Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Σύντομα αναμένεται να βρεθεί το φευγαλέο «σωματίδιο του Θεού»

Το φευγαλέο "σωματίδιο του Θεού"

Μου άρεσε πολύ η ονομασία του.
Περισσότερες πληροφορίες στο λίνκ

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oi Φυσικοι (της θεωρητικης Φυσικης) μοιαζουν με την αλεπου που ειδε το μουνι της και το περασε για πληγη!!!

μπεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Φαντασου την αλεπου που αναμενεται(?) να το δει ,εως που εχει φτασει η φαντασια της!!!!

μπεεεε

KOSTAS είπε...

Γιατί ρε μπέεεεε, τους έχεις σε τόση λίγη εκτίμηση, τους φυσικούς επιστήμονες;

Ανώνυμος είπε...

Ωχ Χωριατη μεγαλη ιστορια....γενικα ομως δεν γουσταρω οσους προσπαθουν να προσβαλουν την νοημοσυνη μου...ανακατεβοντας την φυσικη πραγματικοτητα(που λεει και ο Αγιος) με την νοηση.Ενα απλο παραδειγμα ο χρονος ο οποιος ειναι καθαρα μια μαθηματικη εννοια ..μια επινοηση του ανθρωπινου μυαλου ..στα χερια των Φυσικων μετατρεπεται σε δυναμικη οντοτητα που επιρεαζει και επιρεαζεται απο τα δρωμενα στο Συμπαν...και ενα σορο αλλα!!!

μπεεεεε

KOSTAS είπε...

Εντάξει ανθρώπινες επινοήσεις είναι και το μήκος και το πλάτος και η επιτάχυνση και η δύναμη και το βάρος, αλλά δεν μπορούμε να τις αμφισβητήσουμε.

Από την ώρα που είναι ένα μέγεθος που μετριέται, δεν βλέπω γιατί θα έπρεπε να αγνοηθεί.

Ανώνυμος είπε...

Σαφως και δεν πρεπει να αγνοηθει ως μεγεθος.Δεν μπορει ομως ως μεγεθος να αποτελεσει οντοτητα στην φυσικη πραγματικοτητα.Αποτελει εργαλειο μαθηματικο που μας βοηθαει να αντιλαμβανομαστε την πραγαματικοτητα...το εργαλειο ομως δεν μπορουμε να το μεταμορφωσουμε σε οικοδομικο υλικο της πραγματικοτητας...
Στο CERN εχουν προγραμματισει πειραματα για να ανακαλυψουν απο τι ειναι φτιαγμενος ο χωρος χαχχαχαχ αντε να να προγραμματισουν να μαθουν και απο τι ειναι φταγμενοι οι αριθμοι!!!!

υγ.ειναι τεραστιο θεμα...και τουλαχιστον αυτην την περιοδο δεν θελω να ασχοληθω περισσοτερο...
Παντος μεγαλο μεριδιο ευθυνης εχουν τα ιδιωτικα Πανεπιστημια στο Αμερικα...καποια αλλη φορα θα πουμε περισσοτερα..

μπεεεε

Ανώνυμος είπε...

Ειναι δηλαδη σαν τη μπετονιερα που φτιάχνει το μπετον...αλλα η ιδια η μπετονιερα δεν ειναι μπετον..
Τοσο απλα...αλλα και τοσο θεωρητικά..
Ιδωμεν πάντως...
Γενικα πιστευω ότι δεν θα επρεπε να απορριπτουμε νεες θεωρίες..απλα να περιμενουμε να δουμε...
Εκτος κι αν η θεωρία αντικειται σε καθε νόμο και λογικη που ισχυει μεχρι σημερα...αλλα και πάλι...μηπως ετσι δεν ανακαλυφθηκαν πολλα πράγματα?

Ανώνυμος είπε...

Μαρικα ολες οι θεωριες ειναι λαθος ..απο την σχετικοτητα του θειου Αλμπερτ εως και η υπαρξη του σωματιδιου του Θεου....ΟΛΕΣ για ΟΛΕΣ...για το λογο οτι αν ηταν σωστες δεν θα ξαχναμασταν σημερα.
Μια θεωρια εχει ως ζητουμενο να μας περιγραψει μεσα απο την γλωσσα των Μαθηματικων το Συμπαν.Ολες εχουν αποτυχει ως προς το ζητουμενο.

Σημερα οι Φυσικοι οταν δεν καταλαβαινουν κατι η βρισκοντε σε αδιεξοδο ΕΥΕΒΡΙΣΚΟΥΝ κατι νοητο για να τους βγουν τα νουμερα ασχετα αν αυτο υπαρχει στην φυσικη πραγματικοτητα η αν υποθετουν οτι υπαρχει και ξεφευγουν απο τα αδιεξοδα εξηγοντας αυτο το κατι....απο εκει και περα αυτο το κατι το θεωρουν δεδομενο και πανω σαυτο ασχετα αν υπαρχει η δεν υπαρχει στηνεται ενα αλλο κατι το οποιο με την σειρα του γινεται δεδομενο και παει λεγοντας...εχω φτασει σε σημειο να μην μπορω να διαβασω αρθρο της θεωρητικης φυσικης για το λογο οτι με προκαλει εκνευρισμο ..οπως ακριβως παθαινω με τον Αλογοσκουφη....
Παρομοιο εκνευρισμο που θα με προκαλουσε ενας χωρικος που σκοπο εχει να ανεβει στην κορυφη ενος βουνου ,αλλα φτανοντας, εξαιτιας του μονοπατιου που εχει παρει σε αδιεξοδο, αντι να γυρισει στην αρχη να παρει αλλο μονοπατι αυτος εξακολουθει να( επειδη βρηκε κλαριδια στον δρομο του)πιστευει οτι πηρε το σωστο μονοπατι.

Αυτο σημαινει οτι τον Νευτων και το θειο Αλμπερτ τους βαζουμε στην ακρη.Ναι μεν οταν θελουμε να μαζεψουμε κλαριδια ακολουθουμε το μονοπατι που μας προτεινουν...αλλα οταν θελουμε να παμε στην κορυφη δεν τους λαβαινουμε καθολου υποψην..δοκιμαζουμε αλλο μονοπατι γιατον απλο λογο οτι ο συλλογισμος τους αποδειχτηκε λαθος ως προς το ζητουμενο μας.

υγ τυχερος ειμαι(μαλλον ατυχος δεν ειχα δουλεια σημερα)που μπορεσα να γραψω κατι ασχετα αν τα μισα απο τα παραπανω τα ειχα γραψει παλιοτερα σε σχετικη κουβεντα που ειχα κανει..

μπεεεεεε

Ανώνυμος είπε...

Μπεεεε ακου προσφωνηση..
Μπεεε...σωστα ομιλεις ..απλα νομιζω ότι καθε τι νεο..αστο να υπάρχει..που ξερεις καμια φορά...
Πανω σ'αυτα που λες θημηθηκα τον αλλο φυσικο τον Χογκινκς..ο οποιος αφου μιλησε ...απέδειξε την υπαρξη των μαυρων τρυπών...στο τελος ειπε οτι εκανε λαθος..
Τον έφαγε η μαυρη τρυπα του..
Αλλα μαυρες τρυπες υπάρχουν..

KOSTAS είπε...

Καταλαβαίνω τι λές μπέεεε.

Ο συλλογισμός σου σίγουρα δεν χάνει, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον.

Ομως μόνο με τον Αινστάιν και τον Νεύτωνα εξηγήσεις ικανοποιητικές δεν δίνονται, οπότε λογικά πρέπει να τολμήσει κανείς να δεί από τις αποκλίσεις τους, παράγοντες διόρθωσης.

Τώρα αν αυτοί οι παράγοντες, είναι ένα φαινόμενο που δεν ελήφθη υπόψη ή συνδιασμός περισσοτέρων, κρίνεται μόνο όταν αποδεικνύεται στο εργαστήριο το φαινόμενο, αλλιώς αναπτύσονται διάφορες θεωρίες συνδιασμού φαινομένων, η αξία των οποίων κρίνεται όταν δοκιμάζονται στην ερμηνεία αποκλίσεων που έχουν προβλεφθεί θεωρητικά.

Προσωπικά πιστεύω , ότι δεν έχουμε αρκετές εμπειρίες από τον κόσμο των υποατομικών στοιχείων,σε μαζικό επίπεδο, στο επίπεδο της εκπαίδευσης, ώστε να συναντηθούν φυιλογικά με την ικανότητα φιλοσόφησης που είναι απαραίτητη για να τους δόσει κατεύθυνση.

Η επόμενη δεκαετία, μάλλον θα είναι καταλυτική. Σωρεύονται νέες πληροφορίες που είναι ικανές να μετατοπίσουν το κέντρο βάρους από παγιωμένες βεβαιότητες, που έχουν οδηγήσει την φυσική τα τελευταία 80 χρόνια σε δευτερεύοντες ρόλους.

Ανώνυμος είπε...

Μαρικα και Χωριατη εχει στηθει μια πανεπιστημιακη βιομηχανια που δημιουργει εικονικες πραγματικοτητες μεσω θεωριων και εγκωβιζει τα καλυτερα μυαλα του πλανητη...κανεις δεν διαφωνει -και εγω περισσοτερο- να μαζευουμε "κλαριδια"...αλλα δυστυχως τα κλαριδια λειτουργουν αποπροσανατολιστηκα και δεν ειμαι καθολου αισιοδοξος οτι η επομενη δεκαετια θα ειναι καταλυτικη οπως υποστηριζει ο Χωριατης!!!

Ανώνυμος είπε...

μπεεεε

το ξεχασα!!

Ανώνυμος είπε...

Και κατι ακομα φιλε Χωριατη...ενα μαθηματικο μοντελο ειναι απολυτο.
..η βρισκει την λυση ως προς το ζητουμενο η το τρωει ο κουβας.
Δεν επιδεχεται διορθωσεις..περα απο την περιπτωση που εχουμε κανει λαθος στην προσθεσοαφαιρεση!!!

μπεεε

KOSTAS είπε...

Δεν υπάρχουν τέτοια μοντέλα στην φυσική.

Ολα έχουν μέσα τις λεγόμενες σταθερές, που μας βοηθούν να παίρνουμε τα αποτελέσματα που πρέπει να πάρουμε.
Ολη η κουβέντα γίνεται για την ερμηνεία των σταθερών.

Ανώνυμος είπε...

Απο την στιγμη που δεν υπαρχει μοντελο μαθηματικο που να εξηγει τα παντα δεν μπορει να υπαρχουν και σταθερες.Μπορει να υπαρξουν αξιωματα αλλα μονο στα μαθηματικα οχι στην Φυσικη.
Οι σταθερες ειναι η γνωση της υπαρξης των "κλαριδιων" περνοντας ενα μονοπατι..το οποιο αποδειγμενα δεν μας εχει οδηγησει στην κορυφη!!!

μπεεεεε

καληνυχτω!!

Ανώνυμος είπε...

για να μην παρερμηνευτει το καληνυχτω... εννοω οτι πρεπει αποψε να διακοψω την κουβεντα μας!!!