Πέμπτη 10 Απριλίου 2008

Οποτε ακούω ορκίζομαι στα παιδιά μου, είμαι σίγουρος ότι λένε ψέματα

Την πρώτη φορά ήταν ο Σαμπάνης.
Τώρα ο Δημητρακόπουλος μας είπε ότι ο Λαρισσαίος ντοπέμπορας, του ορκίστηκε στα παιδιά του, ότι είχε γίνει λάθος.
Πρέπει στους χώρους της άρσης βαρών, να είναι σπουδαίος όρκος ο όρκος στα παιδιά τους. Δεν εξηγείτε αλλιώς.

Και τις δύο φορές έννιωσα απαίσια για την μοίρα των παιδιών τους. Καλύτερα να τα είχαν βγάλει στα φανάρια.

3 σχόλια:

kafeneio είπε...

Για σου χωριάτη . Καλώς ήλθες .Φαντάζομαι θα πέρασες καλά εκεί που ήσουν διότι γύρισες φουριόζος .Τελικά το ανέβασα και θέλω τη γνώμη σου και τις παρατηρήσεις σου

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΙΠΟΝ έχει δίκιο ο Χρήστος Ιακώβου, που δηλώνει πικραμένος με τη στάση που κρατούν διάφοροι πολιτικοί στην υπόθεση του ντόπινγκ που συγκλονίζει τη χώρα. Η «εκκωφαντική σιωπή» τους, όπως τη χαρακτηρίζει, είναι τόσο αποκαλυπτική του φαρισαϊσμού και της υποκρισίας που τους διακρίνει. Όπως διακρίνει και όλους όσοι αυτές τις ημέρες διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους στα τηλεπαράθυρα ότι τάχα μου δεν ήξεραν. Ότι πέφτουν από τα σύννεφα. Μπα; Δεν έτυχε κανείς τους να περάσει έξω από γήπεδα, κολυμβητήρια, γυμναστήρια, ακόμη και σχολεία; Δεν έχει ακούσει γονείς να ζητούν από τους προπονητές «να δώσουν “κάτι” στο παιδί» να αυξήσει τις επιδόσεις του; Διότι αυξάνοντας τις επιδόσεις του, το παιδί θα μπει σε καλή σχολή στο πανεπιστήμιο. Και αν το «κάτι» γίνει «πολύ», το παιδί θα φέρει και λεφτά στο σπίτι και δόξα στην οικογένεια- μαζί με τη δόξα, και την ευκαιρία για αναμνηστικές φωτογραφίες στους πολιτικούς και αθλητικούς παράγοντες. Ποιος δικαιούται λοιπόν να κάνει τον ξαφνιασμένο; Κανείς. Μόνο όσοι περνούν όλους εμάς τους υπόλοιπους ως μικρόνοες ή μειωμένης αντίληψης.
Και κάτι ακόμη: θύματα, πλην της κοινής νοημοσύνης δεν υπάρχουν σ΄ αυτή την ιστορία. Οι αθλητές είναι ενήλικοι (οι περισσότεροι) και γνωρίζουν καλά ότι αυτό που παίρνουν σίγουρα δεν είναι νόμιμο. Αλλά μπροστά στα (πολλά) οφέλη, παραγνωρίζουν τα πάντα, ακόμη και το ενδεχόμενο των παρενεργειών. Εκατό φορές να τους πει ο Ιακώβου μην το παίρνεις αυτό, θα το πάρουν. Γιατί αυτοί ΞΕΡΟΥΝ. Και γιατί χωρίς αυτό δεν θα γίνονταν ποτέ πρωταθλητές...

''PASOK poisonous''

KOSTAS είπε...

Δηλητηριώδη, δίκιο έχεις. Είναι γνωστή η αθλητική μαφία, η ομερτά της και οι κανόνες της. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο αρχιμαφιόζος, δικαιούται να σπάει την σιωπή, όταν τον συλλάβουν.

Ο Ιακώβου, ήταν ενήλικας και τα ήξερε αυτά.

Αλλωστε και όταν την πλήρωναν αθλητές "του" που δηλώναν ότι ορκίζονται στα παιδιά τους και δεν τον "έδιναν" δεν βγήκε να πάρει τις δικές του ευθύνες.

Ο ενορχηδτρωτής, δεν μπορεί να ζητάει ευθύνες από την ορχήστρα αν αποτύχει να την συντονίσει.