Τετάρτη 16 Απριλίου 2008

Τράπεζες

Ο πολιτικός κόσμος, δεν έχει καταλάβει, μου φαίνεται, ότι το πρόβλημα με τις τράπεζες, είναι εκρηκτικό.

Οταν ξεσπάσει ανοιχτά η κρίση-γιατί ο γολγοθάς του μεμονωμένου πολίτη, έχει ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό- τότε θα καταλάβουν, ότι η απαξίωση του πολιτικού συστήματος, η κρίση αποδόμησης του, που είδαμε σε συνάρτηση με το φαινόμενο Τσίπρα και περιγράφουν οι δημοσκοπήσεις ακόμη και τώρα, έχει την βάση του στην ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ όλων των κομμάτων, για το σαράκι που τους τρώει κάθε μέρα.

Το ασφαλιστικό και η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, είναι πταίσμα μπροστά στην ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΓΚΙΣΕ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

Η πολιτική καλείται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ, να τοποθετηθεί και να δόσει λύσεις .

ΟΧΙ αύριο που θάχει ξεσπάσει, αλλά σήμερα.

Σήμερα πρέπει να κατατεθεί στην Βουλή νόμος που να διαχειρίζεται το θέμα των ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ αλλά και των ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΩΝ πωλήσεων.
Σήμερα πρέπει να κατατεθεί ΠΟΛΙΤΙΚΗ πρόταση ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους καταχρεωμένους δανειστές.
Πρέπει να μεταφερθούν χρήματα από τους εξοπλισμούς και από την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος, σε τριετή τουλάχιστον στήριξη των επιτοκίων.
Πρέπει να αλλάξει η ανελαστική εξουσία των τραπεζών, να σέρνουν σε πληστηριασμούς, με την αδυναμία να πληρωθουν οι δύο ή τρείς δόσεις.
Την αδυναμία αυτή, θα πρέπει το κράτος να την υποδέχεται πρίν την αναλάβουν οι τράπεζες και την οδηγήσουν σε κατασχέσεις, που καταστρέφουν τους κόπους και τα όνειρα χρόνων.

Αν το ζήτημα αφεθεί στην μοίρα του, θα οδηγηθεί, σε χρεωκοπία και η κοινωνία και οι τράπεζες.

Την διαχείριση της προσωρινής αδυναμίας πληρωμής των χρεών, δεν μπορεί να την αφήσουν στους νόμους της ελεύθερης αγοράς.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.