεια
Update.47
-------------------------
Φούσκες ή σοβιέτ.
Με αυτό το δίλημμα απάντησε χθες ο πρώην πρόεδρος της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας Federal Reserve κ. Αλαν Γκρίνσπαν απαντώντας σε ερώτημα που τέθηκε στο Capital Leadersʼ Forum στην Αθήνα, όπου ο ίδιος συμμετείχε μέσω δορυφορικής σύνδεσης.
«Είμαι οπαδός της ελεύθερης αγοράς, αλλά δεν μπορώ να υπερασπιστώ απέναντι στην κοινή γνώμη τις υπερβολές του συστήματος, όπως τα τεράστια μπόνους, την πλεονεξία, τη χειραγώγηση των αγορών. Πώς μπορούμε να περιορίσουμε τις υπερβολές;» ρώτησε από το πάνελ ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
Ο κ. Γκρίνσπαν αποκρίθηκε ότι όλα αυτά είναι ελαττώματα της ανθρώπινης φύσης. «Δεν υπάρχει τρόπος να έχουμε όλα τα καλά του καπιταλισμού και την ηρεμία άλλων συστημάτων. Δεν υπήρχαν φούσκες στη Σοβιετική Ενωση – μπορούμε να επιστρέψουμε εκεί, αλλά θα μειωθεί δραματικά το βιοτικό επίπεδο» συνέχισε, για να καταλήξει «μπορούμε να βελτιώσουμε κάπως το σύστημα, αλλά δεν μπορούμε να εκπολιτίσουμε πλήρως τους εαυτούς μας».
-------------------------------
Προηγούμενες αναρτήσεις
ΑΝΑΚΑΤΑ: Στα προθυρα παγκοσμιου οικονομικου κραχ

Δεν υπάρχουν σχόλια: